Folkia byter namn till Monetti

Ylva Gren
maj 13, 2015

Folkia är i grunden ett Norskt bolag som startade sin utlåningsverksamhet av smslån under 2006. Deras vision har alltid varit att komplettera bankernas stora och krångliga lån med mindre, enkla och snabba lån som idag kallas snabblån eller smslån.

Under alla år som Folkia har varit verksamma så har de skaffat sig mycket erfarenhet och en stor kundkrets där de hjälpt hundra tusentals svenskar med mindre krediter. I vårt tycker har Folkia alltid var en ledstjärna på marknaden och en aktör som både vi och alla deras kunder kan lita på i vått och tort.

Monetti

Folkia förlorar sitt varumärke

Folksam känner att Folkia inkräktat på deras varumärke genom att använda ett namn som varit för likt och att Folksam kan ha förknippats med att drivit en utlåningsverksamhet.
Pga detta har Folksam lämnat in en stämningsansökan för att tvinga Folkia att ändra sitt varumärke.

Folksam vann tvisten och vid dygnsskiftet i natt ändrade Folkia sitt namn till Monetti. Monetti är bara ett namnbyte men tjänsten förblir den samma, med samma låneform, villkor och erbjudanden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!