Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

Att hamna hos Kronofogden är aldrig roligt, men tyvärr är det inte ovanligt och många människor arbetar idag hårt för att bli av med sina skulder. En skuld hos Kronofogden innebär kort och gott att du har haft eller har en skuld som du inte har betalat enligt överenskommelse. Du har heller inte betalat påminnelser såväl som inkassokrav. Kronofogden är således det sista steget och då har du påverkat din ekonomi på ett mycket negativt sätt.

Oavsett varför du har en skuld hos Kronofogden innebär den en hel del käppar i hjulet för din ekonomi. Du kommer till exempel inte att kunna köpa en bostad eller ta ett privatlån, och du kommer heller inte kunna stå på abonnemang eller ansöka om en hyresrätt. Som om detta inte vore nog får du heller inte handla på faktura till dess att din skuld är avbetalad och klar.

skuld hos Kronofogden

Vilka slags lån kan jag ta?

Idag är det många som undrar om man kan låna pengar trots skuld hos Kronofogden. Överlag kan man säga att det är omöjligt, eftersom skulden visar för långivaren att du är oansvarig med återbetalningar. Det finns lösningar för den som vill hitta tillbaka till en balanserad ekonomi, men vi ska vara ärliga med att det kan vara svårt att låna mer.

Kort och gott kan man säga att det egentligen finns ett lån som du kan använda dig av om du har en skuld hos Kronofogden i dagsläget – det kallas antingen nystartslån eller samlingslån. Oavsett namnet lånen samma syfte: att se till att du blir av med dina skulder genom att samla dem på ett ställe, för att därefter kunna börja om på nytt eller åtminstone sänka dina månadskostnader och få en bättre kreditvärdighet.

Har du en skuld hos Kronofogden? Hos Nstart finns möjligheten att låna pengar trots ett lågt kreditvärde. Flera kreditupplysningar och/eller betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder och du kan få hjälp att samla lån och lösa skulder.

Ansök om nystartslånet hos

nstart
skuld hos Kronofogden

Tips för att få låna trots skuld hos Kronofogden

Säkerheter är något som banker använder sig av när du vill låna riktigt höga belopp. Säkerheten är vanligtvis den produkt eller den sak som du investerar lånet i. Gäller det ett bolån är det bostaden som blir säkerhet och gäller det ett billån är det bilen som blir bankens trygghet. Genom en säkerhet ger du banken eller långivaren rätt att beslagta eller sälja din egendom om det skulle vara så att du inte har råd att betala tillbaka. 

Har du aktiva skulder hos Kronofogden idag kommer en säkerhet krävas för att du ska ha en chans att få ett lån beviljat. Säkerheten behöver vara ett föremål eller egendom av värde, men det kan också vara en borgensman. En borgenär är en person som går in och tar på sig ansvaret för din återbetalning om du själv inte klarar av den. Det kan till exempel vara en förälder, partner eller god vän.

Kom dock ihåg att du aldrig är garanterad att få låna när du har en skuld hos Kronofogden även om långivaren har generösa villkor när det gäller betalningsanmärkningar. Om du inte beviljas ett samlings- eller ett nystartslån kan du även försöka ta ett pantlån. Det finns pantbanker i nästan varje medelstor stad landet runt. Du lämnar helt enkelt in dina saker för värdering och får sedan en pantsumma i handen.

Skuldsanering

Att låna ut pengar till någon som uppenbart har misskött tidigare åtaganden är mycket riskfyllt och att erbjuda lån till någon som har ett aktuellt skuldkonto hos Kronofogden är därför en extrarisk för långivaren. Det är egentligen inte heller i låntagarens intresse att kunna låna trots skuldsaldo hos Kronofogden, eftersom det är svårt att få ett lån med riktigt bra villkor och låg ränta i det fallet. 

Är dina skulder så stora att du omöjligen kan betala dem? Då kan det vara möjligt att gå till Kronofogden för en skuldsanering. En skuldsanering låter dig att helt, eller delvis, befrias från skyldigheten att betala dina skulder. Det finns skuldsanering för både privatpersoner och företagare. Reglerna för de två är desamma mer mindre skillnader som du kan läsa om på Kronofogdens webbplats.

Skuldsanering fungerar på så sätt att Kronofogden ger dig en betalningsplan på fem år som låter dig behålla så mycket pengar som behövs för att försörja dig och din familj. Resten går till Kronofogden som i sin tur betalas ut till fordringsägarna. Skuldsanering är något man bör överväga grundligt då man det är svårt att göra det mer än en gång. Det är heller inte något som kronofogden godkänner lättsinnigt.

skuld hos Kronofogden

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Du får möjlighet att starta om på nytt och betala av dina skulder
  • Du kan samla andra lån och krediter för en lägre månadskostnad
  • Med en borgenär eller säkerhet ökar du dina chanser
  • Välj mellan samlingslån, nystartslån eller pantlån

Nackdelar

  • Du har redan en skuld hos Kronofogden som du inte betalat av
  • Ytterligare ett lån kan skapa stora ekonomiska problem
  • Det kan vara mycket svårt att få ett bra lån med låg ränta

FAQ

Det är ytterst svårt och i princip omöjligt. Vi rekommenderar att du jämför marknaden och att du aldrig lånar om du verkligen inte är i akut behov av pengar. Lös dina skulder först.
En borgenär är en person som går in på ditt lån och som har ansvar för att betala tillbaka lånet om inte du klarar av det. Om du inte betalar ditt lån i tid är det alltså borgenären som måste stå för kostnaderna till dess att du kan göra det själv.
Räntan kommer att sättas individuellt i diskussion med långivaren. För att få ett lån med låg ränta när Kronofogden är inblandad behöver du ha en riktigt bra och värdefull säkerhet.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden