Loanstep

Översikt

Loanstep är en modern och nytänkande aktör på marknaden för konsumentkrediter. Det som skiljer Loanstep från många andra företag är att de själva inte agerar långivare utan snarare som en mellanhand mellan låntagare och långivare. Visserligen finns det en mängd företag som gör samma sak, men det som gör att Loanstep sticker ut är att de är inriktade på P2P-lån, alltså där långivare är en investerare i form av en privatperson eller ett företag, inte nödvändigtvis en bank eller ett kreditinstitut. Loanstep förmedlar både snabblån och privatlån på det här sättet.

Fördelar

  • Modern aktör på lånemarknaden
  • Möjlighet till lång löptid
  • Individuell räntesättning

Nackdelar

  • Godtar inte skuldkonto hos Kronofogden

Villkor

För att kunna ta ett privatlån hos Loanstep måste du uppfylla vissa villkor. För det första måste du vara minst 20 år gammal. Vidare får du inte ha något skuldkonto hos Kronofogden. En ansökan om lån med betalningsanmärkningar kan godtas, så länge anmärkningen är äldre än 12 månader. Utöver detta måste du ha en fast inkomst, svenskt personnummer och adress i Sverige samt ha tillgång till BankID.

Egenskaper och kvalitet

Loanstep är ett kreditbolag utöver det vanliga. Tack vare att de sammanför investerare som vill låna ut pengar med privatpersoner som i sin tur vill låna pengar så skapar de på sätt och vis en ny marknad inom kreditbranschen. På det här sättet kan privatpersoner och företag spara pengar genom att investera sina medel i Loanstep för att sedan kunna få tillbaka avkastning i form av den ränta som låntagarna betalar. Detta bidrar till ett bra klimat för såväl investerare som låntagare i och med att de då kan få hjälp av varandra.

Loanstep erbjuder privatlån mellan 15 000 – 50 000 kr. Detta är nivåer som lämpar sig väl för lite mindre finansiella åtaganden som ett bilköp, en semesterresa eller liknande. Något som är väldigt positivt är att det finns möjlighet till en löptid på hela 60 månader, om så önskas. Detta är fördelaktigt om man vill dela upp betalningarna över lång tid.

Vidare sätter Loanstep relativt höga krav på sina låntagare. För att bli beviljad ett lån via Loanstep får du varken ha ett skuldkonto hos Kronofogden eller några registrerade betalningsanmärkningar inom de senaste 12 månaderna. Du måste även ha en fast och stadigvarande inkomst. Utifrån dessa aspekter gör sedan Loanstep en individuell bedömning och ger dig en ränta utefter dina förutsättningar.

Behöver du komma i kontakt med Loansteps kundservice så kan du nå dem via deras chat-funktion på hemsidan, mail eller telefon. Öppettiderna är 10:00-16:00 på vardagar med telefontid mellan 09:00-12:00.

Räntor

Exakt vilka räntor som gäller är svårt att svara på i och med att Loanstep gör individuella bedömningar från fall till fall. Loanstep har dock i regel kunnat uppvisa goda räntevillkor, vilket även avspeglas i nedanstående räkneexempel

Räkneexempel: Kreditavtalets löptid 12 månader. Kreditbelopp 15 000 kr. Bunden kreditränta 2 547 kr (30 %). Förmedlingsavgift 712 kr. Aviavgift 60 kr. Tolv avbetalningar. Sammanlagt belopp 18980 kr. Effektiv ränta 60.01 %.

Sammanfattning

Loanstep är ett kreditbolag som byggt upp sin verksamhet på ett lite annorlunda sätt jämfört med många konkurrenter. Till skillnad från andra aktörer på marknaden för konsumentkrediter så använder sig Loanstep av privatpersoner och företag som investerare till sina lån som de sedan förmedlar vidare till privatpersoner i behov av finansiellt understöd. Det här gör att personer och företag med ett överskott av pengar kan hjälpa personer i behov av pengar. Detta bidrar till en god atmosfär och ett bra klimat på kreditmarknaden. Loanstep godtar dock inte vilka låntagare som helst utan ställer relativt höga krav. Detta gör däremot att långivarna kan känna sig trygga i att deras utlånade pengar hamnar hos likvida personer med god betalningsförmåga.

Lånapengar.com