Mobillån

Översikt

Mobillån erbjuder två olika typer av lån till privatpersoner. Dels ett snabblån och dels en kontokredit. Som mest kan man låna 25 000 kr som ny kund hos Mobillån. Ett lån hos denna långivare passar extra bra om man har plötsligt uppkomna utgifter man måste betala omedelbart.

Mobillån står under tillsyn av Finansinspektionen och långivaren är Tryggkredit Stockholm AB.

Mobillåns erbjudande

Den kontokredit Mobillån erbjuder är på mellan 1 000 kr och 25 000 kr med en flexibel återbetalning. Man måste återbetala en viss procent varje månad beroende på vilket belopp man lånar.

Snabblånet hos Mobillån är på mellan 1 000 kr och 25 000 kr med en löptid på 90 dagar till 2 år. Om man är en återkommande kund kan man låna max 40 000 kr.

Fördelar

 • Mobillån tar sin kreditupplysning från Bisnode
 • Mobillån har direktutbetalning
 • Kundservice med öppet 6 dagar/vecka

Nackdelar

 • Man kan inte låna med betalningsanmärkning
 • Högt krav på taxerad inkomst
 • Höga förseningsavgifter

Såhär ansöker man om lån hos Mobillån

Att skicka in en låneansökan till Mobillån är helt kostnadsfritt och går på några få minuter. En låneansökan signeras med hjälp av låntagarens BankID och så snart den kommit in utför Mobillån en kreditupplysning.

Mobillån tar inte sin kreditupplysning från UC utan istället använder de företaget Bisnode Kredit AB, vilket gör att låntagare kan behålla sin goda kreditvärdighet för framtiden. Så snart en kreditupplysning har utförts så återkommer Mobillån med ett låneerbjudande.

Tyvärr kan man inte ansöka om ett lån hos Mobillån om man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Räntor och avgifter

Den rörliga krediträntan hos Mobillån är för närvarande 39%.

Mobillån tar ut extra avgifter för uppläggning och avi. Uppläggningsavgift är på 395 kr och aviavgiften är på 35 kr per avi.

Räkneexempel med exempelränta för kontokredit

Hos Mobillån kan man låna 25 000 kr och återbetala detta belopp under ett år. Den ska då återbetalas på 12 månader. Krediträntan är rörlig och blir då 39 % medans den effektiva räntan är 47 %.

En uppläggningsavgift om 395 kr tillkommer och även en aviavgift på 35 kr per avi. Det totala beloppet att återbetala blir 31 405 kr vilket ger en månatlig återbetalning om 1 500 kr.

Utbetalning av lån

Mobillån använder sig av direktutbetalning till en rad svenska storbanker. Dessa är bland annat Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea. För övriga banker så kommer pengarna in på låntagarens konto under den nästkommande vardagen efter att lånet har blivit godkänt.

Kundservice

Mobillån har en kundservice som håller öppet 6 dagar i veckan. Mobillåns duktiga medarbetare kan kontaktas för hjälp med ansökan eller om frågor har uppstått.

Mobillåns kundservice håller öppet måndag till fredag kl. 08:00 – 18:00 och lördagar kl. 10:00 – 15:00. De kan enkelt nås via telefon, mejl eller genom att skriva i deras live chatt där de svarar inom någon minut.

Sammanfattning

Mobillån är ett bra val om man vill låna en mindre summa pengar. De har en kundservice med generösa öppettider – även på helgen. Hos Mobillån kan man ta ett snabblån eller en kontokredit på max 25 000 kr och få lånet utbetalt med hjälp av direktutbetalning. Mobillån använder sig av Bisnode för kreditupplysningar.

Villkor

 • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal och myndig
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
 • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto.
 • Låntagaren måste ha ett BankID
 • Låntagaren måste vara fri från betalningsanmärkningar
 • Låntagaren måste vara fri från skuldkonto eller annan tvist hos Kronofogden
 • Låntagaren måste ha ett svenskt telefonnummer och ha en mejladress.
 • Låntagaren måste ha en taxerad årsinkomst på minst 150 000 kr före skatt
 • Låntagaren måste klara en kreditupplysning och ha god återbetalningsförmåga.