Mikrolån – Ett litet lån med flexibel återbetalning

Om du inte har pengar på kontot när olyckan är framme eller en oanad utgift dyker upp kan det uppstå en minst sagt knivig situation. För den som vill låna en mindre summa pengar går det att ansöka om mikrolån för att täcka utgiften, även om det bara är en tillfällig lösning.

Med ett mikrolån behöver du inte boka in ett möte med en banktjänsteman eller skriva på långa avtal. Ansökningen gör du snabbt och enkelt med hjälp av exempelvis BankID.

Hos vanliga banker är oftast betalningsanmärkningar något som resulterar i avslag på din låneansökan – så är dock inte fallet med mikrolån. I dag finns det flertalet låneaktörer som erbjuder mikrolån med betalningsanmärkningar.

Jämför mikrolån för bäst ränta

Mikrolån

Vad krävs för att ansöka om mikrolån?

Idag finns det en rad olika mikrolån från en rad olika långivare, därför fungerar de också på olika sätt. Det finns vissa långivare som skickar en kreditupplysning via UC, medan andra skickar dem från andra företag som Bisnode eller Creditsafe. Oavsett från vilken långivare du ansöker ifrån, så finns det dock en del grundkrav på dig som ansöker:

  • Du kommer behöva vara myndig
  • Du får inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du behöver vara bosatt i Sverige
  • Ha en god återbetalningsförmåga

För att få ett mikrolån online godkänt så behöver du bevisa för långivaren att du har möjlighet att betala tillbaka lånet. I många fall kommer de göra någon slags kreditupplysning på dig, så att långivaren kan se att du har en god förmåga att betala tillbaka de pengar som du lånar.

Hitta bäst mikrolån nu

Kan man ansöka om mikrolån trots betalningsanmärkning?

Det är idag möjligt att få ett mikrolån godkänt även om man har tidigare betalningsanmärkningar. Långivare där ute tittar oftast på din nuvarande ekonomiska situation istället för tidigare händelser, för att se att du faktiskt kan betala tillbaka pengarna nu.

De brukar också titta på hur många betalningsanmärkningar du har, när du fick dem senast och andra faktorer som spelar in på om du får lånet godkänt eller inte. Det är alltså möjligt att ansöka om ett lån med betalningsanmärkning, så länge du inte har ett aktivt ärende hos Kronofogden.

När du ansöker om mikrolån och du har betalningsanmärkning så bör du dock vara helt säker på att du kan betala tillbaka dina pengar. Har du redan problem med din ekonomi så är det alltså väldigt viktigt att du faktiskt kan betala tillbaka de pengar som du lånat, så att du inte råkar hamna i ännu mer ekonomiska problem.

Skulle det vara så att du inte betalar tillbaka lånet, då kommer långivaren skicka en betalningspåminnelse. Betalar du ändå inte efter detta, då kommer de därefter skicka iväg ett ärende till Inkasso. Det kan leda så långt att det går vidare till Kronofogden. En betalningsanmärkning kan göra det mycket svårare att leva ett vanligt liv i Sverige, så därför är det viktigt att du betalar dina räkningar och lån i tid.

Har man en betalningsanmärkning så kommer så kan man bli nekad boende, telefonabonnemang och andra liknande tjänster som du kan behöva i Sverige. Dessutom kommer det bli svårt för dig att få lån i framtiden.

Tas en kreditupplysning hos UC när man ansöker om mikrolån?

Det finns idag många långivare som erbjuder snabblån utan UC, så en kreditupplysning måste inte ske genom UC.

När en UC skickas iväg på dig så kan långivaren titta igenom dina tidigare låneansökningar och också se om du haft en tidigare betalningsanmärkning. Eftersom långivaren kan se dina tidigare ansökningar så kan detta minska din möjlighet att få lånet godkänt. Dessutom får du lägre kreditvärdighet desto fler ansökningar genom UC du har.

Behöver du således ansöka om mindre lån men lite oftare, så är det alltid bättre att ta ett lån som inte använder sig av UC utan hellre någon annat företag som har hand om kreditupplysningar.

Kram på stranden

Hur ansöker jag om ett mikrolån?

Att ansöka om ett mikrolån idag är enkelt. Allt du behöver är en dator, mobil, surfplatta samt en internetuppkoppling. Du kan alltså enkelt skicka iväg din låneansökan online idag. Det finns en rad olika hemsidor där du kan jämföra olika lån, så att du kan hitta det bästa lånet för just dig.

Här kan du dessutom enkelt bestämma vilken summa som du behöver låna och vilken låneperiod som du vill betala tillbaka lånet på. Se till att välja en bra månadskostnad för dig, så att du kan känna dig lugn med att betala tillbaka pengarna.

Dock är det alltid bäst att försöka betala av lånet så snabbt som möjligt, då det är en ränta kopplad till lånet i fråga när det gäller just mikrolån.

När du valt summan och betalningstiden så anger du dina personliga uppgifter, i många fall kan du också identifiera dig med BankID. Därefter skickas din ansökan iväg och du får sedan svar på om den blivit godkänd eller inte. I många fall ringer långivaren upp dig så att ni kan prata om ert avtal tillsammans.

Innan du ansöker om ett mikrolån

Det absolut första du bör göra innan du ansöker om ett mikrolån, är att se över om du verkligen behöver pengarna och att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka dem. Därför är det bra om du alltid räknar ut den totala kostnaden som ditt lån kommer att kosta dig, så att du vet exakt hur mycket pengar som du behöver lägga för att ansöka om lånet.

Därefter är det bra om du väljer en bra månadssumma så att du har råd att lägga bort pengar från din budget till lånet och kan betala tillbaka det så snabbt som möjligt.

Det är också värt att jämföra olika långivare så att du hittar ett mikrolån som passar just dig. Det finns en rad olika företag som erbjuder mikrolån online nu, där det skiljer sig på lånebeloppet som du kan låna samt den återbetalningstid som du har på dig.

Att välja rätt långivare är alltså viktigt, så att du faktiskt får det mest rättvisa och bästa avtalet för dig och så att du betalar så låg ränta som möjligt, under så kort tid som möjligt. Jämför alltså olika långivare så att du hittar det bästa erbjudandet för just dig.

Jämför mikrolån

Vad är ett mikrolån?

Att ta ett mikrolån är egentligen samma sak som att ta ett snabblån. Det handlar således om ett mindre privatlån utan någon säkerhet, som du kan ansöka om hos olika långivare. När du ansöker om ett mikrolån så kommer kraven på dig som söker vara lägre, jämfört med de större lånen som bankerna ger.

Det är också därför som mikrolånens säkerhet istället ligger i månadsräntan. Idag finns det en rad olika långivare som erbjuder olika mikrolån och därför är det alltid smart att jämföra lån innan du bestämmer dig för ett, så att du helt enkelt hittar de bästa avtalet för dig.

Ett mikrolån kan handla om ett mindre lån från mellan 500 kronor och ibland upp till hela 50 000 kronor, allt beror på vilken långivare du kontaktar och ansöker om ditt lån ifrån. När du ansöker om ett mikrolån så kommer du behöva betala tillbaka pengarna under en relativt kort återbetalningsperiod, så se till att välja en period som passar dig bäst. Tänk på att mikrolån har räntor kopplade till sig, vilket också betyder att du kommer behöva betala mer ju längre du har lånet anslutet till dig.

Betalar du av ditt mikrolån så snabbt som möjligt så kommer det således också bli så billigt som möjligt för dig. Idag finns det till och med vissa långivare som erbjuder 30 räntefria dagar om du är ny kund hos dem.

Ett mikrolån är likt ett privatlån utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver berätta vad dina pengar ska gå till. Du kan alltså använda dem till exakt vad du vill, utan att du behöver säga något till långivaren. De kan alltså gå till en semesterresa, om du behöver renovera något i hemmet eller den hatade tandläkarräkningen? Tänk bara på att alla lånade pengar alltid ska betalas tillbaka, i vissa fall med hög ränta, så spontana köp är inte optimalt. Vill du dyka djupare i detta ämne ? Läs mer om mikrolån

Vad kostar ett mikrolån?

När du ansöker om ett mikrolån så kommer du märka att det finns en rad olika långivare som erbjuder lånet. Därför är det också olika räntor och andra avgifter som tillkommer, beroende på vilket företag som du bestämmer dig att bli kund hos.

Eftersom räntorna och avgifterna skiljer sig från företag till företag, så skiljer sig också priserna för att ansöka om lånet. När du ska ansöka om ett mikrolån så är det alltså alltid bra att räkna ut vad den totala kostnaden för lånet kommer bli, så du vet exakt hur mycket extra du kommer behöva betala för att få pengarna.

Skulle du inte betala tillbaka ditt lån i tid, så kommer också kostnaderna för ditt lån att öka. Detta eftersom faktureringsavgifter och påminnelseavgifter kommer skickas, vilket då kommer öka den totala kostnaden för ditt lån. Ska du ansöka om ett mikrolån, se då till att du faktiskt alltid kommer ha möjlighet att betala tillbaka de lånade pengarna så att du inte får några problem i framtiden.

När du skickar iväg en ansökan så brukar det vara gratis, det kan dock finnas vissa långivare som kräver en ansökningsavgift som du behöver betala innan själva ansökan skickas iväg. Det är således bättre att ta kontakt med företag som har en gratis ansökningsprocess, så att du inte behöver betala något bara för att be om ett lån. Läs alltid igenom företagets villkor och avtal innan du bestämmer dig för att låna pengar från någon, så att du helt säkert vet vad som krävs av dig som långivare.

Använd pengarna till vad du vill med mikrolån

När du ansöker om ett mikrolån så är det ett lån utan säkerhet som du ansöker om. Detta betyder att kraven på dig som ansöker kommer vara lägre, och du kan dessutom använda pengarna till exakt vad du vill. Ansöker du om ett vanligt lån så kommer du i många fall alltid behöva berätta vad du ska ha pengarna till, så att långivaren kan se vad du faktiskt ska göra med pengarna.

Då kommer de också kunna se om pengarna kommer vara till nytta och på så sätt kan de sänka räntekostnaderna. Dessutom så brukar du lägga en säkerhet på dessa lån, såsom en bil eller en bostad och det är också därför räntorna är lägre.

När du ansöker om ett mikrolån så lägger du inte något i pant för att få lånet godkänt till dig, däremot så kommer långivarens säkerhet ligga i månadsräntan istället för i en säkerhet. På det viset kommer den totala kostnaden alltid vara högre när du ansöker om ett mikrolån och därför är det också smartast att du betalar tillbaka lånet så snabbt som möjligt.

Ansök om ett mikrolån idag och betala den kostnaden som du behöver göra, försök hitta en bra långivare som erbjuder dig ett rättvist avtal och se till att alltid ha möjlighet att betala tillbaka pengarna.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden