Kredit 365

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Översikt

Kredit365 är ett av de mycket få renodlade smslåneföretag som finns kvar idag. Här erbjuds du små lån med fasta löptider. Du har inget kreditkonto att välja utan alla lån är typiska smslån. Minsta respektive största lånebelopp är 1000 kronor respektive 5000 kronor och du ska alltid betala tillbaka inom 30 dagar.

Den här långivaren är en av tre som ingår i Folkefinansgruppen. Övriga två är Frogtail och Monetti. Behöver du låna mer än 5000 kronor kan du vända dig till någon av dessa i stället. Detsamma gäller om du vill ha mer flexibilitet i ditt lån. På den här sidan kan du läsa mer om Kredit365 och långivarens erbjudande.

Fördelar

  • Mycket generösa öppettider för kundtjänst
  • Blygsamma grundvillkor
  • Betalningsanmärkningar kan accepteras

Nackdelar

  • Höga lånekostnader för de minsta beloppen

Villkor

Hos Kredit365 gäller endast tre grundkrav. Om du uppfyller dessa kan din ansökan handläggas och du har möjlighet att beviljas lån (under förutsättning att du klarar kreditkontrollen).

De tre grundkraven är:

  • Minst 18 år gammal
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Deklarerad (taxerad) inkomst.

Eftersom dessa grundkrav är de enda, förstår du att en betalningsanmärkning inte behöver vara ett hinder. Det är naturligtvis dock ingen fördelaktig situation. Du kan räkna med att Kredit365 ställer högre krav på din inkomst om du har en betalningsanmärkning.

Kredit365 tar inte UC för kreditupplysningar. Man vänder sig i stället till Creditsafe. Kraven på din kreditvärdighet och betalningsförmåga blir inte lägre genom denna lösning, men din ansökan om kredit registreras inte hos UC.

Det är oklart hur stor din deklarerade inkomst för föregående år ska/bör vara för att du ska bli beviljad lån. Med tanke på de låga lånebeloppen är det dock troligt att den inte behöver vara så hög.

Egenskaper och kvalitet

Kredit365 erbjuder kanske marknadens allra enklaste snabblån. Det är också något man fokuserar på både i sin allmänna marknadsföring och på förstasidan på webbplatsen. Här lånar du mellan 1000 – 5000 kronor (i jämna tusenlappar) och ska betala tillbaka på 30 dagar. Erbjudandet är som synes inte särskilt flexibelt, men enklare kan det inte bli.

Du har alltid exakt 30 dagars betalningstid från utbetalat lån. Du får en faktura per e-post där du hittar den totalsumma du ska betala tillbaka. Om du inte kan betala i tid, har du möjlighet att förlänga ditt lån för att undvika dröjsmålsränta och påminnelseavgift.

Att skicka in en ansökan om ett Kredit365 snabblån är en enkel historia. Efter att du har angett önskat belopp att låna ska du fylla i personnummer, mobiltelefonnummer och godkänna villkor. Det är de enda uppgifter Kredit365 behöver för att kunna handlägga ditt lån. Du får sedan ange dina bankuppgifter för utbetalning. Att signera ansökan och det digitala skuldebrevet för lånet kan du göra via BankID. Det gör att du kan ansöka både på datorn och mobilen. Befintliga kunder kan också använda sms.

Kredit365 har en stor kassa, vilket gör att risken att bli nekad lån på grund av att långivaren helt enkelt inte har tillräckligt med pengar är obetydlig. De blygsamma grundläggande kraven, och det faktum att 5000 kronor är maximalt belopp att låna, torde innebära att en stor del av inkomna ansökningar kan godkännas. Vi kan dock inte presentera någon mer exakt siffra i procent.

Utbetalningar

Ett snabblån kan väl inte gärna betraktas som just ett sådant om inte utbetalningarna kan ske skyndsamt. Kredit365 kan tyvärr inte erbjuda överföring i realtid till en eller flera banker. Överföringarna kan ändå ske relativt snabbt.

Om du ansöker om ett Kredit365 smslån och får det beviljat före kl. 13:00 en vardag, kan du räkna med att pengarna kommer in på ditt konto på eftermiddagen samma dag. Om du har ditt konto i Nordea gäller dock att ”bryttiden” går vid kl. 10:30. Vid beviljat lån efter dessa tidpunkter gäller att du får vänta till nästa dag innan du kan disponera över lånet.

Kundtjänst

Kundtjänsten hos Kredit365 erbjuder mycket god tillgänglighet. Det enda som vi kan anmärka på är att livechat inte finns med som kontaktkanal.

Måndag till fredag är kundtjänsten öppen mellan kl. 08 – 18. Lördagar, söndagar och allmänna helgdagar kan du ta kontakt med support mellan kl. 10 – 15. Det är få konkurrenter som kan mäta sig med Kredit365 i den här aspekten.

För kontakt via telefon ska du ringa till numret 08-522 945 00. E-postadressen är kundtjanst@kredit365.se. Du kan givetvis mejla när som helst på dygnet, men dina frågor besvaras endast under öppettiderna.

Räntor

Kredit365 har inte marknadens billigaste smslån. Det tillkommer både ränta och flera avgifter på dina lån. Sammantaget ligger den här långivaren dock inte över genomsnittet för smslån på mindre belopp.

De avgifter som tillkommer på ett lån hos Kredit365 är uppläggningsavgift (350 kr) och aviavgift/fakturaavgift (45 kr). Utöver det tillkommer ränta om lånet är på mer än 1000 kronor.

Räntan är avdragsgill i deklarationen. Eftersom räntedelen av din återbetalning inte är så stor blir effekten av detta dock ganska blygsam.

Räkneexempel

För ett lån på 1000 kronor i 30 dagar får du betala 395 kronor i lånekostnader. Du ska alltså betala tillbaka 1395 kronor inom 30 dagar, vilket ger en effektiv ränta på 5641%. Hela lånekostnaden utgörs av avgifter.

För ett lån på 5000 kronor i 30 dagar blir totalkostnaden 802 kronor. Kostnaden fördelas på uppläggningsavgift (350 kr), aviavgift (45 kr) och ränta (407 kr). Den effektiva räntan för detta lån blir 511%.

Sammanfattning

Det finns idag inte längre så många långivare som erbjuder den mest klassiska typen av smslån. En stor mängd långivare erbjuder betydligt större maxbelopp, vilket gör att lånen mer fungerar som privatlån. Andra aktörer har mer fokus på så kallade kreditkonton än på klassiska snabblån. Kredit365 är ett av få undantag. Erbjudandet med lån på mellan 1000 – 5000 kronor med 30 dagars betalningstid är så klassiskt det kan bli.

Kredit365 har också ett av de enklaste erbjudandena. Här behöver du inte gnugga geniknölarna när du läser villkoren. Alla villkor och allt kring själva lånen är mycket okomplicerat.

När det gäller kostnaderna kan Kredit365 sägas ha konkurrenskraftiga priser för de något större lånebeloppen. Ett lån på 1000 kronor är inte billigt, men för belopp på 3000 kr, 4000 kronor eller 5000 kronor är kostnaden för lånen på Kredit365 jämförbar med vad konkurrenterna kan erbjuda.

Villkor

  • Minst 18 år
  • 20.000kr i årsinkomst
  • Svensk medborgare