Ta till vara på årstidsväxlingen – 10 underbara tips inför hösten!

Av: Theodor Holmberg Publicerat: juli 30, 2019

Hösten är utan tvekan en mörk årstid då vi går mot kallare klimat. Många märker att sommaren är över. Tyvärr tar det hårt på många människor med det finns massor med härliga saker som hösten för med sig som man inte bör gå miste om.

10 snabba tips på saker inför hösten!

Netflix och chipspåsen: Även om det är bra att vara ute och njuta kan en stilla hemmakväll med rätt person och rätt film vara underbart. Om du inte ännu har prövat på någon av de streamingtjänster som finns är det dags. Glöm bara inte chipsen eller jordnötsringarna.

Lär dig något nytt: Även om du inte fortfarande är ung betyder det inte att du inte kan lära dig nya saker. Ta vara på att vädret inte är lika bra och ta en kurs eller varför inte ett flygcertifikat. Inget är omöjligt om man sätter manken till. Om du inte hittar något som ligger inom din budget kan ett enkelt snabblån vara en lösning på dina problem.

Kosten är viktig: Att äta rätt är alltid något som är viktigt och det blir ännu viktigare när hösten kryper inpå med sitt kalla väder. Försök äta mer grönsaker, frukt och fet fisk. Allt detta hjälper till med att fylla på dina lager av vitaminer, mineraler och omega-3. Försök äta mat med D-vitamin som hjälper ditt immunförsvar och håller humöret på topp.

LÄS MER: Ensamstående med barn – så fixar du ekonomin

Hygienen är något att tänka på: Oavsett årstiden är det viktigt att hålla hygienen på topp så att du inte råkar ut för några bakterier. När det blir lite kallare på hösten är chanserna till en förkylning större och det är viktigt att du tvättar händerna ofta. Handsprit fungerar bara om du redan har tvättat händerna

Ta vara på naturen: Det finns få länder som har en så pass varierad och fantastisk natur som Sverige. Det är viktigt att man tar vara på den och solen medan den finns. Ta en promenad eller ut och spring om det är din grej. Ta med barn, vänner och familj och gör en utflykt. Det viktiga är att du tar dig ut och fyller lungorna med frisk luft.

Ett tips är att gå ut i skogen i höst

Bli svampexpert: Ta vara på allt som hösten har att erbjuda. Något av det godaste som finns är svampar och bär. Köp gärna en bok för att lära dig vilka som är giftiga och vilka som är ätbara. Det är dessutom terapeutiskt att vandra i naturen.

Kläder då kroppen inte räcker till: Tänk på att det snabbt blir kyligt på natten och när solen inte är framme. Klä dig i flera lager snarare än ett tjockt lager kläder. Förutom att isolera bättre kan du lättare variera mängden isolering du har på dig.

Gör förändringar i ditt liv: Om du känner att hösten är för mörk är det dags att förändra din vardag. Det behöver inte vara stora saker men något som håller motivationen och humöret på topp. Utmana dig själv till att uppleva nya saker och för gärna en dagbok som hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

Behöver du sänka lånekostnaderna i höst?

Jämför hopbakslån och sänk räntan

Fly undan mörkret: Om du verkligen inte står ut med höstmörkret kan du enkelt hitta billiga sistaminutenresor till varmare breddgrader. Det finns många olika lån för just resor om du känner att du behöver lite ekonomisk hjälp. Hitta det med bästa villkor online och passa på att doppa tårna i varmare vatten.

Börja en god bok: Att läsa är något som börjar försvinna i och med datorn och mobilens intåg men att drömma sig bort i en fantastisk värd eller känna kalla kårar av en välskriven deckare är något som är svårt att slå. Vira in dig i en varm filt och passa på.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden