Låna pengar med skuld hos Kronofogden

Hos Nystart Finans finns möjligheten att låna pengar trots ett lågt kreditvärde. Flera kreditupplysningar och/eller betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder och du kan få hjälp att samla lån och lösa skulder hos Kronofogden.

Nystart finans

Ansök om Nystartslånet

Om du missköter dina åtaganden som låntagare kan du drabbas av en mängd konsekvenser som gör att det blir svårt, och i vissa fall mer eller mindre omöjligt att låna pengar på nytt och ta ytterligare lån. Risken finns också att du får svårigheter att ingå andra former av avtal, såsom hyresrättsavtal eller avbetalningar.

Med en betalningsanmärkning på grund av försenad eller helt utebliven betalning blir livet mycket svårare och med ett skuldkonto hos Kronofogden blir du mycket begränsad i ditt ekonomiska liv.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar är i utgångsläget inte att rekommendera annat i de fall betalningsanmärkningarna har tillkommit för en längre tid sedan och du nu har bättre kontroll över din ekonomi.

Det är aldrig en god idé att försöka lösa ekonomiska problem med ytterligare skuldsättning, men om du ändå har ett akut behov av ett tillskott till hushållskassan har du nyttig information att läsa nedan. I vissa fall kan det underlätta att låna utan UC, ifall du har många förfrågningar sedan tidigare och ingen aktiv skuld hos Kronofogden. Du kan även låna pengar med betalningsanmärkning utan UC.
Stuga vid havet

Att få ett lån trots låg kreditvärdighet

Det finns många långivare hos vilka du kan låna pengar, så som snabblån, även om du har en eller flera anmärkningar. Det kan då vara en fördel att ansöka om ett litet belopp och till exempel låna 2000 eller låna så lite som 1 000 kr. Vanligtvis kan du dock aldrig låna om du har ett skuldkonto hos Kronofogden.

När du har betalat din skuld till Kronofogden och ordnat upp din ekonomi, så kan du däremot låna pengar även om det finns kvar en betalningsanmärkning. I vår jämförelselista med långivare kan du klicka på info för att se vilka långivare som godtar betalningsanmärkningar. Där har du störst chans att få din ansökan godkänd. Välj låneform nedan:

Snabblån 500 – 50 000 kr

Privatlån 5000 – 600 000 kr

OBS!
Vi på Lånapengar.com kan ej hjälpa dig att få lån och vi avråder dig från att ansöka om lån om du har flera betalningsanmärkningar och inte är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Du är aldrig garanterad att få låna även om långivaren har generösa villkor när det gäller betalningsanmärkningar.

Det är den totala bilden av din ekonomi långivaren utgår från i bedömningen. Här är din löpande inkomst och din nuvarande skuldsättning av störst intresse i kreditkontrollen.

Finns det långivare som erbjuder lån med skuldsaldo hos Kronofogden?

Att låna ut pengar till någon som uppenbart har misskött tidigare åtaganden är mycket riskfyllt och att erbjuda lån till någon som har ett aktuellt skuldkonto hos Kronofogden är därför en extrarisk för långivaren.

Det är egentligen inte heller i låntagarens intresse att kunna låna trots skuldsaldo hos Kronofogden. Det är svårt att få ett lån med riktigt bra villkor när man har ett aktuellt skuldsaldo.

Att låna ut till en person som har visat sig ha uppenbara brister att uppfylla betalningsskyldigheter i tid är inte förenligt med principen om god kreditgivningssed och andra lagregler kring kreditgivning till konsumenter och därför finns det få möjligheter att få ett lån beviljat.

Är dina skulder så stora att du omöjligen kan betala dem? Då kan det vara möjligt att gå till Kronofogden för en skuldsanering. En skuldsanering låter dig att helt, eller delvis, befrias från skyldigheten att betala dina skulder. Det finns skuldsanering för både privatpersoner och företagare. Reglerna för de två är desamma mer mindre skillnader som du kan läsa om på kronofogdens webbplats.

Skuldsanering fungerar på så sätt att kronofogden ger dig en betalningsplan på fem år som låter dig behålla så mycket pengar som behövs för att försörja dig och din familj. Resten går till kronofogden som i sin tur betalas ut till fordringsägarna. Skuldsanering är något man bör överväga grundligt då man det är svårt att göra det mer än en gång. Det är heller inte något som kronofogden godkänner lättsinnigt.

Alternativ till vanliga lån

Klarar du inte ekonomin utan ett lån är ett alternativ att ta ett pantlån. Det finns pantbanker i nästan varje medelstor stad landet runt. Hos en pantbank kan du pantsätta, det vill säga belåna, värdesaker såsom till exempel guld, silver, smycken, värdefulla samlarsaker och lite dyrare elektronik.

Du lämnar helt enkelt in dina saker för värdering och får sedan en pantsumma i handen.

Eftersom ett pantlån är ett lån får du sedan betala en i förväg fastbestämd summa med jämna mellanrum (normalt varje månad). Om du inte uppfyller din betalningsskyldighet har pantbanken rätt att överta din egendom och bjuda ut den till försäljning.

En del pantbanker erbjuder också pant på mer obestämd tid utan krav på regelbundna inbetalningar. Med sådana lösningar har pantbanken dock rätt att sälja din egendom när som helst, vilket gör att du löper risken att bli av med din egendom.

Sammanfattning lån med skuld hos Kronofogden

  • Du kan i princip inte få lån själv när du har en skuld hos Kronofogden
  • När du har löst skulden kan du ansöka om ett lån, trots att du har betalningsanmärkningar (även om det inte rekommenderas!)
  • Ett alternativ till vanliga lån är pantlån
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!