Hyrde ut lägenhet – kom hem till bordell

Av: Theodor Holmberg Publicerat: juli 31, 2017

nyckel lägenhet hyra ut

Att hyra ut sin lägenhet när man till exempel ska resa iväg under en längre tid eller bo någon annan stans är mycket vanligt. Stockholm är känt för sin heta bostadsmarknad och här är det en majoritet som hyr ut sina bostäder i andra hand. Detta är vad Kerstin Söderberg gjorde då hon skulle resa bort under en längre tid. När hon kom hem igen väntade dock något helt annat än det hon lämnat.

En långresa i Indien väntade

Kerstin Söderberg, 51, hade under en lång tid planerat en resa till Indien. Då hennes lägenhet ändå skulle stå tom tänkte hon att detta var ett ypperligt tillfälle att hyra ut den till någon under tiden då hon skulle vara borta. Under hösten och vintern har hon haft kontakt med diverse intresserade via blocket, sidan där hon la ut annonsen. Efter mycket om och men hittade Kerstin ett engelsktalande par som verkade passande. Hon bad om anställningsbevis från paret vilket hon fick. Nu pekade alla faktorer åt det goda och Kerstin åkte iväg på sin resa.

Något stod inte rätt till

Allt var frid och fröjd när Kerstin lämnade nycklarna till paret och begav sig iväg till Arlanda. Under några veckors tid kunde hon avnjuta en efterlängtad resa i Indien innan ett oroväckande mail trillade in i hennes inbox. Det var från Kerstins granne som upptäckt att allt inte står rätt till. I mejlet rapporterar grannen att en ung kvinna har öppnat då grannen ringt på och att män har kommit och gått. Kerstin blev genast orolig och väl hemma i Sverige möttes hon av en katastrof.

Förstörd lägenhet väntade

Väl hemma i Sverige visade det sig att Kerstins lägenhet har använts som bordell då hon varit borta. Då hon upptäckte märkbara skador i sitt hem kontaktade hon direkt polisen som påbörjade en förundersökning. Det visade sig att okända män tagit sig ut och in ur lägenheten under en längre tid och ett flertal använda kondomer fanns kvar i lägenheten. Utöver detta har även möbler förstörts och skadorna beräknas utgör en summa om ungefär 64 tusen kronor. Förtvivlat berättar Kerstin att dessa skador inte omfattas av hennes hemförsäkring och att hon måste ersätta allt själv.

Kunder erkänner

Det rådde ingen tvivel kring vad som hade försiggått i Kerstins lägenhet under den tiden då hon varit borta. Dessutom fick polisen flera erkännande av män som köpt sextjänster. Utöver detta fann även polisen annonser på nätet för de tjänster som såldes i lägenheten. Sedan utredningen påbörjades har polisen bytt utredare fyra gånger och Kerstin är allt annat än nöjd.

”Jag tycker att man har gjort för lite och att man har satt i gång alldeles för sent med att försöka lösa det här”

Hur kan du vara säker när du hyr ut din lägenhet?

För att undvika händelser som denna finns end el saker du kan göra när du ska hyra ut din lägenhet.

  • Be alltid om anställningsbevis av den eller de personer du planerar att hyra ut din bostad till. Detta försäkrar dig om att den du hyr ut till är ansvarstagande och har en regelbunden inkomst.
  • Undersök din hemförsäkring och vad denna täcker. Om något olyckligt nog skulle hända med din bostad är det viktigt att du inte ska behöva betala för skadorna ur egen ficka då kostnaderna kan vara omfattande.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden