Måste ett bröllop vara dyrt? Inte alls, så kan du få ditt drömbröllop billigt!

Av: Emil Jansson Publicerat: augusti 1, 2019

För många är bröllopet en dag som bara händer en gång i livet och det är ofta pompa och ståt som gäller för att dagen ska bli minnesvärd. Tyvärr är det många gånger synonymt med att spendera mycket pengar på en fest som endast varar en dag.

Här i Sverige finns inte riktigt samma tradition som i sydligare länder där ett bröllop betyder flera hundratusentals kronor men det blir absolut dyrare och dyrare. Det kan vara på grund av att själva tjänsterna och råvarorna kostar mer och att människor använder det som någon slags statussymbol. För många är det absolut inte något problem då de sparade hela livet för den här dagen eller har tur och någon annan finansierar hela festen.

För många finns dock inte dessa möjligheter och det kan vara svårt att hålla kostnaderna nere. Det finns dock ett par enkla tips som man kan använda sig av för att få en minnesvärd dag som för den delen inte betyder att plånboken blir helt tom. Vi går igen ett par tips som kan hjälpa dig längs vägen. Det är viktigt att vara uppfinningsrik och tänka lite utanför lådan om man vill lyckas.

Räcker inte pengarna ändå?
Jämför privatlån för bröllop

Bröllopsklänningen och kostymen

Detta är något grundläggande när det gäller bröllopet. Speciellt klänningen då bruden utan tvekan är stjärnan på festen. Att gå in i en butik kan många gånger vara en chock då klänningen ofta kostar tusentals kronor. Dessutom tillkommer ofta saker som skor, slöja eller handskar.

Att köpa en begagnad klänning är ett perfekt alternativ då det är något som endast används en gång i livet. På annonssidor kan du hitta olika bröllopsklänningar som du kan välja bland och många gånger finns det helt oanvända till salu.

Brudgummens kostym kan också köpas i andra hand men eftersom det är något som kan användas fler gånger kan du lägga lite extra på den.

Ordna blommor och brudbukett

Dekorationerna är en viktig del i ett bröllop och något som kan sätta stämningen på hela festen. Istället för att hyra någon som gör arrangemanget kan du enkelt göra det själv. Om du gifter dig under sommarhalvåret är det en perfekt tid att plocka de blommor som finns ute i naturen och göra fina arrangemang men allt som säsongen har att erbjuda.

Det viktiga är bara att du har en sval plats med en bra temperatur för att förvara blommorna tills själv bröllopet. Den optimala temperaturen är mellan 4 – 8 grader. En sval källare kan vara ett alternativ om du har dåligt med plats.

Bröllop på stranden

Buffé eller sittande servering

Måltiden i sig kan tyckas vara något som man måste betala någon för att fixa med men så är inte fallet. Det innebär självklart en hel del jobb men om du har ett par goda vänner som du kan anlita är det ditt bästa alternativ.

Försök tänka på mat som man kan laga ett par dagar i förväg och som endast behövs värmas upp på själva dagen. På så sätt garanterar du att inga vänner behöver spendera hela bröllopet med att stå och laga mat. Det blir dessutom oftast billigare måltider på så sätt. Att servera förrätter är också ett alternativ för att få lite mat i gästerna magar. Då är de inte lika hungriga när själva maten kommer och äter då mindre. Själva serveringen kan du enkelt hyra ut till några lokala ungdomar eller bekanta.

Oavsett vilket typ av bröllop som du planerar finns det alltid olika saker som du kan spara in på om din budget är begränsad. Det viktiga är att tänka utanför ramarna och leta gärna efter fler tips online som kan hjälpa dig längs vägen.

Saknas pengar för bröllopsresan?
Jämför privatlån upp till 600.000 kr

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden