Anna och Markus fick hjälp av Advisa

Av: Emil Jansson Publicerat: oktober 20, 2016

Anna och Markus

Anna och Markus hade bra arbete, delad ekonomi och utflugna barn. Men det goda livet på kredit satte dem ändå i skuldfällan. Räddningen kom när de vände sig till Advisa.

Anna och Markus är ett medelålders par från Göteborgsområdet som tog kontakt med Advisa när skuldberget precis hade tippat över. Situationen hade byggts upp under många år, då paret hade mer utgifter än inkomster men ändå ville åka på resor och göra andra saker.

Det var väldigt enkelt att få både lån och krediter. Sammanlagt hade paret dragit på sig 18 kreditlån till ett totalvärde av 554 305 kronor. Snitträntan var 14.78 %, vilket innebar ett återbetalningsbelopp på 23 500 kronor per månad. En helt ohållbar situation, trots att paret hade bra jobb och delad inkomst.

– Vår situation innan vi kom i kontakt med Advisa var ansträngd, vi fick hålla igen på pengarna eftersom allt gick till lån och krediter. En del räkningar fick betalas efter den 1:a i månaden då vi var tvungna att ta ut pengar från våra kortkrediter för att få det att räcka till, förklarar de.

Så sänktes månadskostnaden

Eftersom Anna och Markus satt på väldigt många lån och stora skulder var deras kreditvärdighet låg, vilket försämrar möjligheterna att förbättra lånen.

Advisa har dock en lösning på problemet. Det handlar om en enkel tvåstegsprocess där man i första steget samlar alla skulder i ett och samma privatlån, även om det inte innebär en omedelbar räntesänkning. Detta görs för att förbättra kreditvärdigheten så att man i andra steget kan uppnå en rejäl räntesänkning.

Steg två bör ske ungefär 6 månader senare och där skiftas fokus alltså till att sänka räntan och kostnaden för lånen. Med en betydligt starkare kreditvärdighet befinner man sig plötsligt i ett mycket bättre förhandlingsläge med bankerna.

I Anna och Markus fall fullföljde man första steget. Tack vare en sänkt ränta och förlängning av återbetalningstiden lyckades Advisa även redan här sänka månadskostnaden.

Av de 18 lån paret hade lyckades Advisa ersätta 14, vilket innebär att paret nu sparar över 10 000 kronor i månaden!

– Vår handläggare på Advisa var mycket bra och hjälpte oss med första steget i en påbörjad skuldsanering. Det kändes skönt att få prata med någon om situationen. Nu hoppas vi på att det ska bli ännu bättre efter steg 2 om ca ett halvår, säger Markus.

Vilka är Advisa?

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare med visionen att alla ska förstå hur de kan förbättra sin privatekonomi. Sedan 2011 har man hjälpt över 230 000 svenskar att sänka kostnaderna på sina lån.

Tjänsten är gratis och ingenting du binder dig till. Med endast en kreditupplysning kan du jämföra privatlån upp till 500 000 kr. Genom tjänsten får bankerna tävla om dig som kund vilket gör att räntorna pressas. Det erbjudande som intresserar dig mest skickas hem med posten så att du i lugn och ro kan ta ett beslut. I tjänsten ingår även personlig rådgivning.

  • Gratis och ingenting du binder dig till
  • Endast en kreditupplysning
  • Erbjudanden från upp till 20 banker
  • Snabbt och enkelt

– Hör vi talas om någon som fått ekonomiska problem kommer vi definitivt att rekommendera Advisa, avslutar Anna.

Vill du också sänka kostnaden för dina lån? Låna pengar genom Advisa här!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden