Klicklån

Översikt

Klicklån är en stor och populär långivare som erbjuder ett av de största snabblånen på marknaden. Här erbjuds du att ta ett snabblån på mellan 10 000 kronor och 40 000 kronor, detta med löptider på allt mellan 12 – 72 månader. Räntan sätts individuellt och du kan alltid betala tillbaka extra när du vill och kan.

Klicklån är ett varumärke som ägs av kreditbolaget Thorn, som också är ett mycket välkänt bolag inom lån och finans. Låneerbjudandet skiljer sig inte särskilt mycket från det som Thorn erbjuder. På den här sidan kan du läsa om allt som är värt att veta om Klicklån för att se om denna kreditgivare kan vara något för dig.

Fördelar

  • Stor och populär långivare
  • Godkänner många låneansökningar
  • Låga lånekostnader

Nackdelar

  • Godtar ej betalningsanmärkningar
  • Ju längre löptid desto dyrare lån
  • Åldersgräns på 20 år

Villkor

För att bli godkänd som låntagare hos Klicklån behöver du vara minst 20 år, inte ha några tidigare betalningsanmärkningar samt bli godkänd vid en kreditprövning. Dessa kraven anser vi på lånepengar.com vara ganska vanligt förekommande bland långivare som erbjuder lån av samma karaktär som Klicklån gör. Däremot är en åldersgräns på 20 år något lite mer ovanligt. Till långivarens försvar kan sägas att detta säkerligen har att göra med det höga lånetaket som erbjuds, då det kan vara svårt för yngre människor att betala tillbaka inom ramen av 1-6 år.

I likhet med de flesta andra långivare med lite större snabblån använder sig Klicklån av UC för kreditinformation, med andra ord kan du inte låna utan UC. Det är naturligt eftersom UC:s kreditinformation är mer komplett än den som exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit kan tillhandahålla. Några exakta siffror kring lägsta krav på årsinkomst eller liknande presenterar Klicklån inte, men med största sannolikhet krävs fast inkomst för att kunna få låna.

Egenskaper och kvalitet

Med en trygg bakgrund i det stora leasingbolaget Thorn, som har funnits i Sverige sedan 1969, är Klicklån ett starkt och pålitligt varumärke. Klicklån håller hög standard inom flera områden och erbjuder alla sina kunder god service och en enkel ansökningsprocess.

Låneerbjudandet är okomplicerat. Du väljer först valfritt belopp mellan 10 000 – 40 000 kronor. I intervallet är det jämna tusenlappar som gäller. Du väljer sedan valfri löptid mellan 12 – 72 månader, det vill säga 1 – 6 år. I det här intervallet kan du specificera ditt lån att löpa under ett exakt antal månader.

När du har gjort dina val (och säkrat att du uppfyller de grundläggande villkoren) kan du sedan skicka in din ansökan online direkt. Ansökan signeras med e-signering (exempelvis BankID) och du får i regel svar omgående om du ansöker under kundtjänstens öppettider. Detta svar får du faktiskt direkt på skärmen. Om ditt lån blir beviljat kan du underteckna låneavtalet digitalt och sedan få dina pengar inom en bankdag. Någon säkerhet för ditt lån behöver du inte ställa.

Lånets kostnader baseras på din livssituation, men du erbjuds alltid det lägsta möjliga priset. Du får en anpassad individuell ränta på mellan 9,84% – 21,60%. Du behöver inte heller lämna någon säkerhet för att kunna ta ett snabblån hos Klicklån.

Om du undrar hur stor andel av ansökningarna som beviljas, kan vi säga att det är förhållandevis många. I genomsnitt resulterar ungefär var femte låneansökan i ett lån till det belopp låntagaren ansökt om. Normalt är det så att ju tydligare (och tuffare) de grundläggande villkoren är, desto större andel beviljade lån. Det beror på att de som behöver låna undviker att skicka in en ansökan ”på chans”.

En liten nackdel med Klicklån är att du inte har några egna sidor på sajten. Du kan alltså inte logga in för att se dina fakturor, och så vidare. Vi är dessutom kanske inte helt imponerade av webbplatsen. Framför allt gäller det de olika låneexempel som presenteras. Vi hade gärna sett en möjlighet att få mer konkreta exempel på månadskostnader för olika belopp, löptider och räntor.

Utbetalningar

För de flesta snabblån/privatlån på lite större belopp är den vanliga gången att lånen betalas ut inom ett par bankdagar. Inte sällan kan du faktiskt få vänta upp till 3-4 bankdagar. Hos Klicklån gäller emellertid att dina pengar betalas ut så fort du har signerat låneavtalet. Det innebär faktiskt att du kan få dina pengar samma dag om beviljandet sker på förmiddagen. Som mest får du vänta en bankdag (eller över helgen om du ansöker efter lunch på en fredag) på att få dina pengar på kontot.

Kundtjänst

Klicklåns kundtjänst har öppet mellan kl. 08 – 18 varje vardag. På helgerna är kundtjänsten tyvärr stängd. För frågor om låneerbjudandet i sig eller specifikt om ditt lån kan du ringa 020-24 24 24 eller skriva till e-postadressen info@klicklan.se. Notera att alla lånespecifika frågor inte kan besvaras per e-post.

Räntor

När du lånar hos Klicklån garanteras du alltid lägsta möjliga individuella ränta, men räntesatsen beror också på lånebeloppet samt vilken löptid du väljer. Den individuella räntan ligger just nu mellan 9,84% – 21,60%, med en valfri återbetalningstid mellan 12 – 72 månader. Uppläggningsavgift på 595 kronor tillkommer. Dessutom får du betala en aviavgift/administrationsavgift på 39 kronor (19 kronor vid autogiro) per månad.

Räkneexempel

Du väljer ett lån på 20 000 kronor med en löptid på 72 månader för vilket du erbjuds en ränta på 21,60%. Månadskostnaden (amorteringar och räntor) blir då 513 kronor per månad exklusive aviavgift. Den totala kostnaden för ditt Klicklån privatlån blir 38 245 kronor med en effektiv ränta på 27,35%.

Skulle du i stället få lägsta möjliga ränta, det vill säga 9,84%, blir månadsbeloppet 380 kronor och du får betala 28 716 kronor totalt under lånets löptid. Den effektiva räntan på detta lån blir 13,53%.

Sammanfattning

Klicklån är en stabil långivare att välja de gånger du har hamnat i en tillfällig ekonomisk uppförsbacke. Genom sina noggranna kreditkontroller bedömer de om du kan anses kapabel till att återbetala det lånade beloppet i tid, och kan således också guida dig till en framtida stabil ekonomi.

Med en stor och trygg bas i moderbolaget Thorn, är Klicklån en av de mest populära och trygga aktörerna på snabblånsmarknaden. Den här aktören är dessutom en av de mycket få långivarna inom snabblån som erbjuder ett så högt lånetak som 40 000 kronor.

Att välja Klicklån som kreditgivare ger dig en stor trygghet och du får förhållandevis bra villkor oavsett vilket lånebelopp och vilken löptid du väljer. Vid frågor om vägledning kan du kontakta kundtjänst för tips och råd inför ansökan samt under löptidens gång.

Lånapengar.com