Bästa resmålen för sportlovet!

Av: Ylva Gren Publicerat: januari 30, 2018

Om bara några veckor är det återigen dags för det årliga sportlovet. De flesta skolor har sportlov någon gång under vecka sju, åtta eller nio där vecka nio förmodligen är den vanligaste veckan att ha lovet på. Under sportlovet är det många familjer som åker iväg på en välbehövlig semester.

Det finns många alternativ för vad man kan hitta på under den här lediga veckan. Resebyråerna erbjuder en mängd spännande upplägg såväl i Sverige som utomlands.

Det som de flesta förknippar sportlovet med är förmodligen snöiga skidbackar i de svenska fjällen. Detta är också den veckan under året då flest svenskar åker på skidsemester. Närmare 600 000 svenskar besökte nämligen skidorterna i vårt avlånga land under den här perioden i fjol. I och med det höga intresset för den här typen av resor så gäller det dock att boka i god tid i förväg. Väntar du till sista minuten kan det bli väldigt dyrt och svårt att få tag i ett bra boende på en bra skidort.

Även om du skulle vara ute i god tid är dock risken stor att semestern kan bli dyr ändå. De senaste fem åren har det nämligen skett en väldigt stor prisökning för just skidsemestrarna i Sverige. 2013 låg snittpriset för en familj om två vuxna och två barn på lite drygt 20 000 kronor. Det är väldigt dyrt i sig, men med åren har priset som sagt stigit kraftigt. I år är snittpriset nämligen knappt 30 000 kronor.

Just priset kan vara en faktor till att många drar sig lite för att boka en resa vid den här tidpunkten. Januari och februari är förmodligen inte månader då privatekonomin blomstrar direkt. Detta kan vara frustrerande, speciellt om man vet att man kommer ha råd under kommande månader. Ett alternativ då kan var att finansiera resan med ett privatlån. På så sätt har du möjlighet att betala resan nu direkt även om du kanske inte har råd för stunden.

Vet du däremot att du kommer kunna betala tillbaka lånet under kommande månader så är det definitivt ett bra tillvägagångssätt. Här på Lånapengar.com har vi samlat en mängd olika erbjudande från flertalet långivare som du lätt kan jämföra emellan, hos vissa kan du även hitta lån utan UC kontroll.

Skiing

Vill man åka på skidsemester utomlands finns det dock många alternativ som är betydligt mycket billigare än skidorterna hemma i Sverige. När man tänker på skidsemester utomlands tänker de allra flesta på backarna i Alpen. Det finns dock en mängd spännande – och väldigt prisvärda – skidorter i, hör och häpna, Östeuropa! De flesta av oss missar detta och går miste om riktigt härliga och häftiga skidorter till bra pris.

Europas billigaste skidort heter Brezovica och ligger i Kosovo. Enligt en mätning som genomförts är Brezovica mer än 70% billigare än Åre sett till liftkort, boende och mat. Med andra ord kan det helt klart vara värt att bredda sitt perspektiv och se till nya skidorter.

Är man mer intresserad av att komma så långt bort från kylan och skidbackarna som möjligt så finns det en mängd intressanta resmål. Dessvärre är prisbilden densamma för solsemestrarna och många alternativ är väldigt dyra. Precis som för skidsemestrarna så tjänar man på att boka resan i så god tid som möjligt.

Till skillnad från skidorterna så finns det dock större möjligheter till billiga sista minuten-resor, speciellt med tanke på att utbudet av boende i regel är större på dessa semesterorter jämfört med de allra flesta skidorter. Allra populärast är det att åka till Kanarieöarna och då till Gran Canaria samt Teneriffa. Även andra, mer exotiska, orter som Phuket i Thailand och Hurghada i Egypten är väldigt populära och prisvärda.

Känner man varken för att åka skidor eller sola på stranden finns alltid alternativet att åka på stadssemester. Detta är något som fungerar lika bra att göra under alla årstider. Det kanske till och med är en fördel att åka på en stadssemester under den här tiden på året då det förmodligen är behagligare att strosa runt på gatorna jämfört med sommarens allra hetaste månader.

Åker man på en semester till en av Europas vackra storstäder under sportlovet så kan det var en god idé att lägga upp en resplan med alla sevärdheter man vill hinna bocka av så att man är säker på att få ut det mesta av resan. Detta är utan tvekan det billigaste resalternativet under sportlovet, även om priserna såklart kan skilja sig beroende på stad. Den mest populära staden under sportlovet är London, vilket är en perfekt stad att åka till av många anledningar.

Förutom att det är relativt billigt med både flyg och boende så är det dessutom en ganska kort flygtur dit. Väl där har man sedan en mängd sevärdheter för hela familjen. Oavsett vad man vill hitta på och upptäcka kan man nästan vara säker på att man kommer kunna hitta det i just London.

Vad gäller stadssemestrar överlag behöver du heller inte oroa dig för vid vilken tidpunkt du ska boka för att få det billigaste flyget eller boendet eftersom priserna inte skiljer sig lika mycket som för sol- eller skidresor.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden