Köpa en Tesla – En dyr affär?

Av: Theodor Holmberg Publicerat: september 11, 2017

Låna pengar till tesla bil

Den senaste modellen av elbilar från Tesla är strax här. Den nya Model 3 rullar ut ur portarna med en prislapp på dryga 300 000 kr för dem mest grundläggande modellen. För de som känner sig sugna på en ny modern miljöbil kom detta lägligt. För regeringen beslutade att tillföra 5 miljarder kronor i miljösatsningar, inklusive en större premie för de som köper miljömedvetna bilar.

Billigare att köra rent

Teslabilar har blivit mer än bara fordon, för många har de blivit en del av en livsstil. Tesla har länge stått främst i ledet när det kommer till innovation, inte minst när det kommer till miljövänlig sådan. Att köpa en bil från Tesla har därför länge varit en dröm för många. Men på grund av dess pris och dess ofta begränsade upplagor har det varit både dyrt och svårt att få tag i en. Teslas nyaste Modell 3 ska förändra detta med ett pris som fler hushåll kan ha råd med. Men med ett pris på cirka 300 000 kr kan det fortfarande svida i plånboken. Men som på signal har regeringen kommit ut med nyheter som får de på väg att ta ett billån att pusta ut med lättnad.

Regeringens mål: Ett renare Sverige. Därför har det beslutat om att tillföra hela fem miljarder kronor till en mängd olika miljösatsningar i hela landet. Det mest intressanta för bilköpare måste vara förstoringen av miljöbilspremien som ökar från 40 000 kr till 60 000 kr för bilar som har ett koldioxidutsläpp under 50g per km. För att göra det ännu lättare för ägare av elbilar kommer en del av satsningen även gå till utbyggandet av laddningsstationer runt om i landet samt göra det enklare att ladda bilen hemma. Svårigheterna att ladda bilen har länge varit ett stort hinder för ägare av elbilar i Sverige.

Hur mycket måste du tjäna?

Kostnaden för en ny Tesla är inte bara prislappen på bilen. En bilköpare måste även tänka på saker som räntor, försäkringar, laddning och utgifter för att använda Teslas supercharger nätverk. Det kan därför vara en aning klurigt att räkna ut hur mycket en ny Modell 3 kommer att kosta i slutändan. Teslafantasten och Youtubearen Ben Sullins har därför skapat en kalkylator som hjälper dig räkna ut kostnaderna per månad för din nya bil. I kalkylatorn får du sätta in vilken modell, färg och modifieringar du vill har till bilen. Därefter sätter du in bland annat hur mycket du tänker låna, vilken ränta på lånet, hur mycket du kör och hur mycket din försäkring kostar. När du har satt in alla dina siffror är det bara att räkna ut och sätta in månadskostnaden i din budget och du får se om du kommer att ha råd med din nya bil.

Läs och jämför privatlån här.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden