Frogtail – nytt varumärke från Folkia

Av: Ylva Gren Publicerat: juli 2, 2015

För en tid sedan skrev vi om att norska Folkia efter en tvist med Folksam har tvingats upphöra med att använda varumärket Folkia i marknadsföring av konsumentkrediter i Sverige. Vi rapporterade då också om att Folkia har bytt namn till Monetti.

Namnbytet är inte det enda Folkia har varit upptagna med den senaste tiden. Man har också lanserat ett nytt varumärke inom privatlån på mindre belopp. Det nya varumärket är Frogtail och idén är att skapa en viss diversifiering av Folkias totala erbjudande mot svenska kunder. Egentligen tjuvstartade Folkia/Monetti med Frogtail redan under slutet av 2014, men tvisten med Folksam gjorde att det tog lite tid innan utlåningsverksamheten under det nya paraplyet kunde ta fart på riktigt.

Kort om Frogtails erbjudande

Frogtail erbjuder privatlån på mindre belopp (1000-20 000 kr) med återbetalningstider på mellan 1-12 månader. Med detta kan Frogtail betraktas som en av de aktörer som verkar i gränslandet mellan traditionella smslån/snabblån och mer klassiska privatlån. Framför allt kan Frogtail ses som ett billigare alternativ till snabblån i och med att återbetalningstiden är mer flexibel och att kostnaderna är jämförelsevis låga.

Monetti, som alltså är gamla Folkia fast med nytt namn, finns kvar sida vid sida med Frogtail. Skillnaderna mellan de två aktörerna är ganska små. En sak att notera är emellertid att låntagarna hos Monetti betalar i förväg bestämda avgifter för sina lån. En annan skillnad är att Monetti inte inhämtar kreditupplysning från UC, vilket Frogtail gör.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden