Budgetsemester till solen – 5 tips

Av: Emil Jansson Publicerat: mars 6, 2017

solnedgång över havet

Det är alltid svårt att veta hur solsäker sommaren kommer att vara. Många barnfamiljer ser därför till att ta det säkra före det osäkra och boka en vecka eller två utomlands. Längtan efter salta stränder, gassande sol och roliga aktiviteter kommer dock normalt med en större prislapp, en prislapp av en storlek inte alla barnfamiljer känner sig ha råd med. Emellertid finns alla möjligheter att komma iväg utomlands till en överkomlig penning. Gratis blir det inte, men hela bufferten behöver förmodligen inte tas i anspråk. Vill du kunna resa iväg på en budgetsemester till solen med familjen, titta gärna på nedan fem tips.

Res i juni eller augusti

Om du inte har en ”nej tack till reklam”-skylt på brevlådan eller brevinkastet har du förmodligen sedan nyår förmodligen fått hem en eller ett par resekataloger. Om du har bläddrat i dem har du garanterat noterat att det är stora prisskillnader beroende på månad och vecka för avresa. Juli är alltid dyrast, av den enkla anledningen att efterfrågan då är som störst. I juni och augusti är priserna lägre och i maj och september är de ännu lägre. Om du har möjlighet, res inte i juli. Det sparar du mycket pengar på.

Res inte för långt bort

En inte oansenlig del av priset för sommarsemestern utgörs av flygdiesel och skatter för densamma. Ju längre bort du flyger, desto dyrare blir hela kalaset helt enkelt. Vill du boka en budgetsemester i solen bör du därför välja ett resmål som inte ligger så långt bort. Grekland och Spanien är de två optimala destinationerna om du vill få ner priset.

Välj ett populärt resmål

Ju fler som vill flyga till ett resmål, såsom just exempelvis Grekland och Spanien, desto större blir utbudet. Ett stort utbud gör inte bara att priserna sjunker generellt, det gör också att du har mer att välja på, vad gäller både olika orter att semestra på, olika hotell och olika standarder.

Välj lägre standard

En förutsättning för att komma riktigt billigt undan på semestern är att välja ett boende med lägre standard. Du ska automatiskt välja bort de femstjärniga boendena och du bör vara försiktig med de fyrstjärniga. Det finns många bra charterhotell och lägenhetskomplex med tre stjärnor som fungerar alldeles utmärkt för barnfamiljen. Visst, rummen är ofta ganska spartanska, men dagarna spenderas ju inte direkt inomhus. Väljer du en lägenhet med möjligheter att laga mat kan du spara in ännu mer.

Flyg från en flygplats nära dig

Viktigt att komma ihåg är att en sommarsemester utomlands också kostar pengar hemma i Sverige. Det gäller ju bland annat att ta sig till och från flygplatsen. Tåg kan kosta en rejäl slant, bensin och långtidsparkering också. Om du också måste betala övernattning inför avresa och/eller efter hemresa kan kostnaderna skjuta i höjden. Idag finns charterresor att boka från en lång rad avreseorter i Sverige. Det är inte bara Arlanda som gäller och det är definitivt värt att undersöka alternativ.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden