Klicklån

Hos KlickLån kan man ansöka om ett lån på upp till 40 000 kr. Då lånet tas utan säkerhet kan man använda det lånade beloppet till valfri konsumtion.

KlickLån är en del av Thorn Svenska AB och har över 40 års erfarenhet på lånemarknaden. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

KlickLåns erbjudande

Hos KlickLån kan man låna mellan 10 000 kr och 40 000 kr. Den löptid man kan välja mellan är 12 till 72 månader. Man har alltså god tid på sig att återbetala det lånade beloppet hos KlickLån.

Låna hos KlickLån

För att ansöka om ett lån hos KlickLån måste man fylla i det ansökningsformulär som finns på deras hemsida och sedan signera sin ansökan med hjälp av sitt BankID. Så snart ansökan registrerats av KlickLån kommer de att utföra en kreditupplysning för att säkerställa låntagarens återbetalningsförmåga. Kreditupplysningen tas genom UC.

När denna har utförts och analyserats så bestäms en ränta och låntagaren mottar ett låneerbjudande.

Låntagare kan inte ansöka hos KlickLån om de har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Låntagare blir heller inte godkända som låntagare om de har ett skuldkonto hos Kronofogden eller en pågående tvist.

Fördelar

 • Ansökan är enkel och smidig hos KlickLån
 • KlickLån erbjuder en lång löptid vilket ger en låg månadskostnad
 • KlickLån tillhör Thorn Svenska AB som ger ett seriöst och tryggt intryck med sina många års erfarenhet

Nackdelar

 • Klicklån godkänner inte betalningsanmärkningar
 • Det räntespann som KlickLån erbjuder sina låntagare är stort
 • KlickLån tar ut höga extra avgifter vilket ökar på lånekostnaden

Räntor och avgifter

Den nominella, fasta räntan ligger på mellan 9,84 % och 21,60%. Den effektiva räntan har ett räntespann på mellan 11,96 % och 29,49 %. Den ränta man tilldelas bestäms individuellt och beror på hur god återbetalningsförmåga man anses ha.

Hos KlickLån tillkommer det en extra månatlig avgift för administration. Avgiften är på 19 kr om man har autogiro och 39 kr om man ej har autogiro. KlickLån har även en uppläggningsavgift om 595 kr som tas ut som en engångsavgift.

Räkneexempel

Hos KlickLån kan man låna 20 000 kr med en löptid på 72 månader. En administrationsavgift om 19 kr tillkommer. Även en uppläggningsavgift om 595 kr tas ut. Man får då en exempelränta på 21,60 % som är fast. Den effektiva räntan är på 27,35 %.

Totalt ska 38 245 kr betalas tillbaka vilket ger en månatlig kostnad om 513 kr.

Utbetalning av lån

Så snart låntagaren har godkänt och signerat låneavtalet så påbörjar KlickLån transaktionen av det lånade beloppet. Utbetalning sker på helgfria vardagar, Om låneavtalet signeras innan kl. 11:00 så blir pengarna utbetalda redan samma dag. Om avtalet signeras efter kl. 11:00 så betalas pengarna ut den nästkommande vardagen.

Man kan alltså få tillgång till sina lånade pengar redan samma dag som man ansöker om dem, så länge man gör det på morgonen.

Kundservice

Om man har några frågor angående KlickLån tjänst eller om man behöver råd för att fylla i sin ansökan kan man kontakta KlickLåns kundtjänst. De finns på plats under veckans alla vardagar för att vara behjälpliga.

De erfarna medarbetarna är experter på lån och kan nås såväl via telefon som via mejl. De öppettider som KlickLån kundtjänst har är måndag till fredag mellan kl. 08:00 och 18:00.

Det är mellan dessa tider som lån kan godkännas och pengar betalas ut.

 

Villkor

 • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal och myndig
 • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
 • Låntagaren måste inneha ett BankID, ett mobilt BankID eller Telias eller Nordeas e-legitimation
 • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto
 • Låntagaren kan inte ha något öppet skuldkonto eller en pågående tvist hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste godkänna att en kreditupplysning tas genom UC efter att ansökan skickats in