5 smarta tips inför sommaren!

Av: Ylva Gren Publicerat: juni 4, 2019

Att åka på semester eller helt enkelt njuta av sommaren i vårt avlånga land är en dröm för många efter ett helt år av att slita för brödfödan. Många väljer att samla ihop ett helt år och andra tar hellre ut ett lån för att åka på semester. Oavsett finns det många olika sätt att få en budget för semestern och för att den inte ska bli för dyr.

Gör en budget

Oavsett vilket ditt resmål kommer att bli är det viktigt att du skapar en budget. Med en välplanerad budget kan du enkelt se efter hur mycket du har att spendera och hur mycket du behöver. Om din budget inte riktigt går ihop är ett mindre privatlån alltid en bra väg att gå. Det finns viktiga poster såsom transport, mat och boende som utgör den större delen av utgifterna. Men glöm inte bort de mindre såsom souvenirer, glass och oplanerade restaurangbesök. Alla dessa små kan enkelt bli en stor utgift om du inte är försiktig. Dela gärna upp semestern per dag.

Välj rätt transport

Att resa i första klass känns alltid skönt, speciellt när du är på semester. Du behöver dock inte slösa mer pengar på resan i sig än vad som är nödvändigt. Leta gärna runt efter rätt transport och jämför olika resor. Det finns gott om webbplatser som hjälper dig längs vägen. Vissa erbjuder dessutom att betala själva resan på avbetalning. Eller kan du jämföra månadsavgifter med någon långivare som erbjuder bra räntor på privatlån. En sista-minuten resa är det sista tipset och är för den som har is i magen.

Valutan är viktig

Beroende på var du kommer att spendera din semester är det viktigt att du lägger in valutan i din budget. Även om du åker till Europa eller något land nära Sverige är valutan annorlunda. Den svenska kronan har försvagats den senaste tiden och det innebär att din semester bli dyrare än vad du kanske hade räknat med. Välj gärna ett land där den svenska valutan har stigit i jämförelse. Turkiet är ett alternativ då deras Lira har sjunkit rejält. Jämför ordentligt valutorna och välj ett resmål där du har fördelen med en stark valuta.

Rädda semestern

Att inte har pengar nog behöver inte innebära slutet på din drömsemester. Din budget kanske helt enkelt inte gick ihop detta år. Men du behöver inte blir trist, det finns alternativ. Ett privatlån kan vara precis det som du behöver för att kunna resa. Det finns många mindre privatlån som erbjuds med korta återbetalningstider och bra räntor som du kan ta utan att behöva oroa dig för stora utgifter. Det finns dessutom många långivare som lånar ut även om du har betalningsanmärkningar. Du behöver därför inte oroa dig för att semestern ska bli ett minne blott.

De små sakerna

Du kan enkelt spendera mindre pengar på din semester med några små enkla knep. Att göra en picknick istället för att äta på en restaurang kan både vara romantiskt och mycket billigare. Ta med dig matlåda under resan. Att äta på flygplatser och tågstationer är mycket dyrt och onödigt om du planerar lite i förväg. Hitta billiga utflykter och aktiviteter på ditt resmål. Du behöver inte åka på de dyraste för att ha det roligt med familj och vänner. Njut av att kunna slappna av och ta det lugnt.

Sommarbudget

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden