FlexLimit

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.
Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Flexlimit erbjuder kontokrediter på upp till 20 000 kr. Flexlimit är ett tryggt och säkert företag som har över tio års erfarenhet av att erbjuda lån till privatpersoner. Företaget ägs utav C Finance AB.

Flexlimit fungerar på samma sätt som ett kreditkort. Men istället för ett kort så för man enkelt över de pengar man vill utnyttja från Flexlimit till ens egna bankkonto. En kontokredit hos Flexlimit passar perfekt om man har fått en plötsligt uppkommen utgift som man måste lösa eller om man vill ha en ”back up” till sin privatekonomi.

Flexlimit står under tillsyn av Finansinspektionen.

Flexlimits tjänster

Det lägsta belopp man kan låna är 3 000 kr och det högsta 20 000 kr. Återbetalningstiden är flexibel och beror på hur stor del av det lånade beloppet man väljer att utnyttja.

En stor fördel med att låna hos Flexlimit är att de inte tar ut någon avgift för uttag. Därmed kan man göra fler, mindre uttag istället för ett stort.

Såhär ansöker man om lån hos Flexlimit

Att ansöka om ett lån hos Flexlimit är mycket enkelt och görs på deras hemsida. Det ansökningsformulär de har tar endast tre minuter att fylla i.

För att ansöka om ett lån hos Flexlimit behöver man ha ett BankID att identifiera sid med. Så snart Flexlimit har mottagit ansökan så utförs en kreditupplysning och sedan kommer ett låneerbjudande till låntagarens mejl.

För återbetalning av lånet så gäller det att återbetalningstiden är flexibel. Man måste dock återbetala minst 10% av det kvarstående beloppet varje månad.

Låna utan UC hos Flexlimit

Hos Flexlimit kan man låna utan upplysning via UC. Därmed slipper man att som låntagare riskera sin kreditvärdighet. Istället för UC så använder sig Flexlimit av Creditsafe för att utföra en kreditupplysning.

Man kan tyvärr inte ansöka om en kontokredit hos Flexlimit om man sedan tidigare har en eller flera betalningsanmärkningar. Dessa accepteras nämligen inte av långivaren. Ej heller något skuldkonto eller en pågående tvist hos Kronofogden får finnas.

Utöver detta har Flexlimit enkla grundkrav för sina låntagare där endast en åldersgräns, svensk folkbokföring och en regelbunden inkomst krävs.

Utbetalning av lån

Flexlimit har direkt utbetalning till de kunder som har sitt bankkonto hos antingen Handelsbanken eller Nordea. Till dessa bankkonton kommer pengarna inom 15 minuter när de blivit utbetalda.

Till andra banker så utförs alla transaktioner så fort som möjligt. Alla utbetalningar sker under kundtjänstens öppettider.

Räntor och avgifter

Flexlimit tar ut extra avgifter utöver räntan. Bland annat tillkommer en uppläggningsavgift om 380 kr. Dessutom tillkommer en aviavgift på 45 kr per avi som skickas ut. Månadsräntan är fast och på 3,25 %.

Hos Flexlimit kan man låna 20 000 kr och återbetala denna summa på 360 dagar. Man får då en fast månadsränta om 3,25 %. Den effektiva årsräntan är på 58,74 %. De avgifter som tillkommer är på totalt 920 kr. Räntekostnaden är på 4 542 kr och det totala belopp som ska återbetalas är på 25 462 kr.

Om man återbetalar samma summa varje månad så blir månadsavgiften 2121 kr.

Den effektiva räntan bestäms individuellt och baserad på hur god ekonomi låntagaren har.

Kundservice

Flexlimit har en vänlig och erfaren kundservice som hjälper alla låntagare med svar på frågor och låneansökningar.

Deras kundservice har öppet vardagar och lördagar. Öppettiderna är måndag till fredag kl. 08:30 – 17:00 och lördag kl. 09:00 – 16:00.

Villkor

  • Låntagaren måste ha fyllt 20 år och vara myndig.
  • Låntagaren måste ha en regelbunden inkomst. Nivå på inkomst specificeras ej.
  • Inga betalningsanmärkningar accepteras.
  • Låntagaren får inte ha några skulder till Flexlimit eller andra företag i koncernen.
  • Låntagaren måste ha ett BankID för identifiering.
  • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige och svensk medborgare.