Eventuell sänkning för Netflix

Av: Theodor Holmberg Publicerat: augusti 14, 2017

Netflix

Ny statistik tyder på att Netflix har potential till att rasa med mer än 50 procent på börsen, en oroväckande hög procent. 

Nya siffror väcker oro

Barron’s är en amerikansk tidskrift vilken avhandlar finansiella nyheter och marknadsutveckling. Nyligen släppt information från tidskriften tyder på att Netflix kan rasa med mer än 50 procent på börsen. Detta är en oroväckande prognos för det enorma bolaget som grundandes 1997.

Denna ofördelaktiga spådom baseras på att Disney nyligen fattat beslut om att ta bort allt sitt innehåll från streamingtjänsten. Detta kommer att ske först 2019, men enligt  Barron’s kan vi redan nu förvänta oss ett riktigt fall för Netflix.

Sänkning påbörjas redan

Redan under förra veckan tappades Netflix fem procent, då till delvis följd av Facebooks nya uppdatering vilken innefattar en ny typ av videodelning. Denna nya funktion kommer att erbjuda diverse program med fokus på sport och mat, något som i sig beräknas bli en stark konkurrent till Netflix och andra streamingsidor.

Fler konkurrenter på ingång

Netflix har varit tidig på marknaden när det gäller streaming av TV-serier och filmer. Men trots detta är de långt ifrån de enda som är aktiva inom branschen. Andra alternativ så som Viaplay och Cmore utmanar och ytterligare en aktör är på ingång. Amazon är just nu i full gång med att utveckla en egen streamingtjänst och desto fler konkurrenter på marknaden kan förväntas inom kort.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden