Thorn

Översikt

Thorn tillhör den stora Leasy koncernern och finns i både Sverige och Norge. Det är ett stort företag som likt systerbolaget Leasy, bland annat erbjuder uthyrning av vitvaror och hemelektronik – s.k. kreditköp, men tillhandahåller även privatlån på upp till 50.000 kr mellan 1–6 år.

Fördelar

Trygg och stabil långivare
Erbjuder låneskydd
Bra service

Nackdelar

Hög ränta
Bristfällig hemsida

Villkor

Thorn erbjuder helt vedertagna villkor som går hand i hand med vad tjänsterna erbjuder. Du måste ha fyllt 18 år, inte ha några betalningsanmärkningar samt ha en fast inkomst. Dessa villkor är vad de flesta långivare kräver av dig som låntagare.

Egenskaper och kvalitet

Thorn är stort bolag med hög kvalitet i sina tjänster. De erbjuder smidiga tjänster som hanteras ytterst professionellt. Att de dessutom ingår i den stora Leasy koncernern, kan man utlova ett stort engagemang och kvalitet gentemot kunderna.
Kundtjänsten som erbjuds hos Thorn är också väldigt bra. Här kan du få service 6 dagar i veckan, mån – fre 08-18 samt lördagar 10-16. En väldigt bra egenskap hos Thorn, tycker vi på Lånapengar.com.

Antalet godkända ansökningar hos Thorn kan man med hjälp av statistik påvisa att många av de som ansöker om lån hos Thorn får sina lån beviljade. Hela 20% av alla som besöker Thorn, får sina lån godkända – vilket är en fantastisk siffra!

Thorns webbsida utstrålar dessvärre inte den kvalitet och innovation som den bör. Hemsidan är förvisso tydligt uppdelad för respektive tjänst, men saknar viktig information och moderna inslag. Detta kan vara en faktor till varför Thorn inte är den mest populära långivaren på marknaden. Webbsidans utformande och användarvänlighet kan vara avgörande för kundrekrytering och med en otydlig hemsida ifrågasätts tyvärr ofta kvaliteten på långivaren.
Trots en del bristande information om de olika lånealternativen på hemsidan, bjuder Thorn på flertalet tips och idéer för en hållbar privatekonomi under tiden du lånar hos Thorn. Två stycken mycket användbara filer finns nerladdningsbara på sidan. I dom hittar du olika tips och råd om ekonomi, samt en budgetkalkyl för att kunna planera din budget under en låneperiod.

Thorns systerföretag Leasy erbjuder nästan samma tjänster som Thorn men är inte lika populärt. Detta beror till viss del på att Leasy är ett mycket välkänt varumärke för många, och hamnar således högre i topplistan. Men Thorns många egenskaper som Leasy saknar, ska förhoppningsvis kunna väga upp och öka deras popularitet på marknaden.
Till skillnad från Leasy, ligger Thorns huvudfokus mer åt att låna pengar, men erbjuder även samma slags tjänst inom kreditköp som Leasy.

Räntor

Thorn har en relativt hög lägsta ränta, vilket vi ser som en nackdel och är således ingen konkurrenskraftig aktör för andra långivare på marknaden vad gäller lån. Anledningen till varför räntan är så hög, är troligen för att de erbjuder samma ränta för alla, oberoende tjänst. Med tanke på hur pass generösa villkor och erbjudande dessa tjänster har, kan man på ett annat sätt förstå varför de måste ha en så hög ränta. Däremot har Thorn rätt höga avgifter för avi- och uppläggningsavgifter etc. Räntan är individuell och ligger mellan 9,84% – 21,60%. En exakt räntesats sätts efter det att en kreditprövning gjorts.

Räkneexempel

Lånar du 20.000 kr i 6 år, betalar du 513 kr i månaden. (Här tillkommer en aviavgift på 19kr/mån för autogiro, och utan 39 kr/mån) Det totala lånebeloppet hamnar då på 38 245 kr baserat på en ärnta om 21,60%, samt en uppläggningsavgift på 595 kr som läggs till på lånet.

Sammanfattning

Thorn erbjuder både privatlån och kreditköp, men har till skillnad från sitt systerbolag Leasy ett större fokus på lån snarare än kreditköp.

På förstasidan får du fyra alternativ att läsa mer och ansöka om: PrivatlånPlus, erbjuder lån upp till 100.000 kr till ett lågt månadsbelopp. Pauslån, ger dig möjlighet att pausa alla dina avbetalningar vid behov. Trygglån, ger dig lån på upp till 50. 000 kr, och du får samtidigt ett betalskydd som täcker dina kostnader om du skulle bli sjuk eller arbetslös.
Produktfinans, erbjuder dig att finansiera i vitvaror och hemelektronik på ett förmånligt sätt. Samtliga tjänster är mycket gynnsamma och har alla bra egenskaper beroende på dina behov och ekonomiska förutsättningar.

Thorn erbjuder mycket god kundservice och även personlig rådgivning inför ett låntagande. Kundtjänst är trots en enorm kundtjänstavdelning med generösa öppettider, väldigt lättillgängliga och svarar på dina frågor högst professionellt. Du kan få tag i Thorns kundtjänst och rådgivning under deras öppettider mån – fre 08-18 samt lördagar 10-16.