Hitta rätt lån när du behöver pengar – Vi guidar dig igenom lånedjungeln

Av: Emil Jansson Publicerat: augusti 14, 2019

Det finns en mängd olika anledningar till att man behöver ta ett lån. Alla har vi lite otur ibland och när den är framme och man inte har en budget som kan avvara kostnaden är ett lån den perfekta lösningen. När det gäller större lån såsom ett bolån går man oftast till banken men när det är mindre finns det ett betydligt större utbud av långivare på marknaden.

Kanske har din bil gått sönder eller tvättmaskinen slutade att fungera och du känner inte för att tvätta kläderna för hand. Det är inget som långivarna för mindre privatlån eller snabblån bryr sig om. En av de stora fördelarna med att använda sig av den typen av lån. Du behöver inte redogöra för någon vad pengarna är till.

LÄS MER: 5 saker du kan använda snabblån till

När du väl kommer till kritan och behöver ett lån kommer du att märka att marknaden är mycket stor och utbudet är ännu större. Det finns självklart positiva sidor och en av dem är att konkurrensen sänker priserna och förbättra villkoren. Men hur ska man veta vilken långivare som är den bästa för en själv?

Jämför snabblån och långivare

Par jämför lån i soffan

Guider och låneförmedlare

Om det är något som det finns online är det information. Du kan enkelt hitta guider och kalkyler hos Lånapengar.com som hjälper till att fatta rätt beslut.

Om du redan har erfarenhet inom området är det ännu bättre. Men för de som absolut inte vet vart de ska vända sig är det bästa alternativet att använda sig av en låneförmedlare. Det är aldrig fel att be om hjälp och du kommer i slutändan absolut att tjäna på det när du har det bästa villkoret som finns och den lägsta räntan.

Det är nämligen dessa två som är de viktigaste faktorerna när du tar ett lån. De bestämmer precis hur mycket du kommer att få betala varje månad och du vill självklart betala så lite som möjligt.

LÄS MER: Jämför billån smartare med låneförmedlare

Förutom att hjälpa dig att hitta det bästa kapet har en låneförmedlare andra fördelar, nämligen att de kan be om en kreditupplysning och sedan ta din profil till långivarna och förhandla med dem om vilka villkor och räntor som de kan erbjuda dig.

Om du någon gång i framtiden vill kunna ta större lån såsom bolån är det viktigt att man har få kreditupplysningar. Det gäller även för mindre lån om du ber om flera i rad. Om du går själv till en långivare kommer varje att be om en kreditupplysning som blir registrerad på ditt namn.

Det är alltid fördelaktigt att undvika detta och du kan då använda dig av en låneförmedlare.

Oavsett hur du tänker gå till väga bör du alltid se över dina alternativ och inte hoppa på första bästa utan allt tar sin tid. Precis som med alla lån bör du alltid noga se över om du i slutändan kommer att kunna betala tillbaka det varje månad eller inte. Se till att du inte skapar fler problem när du löser det första.

Så fungerar låneförmedlare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden