Hur finansierar och uppfyller du drömmen om en egen båt i tid till sommarens varma dagar?

Av: Lucy Publicerat: april 14, 2021

Ett stort antal konsumenter går i båt-tankar medan dessa ord skrivs. Från de mer erfarna skeppare till de som aldrig satt sin fot i en båt tidigare. Oavsett vilken av dessa du tillhör så bör du fortfarande läsa denna artikel.

Enligt färsk statistik så var förra året en av de mest lukrativa när det kommer till försäljningen av båtar, oavsett storlek och modell. Båthandlare gnuggade händerna medan deras lager tömdes på löpande band där konsumenterna praktiskt taget stod i kö.

Läs mer: Så här lånar du till båtköpet

Kram på stranden

Sommardrömmar

I skrivandes stund så övergår vi till sommartid varav lusten återigen börjar väckas för att få segla ute i det fria! Faktum är att många konsumenter redan börjat leta efter drömbåten i takt med att vårens varma dagar nalkas samtidigt som de åtråvärda och ljuvliga solstrålarna börjar hitta sig fram mellan de gråa molnen.

Lägger du till det faktum att den rådande pandemin tvingar de flesta av oss till “hemester” så är det knappast överraskande att köpet av just båtar skenat i väg, med tanke på de bedårande vattendrag som vårt vackra Svea erbjuder.

Det hela kommer dock med en stor akilleshäl i form av att många av dessa båtdrömmar saknar adekvata finansiella muskler för att kunna finansiera sitt båt köp, vilket ställer till det för många, framför allt om man har dålig insikt i vilket typ av låneform som lämpar sig bäst för ändamålet i fråga.

För att hjälpa dig att som konsument komma fram till ett objektivt och adekvat beslut så kommer vi dela med oss ett antal korta men ack så välbehövliga tips på hur även du kan finansiera din dröm båt.

Båt, sommarbostad och hem

Till att börja med så bör du i den mån det är möjligt bekosta köpet av båt genom att antingen belåna en del av bostaden, eftersom du på det sättet får en mycket lägre ränta, främst på grund av att bostaden i fråga pantsätts som säkerhet för lånet i fråga.

Om du saknar bostad som du kan nyttja för att bekosta köpet av båt så kan du använda dig av privatlån. Även här så kan du komma undan med lägre räntor, men det hela beror i mån och tycke på din nuvarande finansiella situation.

Kämpar du redan med en knaper ekonomi så kommer ett privatlån på flera hundratusen knappast göra dig gott, särskilt när den effektiva räntan ligger högt. Det är således upp till dig själv att avgöra om du ska använda dig av privatlån eller avstå båtköpet helt och hållet.

Kom ihåg även det faktum att köpet av båt innebär även att du får göra en del uppoffringar ekonomiskt, förutom lånet som du åtar dig att återbetala vill säga. En båt kräver finansiella medel i form av underhåll, förvaring, drivmedel, försäkringar etc. som i slutändan kan tära hårt på din ansträngda ekonomi!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden