FlexLimit

Översikt

Flexlimit snabblån är egentligen ett kreditkonto med fria uttag. Du ansöker om en kreditlimit och sedan kan du göra uttag upp till den gränsen. Du betalar bara ränta på den del av krediten du utnyttjar. När du betalar tillbaka återskapas ditt kreditutrymme så att du kan göra nya uttag om du behöver.

C Finance är den aktör som står bakom varumärket Flexlimit. C Finance är en av de äldsta aktörerna i branschen med en historik som går tillbaka till 2006. Det finns flera varumärken i portföljen, däribland Meddelandelån.

Fördelar

Transparent och tydlig tjänst
Utbetalningar även kvällar och helger
Ingen UC för kreditkontroll

Nackdelar

Mycket hög lånekostnad vid minimidelbetalning
Betalningsanmärkningar godtas inte

Villkor

Flexlimits grundvillkor är överlag i överensstämmelse med vad som kan sägas vara standard för kreditkonton. Grundläggande är att du ska vara 20 år eller äldre, ha en inkomst som räknas som regelbunden (i princip fast inkomst) och att du ska vara folkbokförd på en adress i Sverige.

När det gäller betalningsanmärkningar är Flexlimit stenhårda på punkten att sådana inte får finnas. Bra att känna till också att du inte får ha ett aktivt lån hos Flexlimits ”syskon” Meddelandelån.

När en långivare inte anger några exakta belopp för kravet på årsinkomst är det alltid svårt att sia om vad som egentligen krävs. Med tanke på att Flexlimit godkänner en ganska stor andel av alla ansökningar är vi dock av den uppfattningen att kravet inte är så högt. För att se dina inkomster tillsammans med både kreditinformation och betalningsförmåga använder sig Flexlimit av kreditupplysningar från Creditsafe (inte UC).

Egenskaper och kvalitet

Flexlimits erbjudande skiljer sig från ett vanligt snabblån. Det är dock inte komplicerat på något sätt. Skillnaden mellan aktörens kreditkonto och ett snabblån är att du ansöker om en kredit och sedan gör uttag från den när du vill. Du kan ta ut ett belopp upp till kreditgränsen direkt eller välja ett lägre belopp. Du kan också låta krediten vara vilande. Det kostar ingenting att vare sig ansöka om eller ha en kredit som ligger vilande.

Kreditgränserna är 3000, 5000, 10 000, 15 000 respektive 20 000 kronor. Det lägsta belopp du kan ta ut är 500 kronor. Återbetalning sker månadsvis antingen via annuitet eller minimidelbetalning (se nedan).

Ansökan om kreditkonto hos Flexlimit görs på webbplatsen, detta i några enkla steg. Du börjar med att identifiera dig via inloggning på din bank. Sedan fortsätter du med att fylla i de obligatoriska uppgifterna samt uppgifter kring din önskade kredit. Du signerar sedan digitalt och får ett preliminärt besked direkt på skärmen.

Utbetalningar

Handläggning av lån sker löpande under öppettiderna. Det innebär att du kan få din kredit beviljad även helger och vardagskvällar. Med personkonto hos Handelsbanken eller Nordea kan du få dina pengar inom 15 minuter dag som kväll som helg. För övriga banker får du vänta 1-2 bankdagar.

Eftersom Flexlimit erbjuder ett kreditkonto, inte ett vanligt snabblån, kommer utbetalning inte att göras automatiskt efter lånets beviljande. I stället är det du själv som initierar en utbetalning. När du har fått ditt lån beviljat kan du logga in med PIN-kod eller BankID på webbplatsen och göra ett uttag på valfritt belopp upp till kreditgränsen.

Kundtjänst

Flexlimit gör skäl för sitt namn när det gäller kundtjänstens öppettider. Hos den här långivaren kan du både ansöka om och få beviljat lån samt ställa frågor både kvällar och helger. Det är faktiskt få långivare för snabblån som har samma generösa öppettider.

Vardagar kan du få ditt lån beviljat mellan kl. 18-21. Lördagar håller kundtjänst öppet mellan kl. 10-17 och på söndagar är öppettiderna kl. 13-16. För att meddela frågor och funderingar kan du använda dig av live chat, telefon (0140-271 474) eller e-post (kundtjanst@flexlimit.se). Det finns också en möjlighet att ställa frågor på Flexlimits sida på Facebook.

Vi kan också nämna att vi tycker att sajten är ganska informationstät och har en bra struktur. Du kan enkelt hitta vanliga frågor, få detaljer kring priser och hitta guider till hur tjänsten fungerar.

Räntor

Flexlimit erbjuder alla kunder exakt samma ränta. Det spelar alltså ingen roll hur detaljerna i din ekonomi ser ut. Om du blir beviljad ett kreditkonto får du samma ränta som alla andra. Varken uppläggningsavgift, uttagsavgift eller aviavgift tillkommer.

Inom intervallet 3000 – 20 000 kronor har Flexlimit satt upp fem kreditgränser. För dessa finns totalt tre stycken räntenivåer. Räntan blir successivt lägre ju högre kreditgräns du väljer. Nedan ser du hela schemat:

  • Kreditgräns 3000 kronor – 9,9% månadsränta
  • Kreditgräns 5000 kronor – 9,9% månadsränta
  • Kreditgräns 10 000 kronor – 8,7% månadsränta
  • Kreditgräns 15 000 kronor – 7,4% månadsränta
  • Kreditgräns 20 000 kronor – 7,4% månadsränta

Du kan betala tillbaka lånet på två sätt, nämligen via minimidelbetalningar eller annuiteter. Du gör ditt val när du ansöker om kreditkontot. Väljer du minimibetalning ska du betala från 750 kronor (ränta och amortering) i månaden tills det att krediten är återbetalad. Väljer du annuitet anger du själv hur mycket du vill betala per månad och återbetalningstiden räknas då ut automatiskt. För lägsta möjliga kostnad ska du välja annuitet och så höga månadsbetalningar som du kan klara av.

Räkneexempel

Ett lån på 10 000 kronor med minimibetalning kommer att kosta dig 20 324 kronor över löptiden som blir strax över tre år. Du betalar då mellan 750 – 1066 kronor per månad. Väljer du i stället annuitetslån med en minimibetalning på 1066 kronor (som är den lägsta annuiteten för detta belopp) betalar du tillbaka lånet på ungefär åtta månader och får en lånekostnad på 11118 kronor. Som synes finns ingen egentligen anledning att välja att betala minimibelopp.

Sammanfattning

Flexlimit erbjuder verkligen flexibla lån. Du har stor valfrihet både vad gäller kreditgräns, i vilken utsträckning du ska ta krediten i anspråk och hur du ska betala tillbaka. Flexibiliteten kan vara både till din fördel och din nackdel. Om du utnyttjar den för att få lägre månadskostnader blir ditt Flexlimit lån mycket dyrt. Ser du i stället till att betala tillbaka skyndsamt behöver krediten inte kosta så mycket. Överlag är emellertid en månadsränta på upp emot 10% av det högre slaget. En del av konkurrenterna har månadsräntor på ner mot 2% eller 3%.

Hos Flexlimit kan du inte låna med betalningsanmärkningar. Det är en sak den här långivaren har emot sig. Å andra sidan används inte UC för kreditupplysningar, vilket kan vara en fördel. Att Flexlimit drivs av en kapitalstark och beprövad aktör med ett stort kundfokus är naturligtvis en fördel.

Lånapengar.com