Låna pengar utan UC


Jämför och hitta långivare som inte använder UC (Upplysningscentralen) genom att gå till gå till vår lista med snabblån. Klicka sedan på ”info” i listan för att se vilka långivare som inte använder UC.Det är många som misstar ”UC” för att vara ett begrepp för kreditupplysning, men det är det alltså inte. UC – Upplysningscentralen är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag och eftersom väldigt många banker, kreditbolag och andra företag använder UC, så tror många att det är förkortningen för kreditupplysning. Det finns flera olika kreditupplysningsföretag, bl.a Soliditet, Creditsafe, Bisnode m.fl och alla dessa utför regelrätta kreditupplysningar, precis som UC gör.

Tjej med betalningsanmärkning letar lån på sin dator

Låna pengar utan kreditupplysning

Det är många privatpersoner som försöker låna pengar utan UC, alltså att hitta lån som går att ansöka utan att det görs en kreditupplysning. Anledningarna till detta handlar främst om två saker. Dels kan det bero på att personen har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, eller att personen har ansökt många lån eller krediter under kort tid, vilket kan påverka kreditvärdigheten vid en upplysning.

Varje gång man ansöker om en kredit, ett lån, en hyra, ett abonnemang eller annat, så görs en kreditupplysning. Oavsett om det är UC eller något annat kreditupplysningsföretag så sparas upplysningen i ett system hos dessa företag. Om man ansöker om ett lån hos många kreditbolag under kort tid, så kan dessa se att det gjorts då de gör en upplysning. Kreditbolagen gör dessa upplysningar för att säkerställa att ansökaren är kreditvärdig och goda förutsättningar att kunna återbetala lånet. Om många ansökningar gjorts så ser kreditbolagen detta som en risk och risken att ansökan avslås blir således större.

Kan man låna utan UC?

Man kan låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos UC, men då görs den i stället hos ett annat upplysningsföretag. Enligt lag måste samtliga banker och kreditbolag göra en kreditupplysning vid en ansökan. Det finns däremot ingen lag om att de inte får låna ut pengar till en person med betalningsanmärkningar och det är många långivare som faktiskt godtar dessa anmärkningar. Så även om man har betalningsanmärkningar så behöver man inte vara rädd för UC eller något annat upplysningsföretag.

Så länge man har en sund ekonomi och en stadig inkomst, så finns det flera alternativ att välja mellan. Jämför lån utan UC på Sverigekredit där de listar långivare som använder sig av Bisnode, Creditsafe och andra upplysningsföretag.

Det är endast möjligt att ansöka om snabblån om man inte vill att kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen. Maxbeloppet för snabblån ligger runt 10000 kr men kan hos vissa långivare vara högre. Om du vill låna en större summa över 10000 kr med t.ex privatlån, så kan du räkna med att kreditupplysningen görs genom UC.

Smslån är också en låneform där man kan ansöka om lån där kreditupplysning görs hos annat upplysningsföretag än UC. Smslån är ett snabblån där du har alternativet att ansöka hos kreditbolaget genom att skicka ett sms. Det finns dock kreditbolag som marknadsför sina lån som smslån trots att de inte erbjuder sms tjänsten.

Låna ansvarsfullt

Försök inte att kringgå system för låna pengar om du har en dålig ekonomi och massor av skulder. Det kan tyckas vara en lösning för dagen men det kommer bara förvärra problemen med tiden. Om inte skulder betalas och fler läggs på så kommer den totala skulden att växa för varje månad som går. Banker och kreditbolag tar ut räntor, dröjsmålsavgifter och annat, vilket gör att en hög, obetald skuld växer lavinartat.

Om du har skulder som du inte kan ta dig ur så rekommenderar vi i stället att du tar tag i problemet och sanerar dina skulder. Börja med att jobba enligt Konsumentverkets rekommendationer och ta den hjälp du behöver för att bli fri från dina skulder.