9 skäl till varför det är helt okej att vara besatt av kreditkort

Av: Lucy Publicerat: augusti 6, 2021
9 skäl till varför det är helt okej att vara besatt av kreditkort

Kreditkort är något som är mycket populärt, och det är lätt att förstå varför. Det finns nämligen fler fördelar med dessa kort. Vi ska i denna artikel titta närmare på nio olika skäl till att det är helt ok att vara besatt av kreditkort.

1. Med ett kreditkort har du alltid tillgång till pengar

En av fördelarna med kreditkort är att de alltid ger dig tillgång till pengar, så länge du inte har utnyttjat hela krediten förstås. Att alltid ha tillgång till ett kreditkort är därför något som innebär en extra trygghet. Du är då nämligen alltid redo för oförutsägbara utgifter och liknande som ibland kan dyka upp. Detta kan framför allt innebära en extra trygghet när du är ute och reser. Kreditkort ger dig också tillgång till relativt billig kredit så länge du ser till att låna pengar i små summor och så länge du ser till att betala tillbaka de i tid.

2. Reseförsäkringar

En annan stor fördel med kreditkort är att de flesta av dem kommer tillsammans med tillhörande reseförsäkringar. Denna försäkring aktiveras per automatik varje gång som du köper en resa med ditt kreditkort. Försäkringen kan i sin tur ge dig ersättning om ditt bagage till exempel blir försenat. Den ger dig även ett gratis avbeställningsskydd vilket är en stor fördel om det är så att du behöver ställa in din resa.

3. Du kan dela upp betalningar med ett kreditkort

Vissa månader kan man ha för mycket utgifter. Det kan då vara skönt att kunna skjuta upp sina betalningar till ett senare tillfälle eller betala sina räkningar i omgångar. Också detta kan du göra genom att använda dig av ett kreditkort. Med ett kreditkort har du i de flesta fall nämligen valmöjligheten att kunna skjuta upp betalningar eller att betala de i olika delbetalningar. Du behöver därför aldrig mer känna dig orolig över att oväntade utgifter ska ställa till problem för dig och din ekonomi.

4. Bonusar

Många av de mest kända kreditkorten använder sig av olika sorters bonusprogram. Dessa bonusprogram kan fungera som så att du får en viss bonus i form av poäng som sedan kan bytas in mot olika typer av varor och produkter. I andra fall kan det handla om att din bonus i stället utgörs av att du får återbäring i form av riktiga pengar. I de flesta fall kan du därför räkna med återbäring eller gratis produkter för mer än 1000 kr per år. Bland många andra faktorer kan detta på så sätt vara en av många saker som kan spela en viktig roll när du ska bestämma dig för vilket kreditkort du ska satsa på.

5. Rabatter hos många olika affärer

De flesta välkända kreditkort, till exempel VISA och MasterCard, ger dig rabatter när du handlar på flera olika ställen. Det kan bland mycket annat röra sig om olika affärer och bensinmackar, och i vissa fall också olika restauranger. Det kan även handla om andra samarbetspartner till det företag som utfärdar ditt kreditkort, däribland flygbolag, hotellkedjor och biluthyrningsbyråer.

6. Bra överblick över din ekonomi

En annan sak som är mycket bra med kreditkort är att de gör det lätt för dig att få en bra överblick över din ekonomi och vad du spenderar dina pengar på. Varje månad får du nämligen en månadsfaktura där du kan se exakt var och hur mycket pengar du spenderat på olika saker. Genom att ha tillgång till detta blir det lättare att planera din ekonomi och ta reda på vilka saker du lägger onödigt mycket pengar på, om det nu finns några sådana. Du kan därefter planera din ekonomi på ett bättre sätt och bland annat skära ner på de saker som du spenderar för mycket pengar på.

7. Kreditkort är väldigt smidiga

Ett annat skäl till att kreditkort är mycket fördelaktiga att använda sig har att göra med det faktum att de är väldigt smidiga att använda. De ger dig nämligen en slags buffert med pengar du kommer att kunna betala tillbaka när det väl är dags att göra det. Detta förutsätter dock att du använder dig av ditt kreditkort på ett smidigt sätt och alltid ser till att inte låna för mer pengar än vad du kommer ha råd att betala tillbaka. Som tidigare nämnt är det dock lätt att planera sin ekonomi när man använder sig av ett kreditkort. Så länge du gör detta på ett bra sätt och inte använder kortet ansvarslöst t har du dock inget att oroa dig för.

8. Många kreditkort tar inte ut extra uttagsavgifter när du befinner dig utomlands

Ytterligare ett skäl till att många kreditkort kan vara utmärkta att ha tillgång till när du är ute och reser har att göra med det faktum att det inte tillkommer några extra uttagsavgifter till dessa kort. Närmare bestämt behöver du inte betala varje gång du tar ut pengar från en bankomat i utlandet vilket kan vara fallet när du använder dig av ett vanligt kontokort. Så är åtminstone fallet så länge du befinner dig utanför EU, alltså att det tillkommer en uttagsavgift för uttag med vanliga kontokort. Denna uttagsavgift rör sig visserligen inte om någon jättesumma, men självklart är det tråkigt att behöva betala pengar bara för att kunna ta ut pengar. Det här undviker du alltså att behöva göra genom att resa med ett kreditkort.

9. Alla kreditkort har sina olika förmåner

Samtliga kreditkort har sina olika förmåner. Genom att noga undersöka de olika förmånerna med olika kreditkort kan du därför se till att skaffa dig ett kort med de förmåner du själv tycker är viktigast. Välj därför till exempel ett kort som ger dig rabatt i din favoritaffär, eller varför inte på gymmet du föredrar att träna hos? När det gäller de förmåner olika kreditkort har finns det helt enkelt någonting för alla smaker. Se därför till att välja ett kreditkort med förmåner som du tycker är intressanta och som du kan se dig själv kunna ha stor nytta av under dina inköp.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden