Gilla din ekonomi – ny satsning

Av: Ylva Gren Publicerat: september 7, 2015

”Privatekonomi på enkel svenska” är den slogan Finansinspektionen i samarbete med ett antal andra myndigheter samt branschorganisationer och intresseorganisationer har valt för en ny satsning på att stärka medborgarnas kunskaper och medvetenhet om privatekonomiska frågor. Idén är att informerade och kunniga medborgare gör bättre val för sin privatekonomi och att det gagnar såväl medborgaren själv som privata och offentliga aktörer.

Satsningen går under namnet Gilla din ekonomi och det är även namnet på den webbplats som samlar alla de insatser som de medverkande parterna gör inom ramen för satsningen.

Finansinspektionen pådrivande

Finansinspektionen är den aktör som ”äger” konceptet Gilla din ekonomi, men i nätverket som har skapats kring det ingår en lång rad myndigheter, organisationer och även privata aktörer såsom banker och försäkringsbolag. Gilla din ekonomi har funnits som nätverk sedan 2010, men det är först i augusti 2015 som satsningen har burit frukt i form av en webbplats med information att ladda ned.

Broschyrer och utbildningar

Som privatperson kan man ta del av Gilla din ekonomi på två sätt, antingen genom att ladda ner publikationer från webbplatsen eller genom att gå på föreläsningar och utbildningar som arrangeras i de deltagande organisationernas/myndigheternas försorg.

På webbplatsen finns en rad publikationer som kan laddas ner helt gratis. Det finns också en app för både Android och iPhone/iPad där allt material finns tillgängligt. Publikationen nummer ett är handboken Dina pengar och din ekonomi som över tio kapitel går igenom allt från budget, skatt, pensioner, lån, försäkringar, avtal, boende, arbetssökande, med mera.

För den som vill gå mer på djupet finns särskilda publikationer för Spara och Låna, Budget och Betala, Fonder, Familjejuridik och Pension.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden