Sambla

Sambla grundades så sent som år 2014 och är en jämförelsetjänst för olika typer av lån online. Bolaget har kontor i Lund, Stockholm och Oslo och totalt 140 medarbetare som tillsammans rådgett över 140 000 kunder med lån. På hemsidan kan du jämföra upp till 24 olika banker och långivare, bland annat Santander, ICA Banken, Ikano Bank och SVEA Ekonomi.

Hos Sambla har du möjlighet att jämföra och ansöka om billån och privatlån/blancolån, samt möjlighet att samla olika lån till ett lån. Lånebeloppen är från 10 000 kronor ända upp till 500 000 kronor, i ett till femton år.

Räntor och lån

Eftersom att Sambla är en jämförelsetjänst går det inte riktigt att sätta en fast ränta som man kan vara helt säker på att få. De har satt ut på sin hemsida att den effektiva räntan för närvarande ligger mellan 3,01 – 22,59 %. När du ansöker om lån via Sambla gör du dessutom det helt gratis och med endast en kreditupplysning.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lång kan se ut ska vi nu ge ett exempel. Anta att du lånar 100 000 kronor över en nioårsperiod. Den nominella räntan för detta lån är 6,95 %, en effektiv ränta på 7,18 % och 0 kronor i uppläggningsavgift och aviavgift. Den totala kostnaden för ett lån med dessa premisser blir 127 764 kronor.

Krav för lån

De krav som ställs på dig som låntagare är följande:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • En fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige minst ett år tillbaka

Det rekommenderas även, för din egen skull, att du är fri från betalningsanmärkningar för att öka dina chansen till ett lån.

Kundstjänst

Samblas hemsida är enkel och väldigt användarvänlig. Där finns all information du kan tänkas behöva ta del av innan du kan besluta dig om vilket lån som passar sig bäst och du är villig att ta. Hemsidan har också en fullmatad FAQ sektion som ger svar på det mesta, samt en sektion som de kallar för ”Sambla förklarar”. På denna sektion, tro det eller ej, förklarar Sambla olika begrepp och ord som ofta nämns i samband med lån.

Vad gäller kundservice så finns de tillgängliga varje vardag, dock olika tider. Nämligen följande:

  • Måndag, tisdag och torsdag 09:00-20:30
  • Onsdag 13:00-20:30
  • Fredag 09:00-17:00

Villkor

  • Minst 18 år gammal
  • Minst 10 000 kr i månaden
  • Svensk medborgare sedan ett år minst

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden