Pengino

Översikt

Pengino är en ny låneförmedlare som ägs av det stora bolaget Freedom Finance. Pengino hjälper dig att hitta rätt långivare utefter dina personliga behov och ekonomiska förutsättningar. Med ett så stort företag som Freedom Finance som står bakom Pengino, kan denna låneförmedlingstjänst enkelt klassas som en mycket trygg sådan.

Fördelar

 • Godkänner många ansökningar
 • Jämför lån mellan 20 olika långivare
 • Ägs av Freedom Finance

Nackdelar

 • Nylanserad och ännu inte känd på marknaden

Villkor

Penginos villkor tillhör de krav som är standard för många låneförmedlare.
Du måste vara minst 18 år gammal, vara svensk medborgare, ha en fast årsinkomst om minst 100 000 kr om året, samt inte ha skulder hos Kronofogden. Däremot kan du, liksom hos många andra låneförmedlare, ha betalningsanmärkningar sedan tidigare.
Dessa villkoren anser vi som goda och tyder på att Pengino håller en god och säker kvalitet.

Egenskaper och kvalitet

Pengino är som tidigare nämnt en ganska ny aktör på marknaden men är ett varumärke till det stora bolaget Freedom Finance. Med ett sånt bolag i botten kan Pengino inte vara annat än ett tryggt och stabilt företag med högklassig kvalitet på samtliga tjänster.

Penginos hemsida är väldigt tydlig och okomplicerad. På startsidan hittar du direkt en meny för deras olika tjänster samt ett ansökningsformulär där du enkelt kan fylla i uppgifter och önskat lånebelopp. Längre ner på sidan hittar du tips och råd och mycket informativt innehåll om Pengino och deras låneförmedlingstjänst.
I all sin enkelhet visar Penginos hemsida på kvalitet och trygghet.

Hur statistiken ser ut för antalet godkända ansökningar är svårt att svara på, eftersom Penginos tjänst fortfarande är så pass ny. Ser man däremot till Freedom Finance som både har en stabil kundstam och växer alltmer i popularitet, kan man nog räkna med att Pengino också kommer bli en populär låneförmedlare när de etablerat sig på marknaden lite mer.

Nedan följer några kortfattade fördelar med att låna genom Pengino:

 • Pengino skickar iväg din ansökan till 20 stycken långivare, på så sätt hittar du enklast det låneerbjudande som passar dig bäst.
 • Väljer du att låna hos Pengino, behövs endast en kreditupplysning göras.
 • Genom Pengino kan du hitta den lägsta räntan
 • Pengino erbjuder lånebelopp från 5.000 upp till 500.000 kr
 • Efter en ansökan får du snabbt svar, och pengarna brukar vanligtvis vara utbetalt redan efter en dag, om du skriver under avtalet med BankID. Annars kan det ta upp till 3-5 bankdagar om du väljer att skriva under via vanlig post.
 • Ingen säkerhet är bunden till lånet – du kan alltså göra vad du vill med pengarna.
 • Pengino utlovar professionell kundservice, och du kan ringa både Pengino och Freedom Finance om du har frågor.

Räntor

Eftersom Pengino är en låneförmedlare, är det svårt att säga på rak arm om vilken ränta ditt lån skulle hamna på, delvis eftersom den ofta är individuell hos de flesta långivarna och dels p.g.a samarbetet med så många olika banker. Därför är spannet rätt brett om vad du kan hamna på för ränta, men oftast ligge den mellan 3,54% – 18,15%.

Räkneexempel

Vid ett annuitetslån på 250 000 kr med en löptid på 14 år, och rörlig årsränta på 5,77% blir den effektiva räntan 5,92%. Det totala återbetalningsbeloppet blir då totalt 364 993 kr (en månadskostnad på 2173 kr) Uppläggnnigsavgifter och aviavgifter 0 kr.

Sammanfattning

Pengino är en ny låneförmedlare på markanden och har ännu inte funnit sin plats inom finansbranschen. Men med tanke på sin gedigna grund hos Freedom Finance, ser Penginos framtid väldigt ljus ut.
Har du frågor eller behöver personlig service eller rådgivning har Pengino en väldigt bra kundservice där du snabbt och enkelt får svar på dina frågor eller funderingar, både per telefon och mail.

När du gör en låneansökan genom Pengino, mottas samtliga ansökningar av moderbolaget och låneförmedlaren Freedom Finance. Här handlägger de alla lån och konkurrensutsätter dem sedan mellan sina 20 samarbetspartners. Du får sedan ett par låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. Under denna processen finns Pengino tillgänglig för rådgivning.

Hos Pengino kan du förutom att hitta billiga privatlån, även samla ihop dina lån för att få en billigare månadskostnad. Samtliga tjänster som erbjuds är helt kostnadsfria och du ansöker snabbt genom deras hemsida. Funderar du på att ansöka om lån genom Pengino garanteras mycket hög kvalitet och du kan känna dig helt trygg som kund.

Villkor

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Fast årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden