5 tips för att ha råd med semestern

Av: Emil Jansson Publicerat: maj 4, 2016

Det är omöjligt att sia om hur den svenska sommaren kommer att bli. Har vi en solig och varm årstid framför oss eller kommer den mest att regna bort? Många tar det säkra före det osäkra och ser till att boka en resa med solgaranti till sydligare breddgrader för hela familjen. Kanske funderar även du på det, eller så har du kanske redan bokat resan till Grekland eller Spanien?

Vad kostar resan? 10 000 kr? 30 000 kr? 50 000 kr? Oavsett är det en del pengar som du måste ut med för att kunna njuta av en tripp utomlands med sol och värme. Har du de pengarna som behövs kan vi bara gratulera. Har du inte tillräckligt kan du använda våra tips här nedan för att få loss mer pengar för årets säsong och även stå bättre rustad nästa år. Du kan se dessa tips som lite enklare åtgärder som ger lite extra. Du får inte råd med resan enbart genom att till exempel förhandla bolånet, utan det gäller också att du sparar en del av dina inkomster och budgeterar för resekostnaderna.

tips för mer pengar till semestern

1. Förhandla om bolåneräntan

Det är lysande tider att förhandla bolån och med de snittpriser bankerna sedan en tid måste presentera har vi för första gången svart på vitt på (minst) hur mycket vi kan pruta. Skillnaderna mellan listpriser och snitträntor för rörliga lån är rejäla och på ett bolån på en miljon finns upp emot 5000 kr att spara på lägre räntor på årsbasis.

2. Se över och samla försäkringar

Att byta försäkringsbolag är idag en mycket enkel sak att göra och det behöver bara ta några minuter att spara hundralappar på att ställa försäkringsbolagen mot varandra. Du byter enkelt och smidigt på nätet. För ytterligare en liten besparing kan du undersöka möjligheten att samla försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag.

3. Byt elbolag

Även byte av elbolag kan du göra på bara några minuter på nätet. Det finns idag en bra bit över 1000 elavtal och förmodligen tillhör det du har idag inte de allra billigaste. Per år blir besparingen antagligen inte så stor, men sett över till exempel tio år kan du säkert ha sparat in till en sommarsemester på att göra rätt val.

4. Skaffa lånekonto hos nischbank

De flesta av oss har lönekonton i någon av storbankerna och dessa konton ger, som du säkert vet, inte en enda hundradel av en procentenhet i ränta. Det finns emellertid nischbanker som erbjuder lönekonton och transaktionskonton med ränta och på dessa kan du få några extra kronor. Normalt bjuder dessa nischbanker också på avgifterna för internetbank och kontokort, vilket ger en ytterligare besparing.

5. Låna till resan

Slutligen måste vi nämna den möjlighet du har att låna till resan. Saknas det mycket kan du ansöka om ett privatlån med återbetalning på ett år eller mer. Med ett privatlån kan du idag låna från 5000 kr och uppåt utan säkerhet.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden