Snabba lån

Det snabbaste sättet att få pengar på sitt konto är att ansöka om ett s.k snabblån. På Lånapengar.com jämför vi snabblån från svenska kreditbolag som gör snabba utbetalningar.
Belopp: 500 – 40.000 kr | Löptid: 1 mån – 6 år

Hitta snabblån


Kvinna ger man ett snabbt lån

Snabba låneformer

Det finns låneformer för alla behov och ändamål. Vissa lån är skräddarsydda för vissa investeringar, såsom till exempel bolån, medan andra kan användas för alla ändamål. För vissa låneformer kan det gå en längre stund från inskickad ansökan till beviljat lån och efterföljande utbetalning, medan det för andra ibland bara går mindre än en timme mellan det att långivaren får in en ansökan och det att utbetalningen sker.

Om du har ett trängande behov av pengar ska du givetvis välja någon av de låneformer som ger dig pengar i handen snabbt. De låneformer som kan sägas vara snabba lån är smslån/snabblån samt i vissa fall privatlån. Till viss del skulle även pantlån via pantbanker kunna räknas in i kategorin snabba lån. Notera dock att du måste lämna egendom som pant för ett pantlån.

Snabba lån som smslån

Med smslån och snabblån kan det gå så kort tid som bara någon timme från tidpunkten för ansökan till utbetalning. För detta krävs i regel att du skickar in din ansökan direkt på långivarens webbplats, att du gör det före lunchtid en vanlig arbetsdag, att du legitimerar dig med e-legitimation och att du har ett konto i samma bank som långivaren använder. Det behöver dock inte ta särskilt mycket längre tid om något eller några av de uppräknade rekvisiten inte skulle gå att uppfylla. Som mest får du vänta en bankdag på att få en utbetalning via ett smslån eller snabblån.

När du behöver ta snabba lån ska du vara på det klara med att det finns tydliga beloppstak för denna typ av lån. Vilket tak som gäller för respektive långivare är givetvis individuellt, men det finns en informell gräns som ligger på omkring 10 000 kr. Vissa enskilda långivare erbjuder snabblån på upp till 20.000 – 25.000 kr. Behöver du låna mer än så är det ett privatlån du ska ansöka om.

Snabba och stora lån som privatlån

Privatlån är ett ganska snabbt lån som kan bli utbetalat på ca 2-3 bankdagar. Lånet är tänkt som ett rent konsumtionslån som kan användas till alla tänkbara ändamål. Med ett privatlån kan du helt eller delvis finansiera en semesterresa, betala för nya vitvaror om de gamla har gått sönder, betala en lite mer kostsam bilreparation eller låna till en helt ny bil. De flesta långivare inom privatlån har en lägre lånegräns på 20 000 kr, men det finns långivare som kan erbjuda lån på ner mot 10 000 kr eller ännu lägre belopp. Privatlån ska dock ses som ett mer långsiktigt lån än ett snabblån.

När du ansöker om ett privatlån får du vänta lite längre på din utbetalning (förutsatt att din ansökan blir beviljad). Normalt ska du dock inte behöva vänta mer än fem bankdagar. Om du redan har engagemang hos den långivare du vänder dig till kan låneprocessen gå betydligt snabbare.

Att tänka på

Det är relativt enkelt att skicka in en ansökan om både snabblån, smslån och privatlån. Det är givetvis en fördel när du behöver pengar snabbt. Samtidigt kan löftet om snabba lån göra att du underlåter att ge dig själv tid för eftertanke. Tänk efter både en och två gånger innan du skickar in din ansökan. Har du verkligen ett trängande behov av att låna? Kan du inte skjuta upp en utgift tills nästa gång du får pengar från lön eller andra källor?