Låneförmedlare

Låneförmedlare kan du använda när du vill ansöka om lån hos flera banker samtidigt. En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan kunden och banken.

Du skickar in en ansökan om lån till låneförmedlaren och de i sin tur skickar din ansökan vidare till bankerna de samarbetar med. Det gör att du slipper långa krångliga ansökningar till flera banker som tar tid. Det tas bara en kreditupplysning på dig trots att din ansökan skickas till flera banker och det är helt gratis att ansöka.

Jämför privatlån direkt

Vilken den bästa låneförmedlaren är kan vara svårt att avgöra då det beror på vad som är det bästa alternativet för kunden. Det kan vara den som erbjuder högst belopp, har flest banker de samarbetar med eller den förmedlare som erbjuder lägst ränta. Den bästa låneförmedlaren varierar därför beroende på hur din ekonomiska situation ser ut och hur mycket du vill låna.

Låneförmedlare

Grundkrav hos svenska låneförmedlare

Det finns några grundläggande krav som gäller hos de flesta låneförmedlare när du ansöker om lån. Du behöver alltid vara minst 18 år gammal. Men vissa långivare tillämpar en högre ålder på över 20 år.

Många önskar även att man är fri från betalningsanmärkningar. Men det finns även långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Skulder hos kronofogden är aldrig tillåtet hos någon låneförmedlare. Dessutom är det skillnader i hur stor inkomst du behöver ha för en ansökan.

Fördelar med att ansöka via en låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare är ofta en stor fördel. Du kan med en enda kreditupplysning få erbjudanden från flera banker. Det besparar dig tid. Du slipper skapa flera ansökningar hos flera banker. Och ditt kreditvärde påverkas inte i lika stor utsträckning.

När du ansöker om ett lån tar banken ut en kreditupplysning på dig. Om du själv ansöker hos flera banker kommer du i slutändan få flera kreditupplysningar. Om du har flera förfrågningar om lån via UC så kommer ditt kreditvärde sänkas. Därför är det fördelaktigt att ha så få förfrågningar hos UC som möjligt.

Du kan ansöka om att låna via låneförmedlare utan UC. Vissa av förmedlarna använder alternativa kreditupplysningsföretag. Det gör också att ditt kreditvärde inte påverkas då UC inte kan se de förfrågningar som finns hos alternativa kreditupplysningsbolag.

Att använda en låneförmedlare är gratis för dig som kund. Det beror på att banken som kunden väljer betalar en summa till låneförmedlaren.

När du ansöker via en låneförmedlare kommer du få samma erbjudande som du hade fått om du ansökt direkt hos banken. Du blir erbjuden samma ränta och samma summa.

Den största fördelen med låneförmedlare är som tidigare nämnt att du får erbjudande från flera långivare med en enda ansökan. Det gör att du enklare kan välja den lägsta räntan. Glöm inte att jämföra andra avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgift.

Nackdelar med att ansöka via en låneförmedlare

Det finns inte många nackdelar med att söka via en låneförmedlare. Men en av nackdelarna med att använda låneförmedlare är att du inte har kontakt direkt med banken vid ansökan. Det kan göra att de inte får hela bilden av din ekonomiska situation. Exempelvis om att du har ett sämre kreditvärde på grund av en tidigare låg inkomst men att din ekonomiska situation nyligen har förändrats.

Jämför privatlån

Såhär ansöker du via en låneförmedlare

Processen för hur ansökan går till och vad som händer efter att du skickat in din ansökan är liknande hos alla förmedlare.

Ansök

Det första du behöver göra är en ansökan via låneförmedlarens hemsida. Där får du fylla i uppgifter om dig själv, din inkomst och hur mycket du önskar låna. Du får även välja vilken löptid du vill ha på lånet. Du godkänner sedan allt med BankID.

Granska

När du skickat in din ansökan granskas den först av låneförmedlaren som även gör en kreditupplysning. Antingen görs den via UC eller med ett alternativt kreditupplysningsbolag. Din ansökan skickas till de banker som förmedlaren samarbetar med. Vanligen samarbetar de med ca 20 stycken banker men det finns förmedlare med över 30 stycken samarbeten.

Få erbjudanden

Normalt sett får du svar inom 24 timmar från bankerna med deras erbjudanden. Bankerna skickar alltid ut den lägsta räntan de kan erbjuda kunden. Oftast sköts detta automatiskt. Banken ser därför ingen skillnad på om du skickat in ansökan direkt till banken eller via en låneförmedlare. Det är ingen garanti att alla banker erbjuder dig ett lån eller den summan du ansökt om.

Jämför

När du fått svar från bankerna som önskar erbjuda dig ett lån är det dags att ta beslut om vilket lån du vill acceptera. Det lån som har lägst effektiv ränta är vanligen det bästa men andra saker kan påverka ditt beslut. Om du ansökt om ett större lån så det vara ett bättre alternativ att välja den bank som erbjuder hela beloppet.

Signera

Efter att du valt det erbjudande du vill acceptera så skickar banken lånehandlingarna till dig. Numera är det vanligast att man signerar de direkt med BankID men vissa banker använder fortfarande brev.

Efter att banken fått ditt godkännande av lånet betalar de ut pengarna. Det tar oftast ett par bankdagar innan de når ditt bankkonto.

Ansök om privatlån nu

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden