Kreditlån – Flexibla pengar när du behöver det

Här kan du ansöka om att låna en stor summa pengar och sedan endast utnyttja det belopp du behöver. Om du är osäker på hur mycket pengar du vill låna så kan ett kreditlån vara ett bra alternativ. Och letar du dessutom efter ett lån som har en snabb låneprocess och snabb utbetalning så hittar du det hos oss på Lånapengar.com.

Det är möjligt att ansöka om kreditlån utan UC och lån trots betalningsanmärkningar. Ansök om ett kreditlån direkt och snart har du pengarna på ditt konto, redo att spenderas.

Jämför snabblån och kreditlån

Ansök om ett kreditlån

Att ansöka om ett kreditlån är mycket simpelt. Du kan ansöka på långivarnas hemsidor genom att fylla i ett ansökningsformulär. Där får du fylla i dina personliga uppgifter och den summa du önskar låna.

Hos en del långivare kan du ansöka via telefon om du behöver få extra hjälp. Låneprocessen brukar vara snabb, oftast får du ett preliminärt besked direkt när du har ansökt. Det slutgiltiga besked brukar sedan komma samma dag, så snart en handläggare kollat igenom ansökan du har gjort. Vanligast är att krediten blir beviljad på vardagar då handläggarna sällan arbetar på helger.

Samma gäller för utbetalningar av lånet. En utbetalning sker på en vardag, tiden beror på när du skickade in och fick din ansökan godkänd. Ibland finns pengarna på kontot redan samma dag om ansökan skickades in tidigt på förmiddagen. Skickar du istället in din ansökan på eftermiddagen sker utbetalningen vanligtvis på nästföljande bankdag. Hur snabbt utbetalningarna sker beror på både vilken bank du har samt vilken bank långivaren använder.

Vem kan ansöka om ett kreditlån?

Så länge man uppfyller de grundläggande kraven så kan i princip vem som helst kan ansöka om ett kreditlån.

Vilka krav som ställs kan variera mellan olika kreditgivare men dessa är grundkraven:

  • Du ska ha fyllt 18 år och vara myndig
  • Du ska vara svensk medborgare
  • Du ska ha ett svenskt bankkonto
  • Du ska ha en deklarerad inkomst
  • Du ska ha en godkänd kreditupplysning

Så länge du kan uppfylla dessa krav inför en låneansökan så brukar ansökan bli godkänd. Det är inte ofta någon blir nekad ett kreditlån, dock kan man ibland bli erbjuden att låna en lägre summa om långivaren bedömer ens ekonomi för dålig för att låna det belopp man ansökt om.

Hur mycket inkomst du måste ha deklarerat för beror på hur stort lånebelopp du ansöker om. Långivare brukar dock vilja att det finns en deklarerad inkomst för minst de senaste två åren.

Man tar kreditlån

Jämför olika kreditlån

Det är smart att jämföra de olika kreditlån som långivare erbjuder. Då kan du hitta den långivare som uppfyller dina krav bäst. Kika på vilket lånebelopp de erbjuder, vilka löptider som finns och vilka extra avgifter de kan ta ut.

En lägre ränta och få avgifter kommer ge dig ett billigare lån.

Hitta snabblån och kreditlån

Kreditlån med betalningsanmärkningar

Att få ett kreditlån med betalningsanmärkningar i bagaget brukar inte vara något problem. Tvärtom så godkänner de allra flesta kreditgivare betalningsanmärkningar.

Om du har ett flertal betalningsanmärkningar undersöker de på vilka belopp de var och när du fick dem. Huvudfokuset brukar dock vara den nuvarande ekonomin och ens återbetalningsförmåga i dagsläget.

Om du har ett flertal betalningsanmärkningar kan det dock krävas att det finns en extra god kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Det går däremot inte att få sin ansökan godkänd om man har ett skuldkonto hos Kronofogden. Om man har detta så kan man inte ansöka om ett kreditlån.

Kreditlån utan UC

UC är en förkortning för företaget Upplysningscentralen som erbjuder kreditupplysningar till banker och kreditgivare. De flesta storbanker använder sig av just UC när de tar kreditupplysningar.

Det finns däremot kreditgivare som inte använder sig av UC vilket gör det möjligt att låna pengar utan UC. Istället använder de sig av andra kreditupplysningsföretag såsom Bisnode eller Creditsafe. En kreditupplysning är något som långivare enligt lag måste göra, så det går inte att undvika helt.

Många vill undvika att ta ett kreditlån med UC. Det beror på att UC registrerar och sparar alla kreditupplysningar som lämnats ut. De som kontrollerar ens ekonomi hos UC kan där se hos vem, och när, man tidigare ansökt om lån. För många registrerade ansökningar hos UC är inte att rekommendera då det kan upplevas oseriöst av banker och hyresvärdar. När man har många ansökningar hos UC sänks dessutom ens kreditvärdighet.

Det är enkelt att få ett kreditlån utan UC, tänk bara på att kontrollera vilket kreditupplysningsföretag din potentiella långivare använder sig av.

Veteäng

Vad är ett kreditlån?

Ett kreditlån är ett alternativ till att ta ett snabbt lån, privatlån och andra typer av lån som finns på dagens breda lånemarknad. Det är ett mycket smidigt lån som du kan ta utan säkerhet. Om du vill handla något speciellt, åka på en resa inom snar framtid eller kanske genomföra en mindre renovering men är osäker på hur mycket det kommer kosta så kan ett kreditlån hjälpa.

Med ett kreditlån kan du låna en större summa, men sedan endast utnyttja den del som behövs. Till exempel kan du låna 30 000 kr men endast välja att ta ut och använda 15 000 kr av lånebeloppet. Det smarta med kreditlån är att man endast behöver betala ränta för den del av lånet som man utnyttjar.

Man kan därför se på ett kreditlån som en buffert eller som ett kreditkort men utan kort. Pengarna finns tillgängliga om ett behov skulle uppstå, men man använder endast det som behövs. Ett kreditlån brukar vara på 20 000 – 30 000 kronor men det maximala lånebeloppet varierar beroende på vem man ansöker hos.

Jämför snabblån och kreditlån

Kreditlånets avgifter och räntor

Vanligtvis så lånar man ett högre belopp på ett kreditlån och därför över en längre tidsperiod än på andra lån. Därför har kreditlån ofta något lägre räntor än till exempel smslån och snabblån.

Tänk dock på att ju längre löptid du har på krediten, desto dyrare blir lånet eftersom att räntan ska betalas varje månad. Det är därför en god idé att hitta ett kreditlån med så låg ränta som möjligt.

Undersök även vilka övriga tilläggsavgifter som din potentiella långivare tar ut i samband med lånet. Det kan vara avgifter på allt från uppläggnings och avi-utskick till en årsavgift. Ju färre avgifter ju lägre blir den totala kostnaden för ens kreditlån.

Återbetala ditt kreditlån

Hur mycket du ska återbetala av sitt kreditlån varje månad beror helt på hur mycket av ditt godkända lånebelopp du har använt. Eftersom det är oklart hur mycket du kommer att använda kan det vara svårt att i förtid sätta en bestämd återbetalningsplan.

En generell regel brukar vara att du behöver återbetala ett lägsta belopp eller en viss procent av lånet varje månad, till exempel minst 500 kr eller minst 10 %. Dessutom tillkommer ibland även extra kostnader för uppläggnings- och avi-avgifter vilket du måste ta med i beräkningen.

Det är viktigt att sköta de månatliga inbetalningarna i tid. Om du missar att göra en återbetalning så kommer du att få en påminnelseavgift som är mycket hög. Ofta blir den pålagd redan dagen efter den missade betalningen. Om du trots detta inte kan sköta din återbetalning så kommer det snart att bli ett ärende hos inkasso vilket leder till att lånet blir ännu dyrare.

Efter inkasso slutar lånet hos Kronofogden och ett ha ett ärende hos Kronofogden kommer påverka privatekonomin under många år framöver. Bland annat kan man få mycket svårt att få ta ett abonnemang eller ett hyreskontrakt.

Risker med kreditlån

Tänk på att låna så ansvarsfullt som möjligt. Det kan kännas lockande att ta ett kreditlån och utnyttja ett högt belopp om man vill köpa till exempel elektronik till sitt hem. Det är dock viktigt att utvärdera sin ekonomi för att se om man har utrymme för de höga återbetalningsavgifterna.

Att göra en budget redan innan man ansöker om ett kreditlån är det allra bästa. Det hindrar en ofta från att göra impulsiva låneansökningar, med en budget har man istället genom en noga uträkning kommit fram till att det finns utrymme för ett lån.

Jämför snabblån och kreditlån