Lån trots många UC-förfrågningar

När du ansöker om lån trots många UC-förfrågningar, är det centralt att förstå att varje långivare kommer att genomföra en kreditupplysning, vilket är ett lagkrav för att bekräfta din ekonomiska stabilitet som låntagare. Dessa kreditupplysningar kan påverka ditt kreditbetyg. Därför är det avgörande att noggrant överväga dina lånealternativ, speciellt om din kredithistorik redan inkluderar flera förfrågningar.

Det är inte ovanligt att många kreditupplysningar kan medföra ett försämrat kreditbetyg. Om du befinner dig i en sådan situation finns det långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC, vilket kan öka dina chanser att få lånet beviljat. Så kom ihåg att utforska olika alternativ och långivare för att hitta bästa möjliga lån för dig.

Lån trots många UC-förfrågningar

Jämför alla snabblån!

Lån med många förfrågningar hos UC

Att låna utan UC innebär att kreditupplysningen hämtas från någon annan aktör än Upplysningscentralen (UC). UC är en populär aktör för kreditupplysningar, men det finns också flera alternativ, som Bisnode och Creditsafe.

Att ta lån utan att använda UC ger fördelen att dina tidigare förfrågningar hos UC inte syns när kreditupplysning inhämtas från andra aktörer. Detta kan förbättra dina chanser att bli beviljad ett lån, förutsatt att ditt kreditbetyg i övrigt är bra.

När du ansöker om ett lån hos en långivare som inte använder UC kan du förvänta dig följande:

 • Kreditupplysningen sker via en annan aktör.
 • Du kan ha goda chanser att bli beviljad lån, oavsett hur många förfrågningar du har hos UC.

Det är viktigt att förstå att låna utan UC inte innebär att det inte görs någon kreditupplysning alls. Kreditupplysningen görs fortfarande, men från en annan aktör än UC. Detta kan vara användbart om du söker lån trots många UC-förfrågningar

Vad påverkar kreditbetyget?

Antal kreditförfrågningar har en stor inverkan på ditt kreditbetyg, men det finns även andra faktorer som spelar in. I din kreditupplysning hittar långivarna viktig information om dig, såsom:

 • Deklarerade årsinkomster: Din inkomst hjälper långivare att bedöma din betalningsförmåga.
 • Skuldbild: Dina nuvarande lån och krediter påverkar ditt kreditbetyg. Färre eller samlade lån förbättrar betyget.
 • Betalningsanmärkningar: Negativt påverkar ditt kreditbetyg och finns kvar i 3 år.
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Aktiva skulder hos Kronofogden påverkar betyget starkt negativt. Lösa skulden så snart som möjligt är rekommenderat.

För att förbättra ditt kreditbetyg kan du samla alla lån och krediter till ett enda stort lån och avsluta oanvända krediter. Det kommer att ha en positiv inverkan på ditt kreditbetyg.

Vilka långivare erbjuder lån trots många UC-förfrågningar?

Om du letar lån trots många UC-förfrågningar kan du ändå hitta långivare som är villiga att låna ut pengar till dig, förutsatt att de inte hämtar sin kreditupplysning från UC. Det är viktigt att du uppfyller långivarens övriga villkor för lån, vilket kan variera beroende på summan du vill låna.

För mindre summor:

Om du bara vill låna en mindre summa brukar långivare ha grundläggande krav såsom:

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Ett svenskt bankkonto
 • Någon form av inkomst

I dessa fall kan det finnas långivare som har överseende med betalningsanmärkningar, förutsatt att inga nya anmärkningar har tillkommit under de senaste 6 månaderna.

För högre summor:

Vid ansökan om större lån är kraven strängare eftersom du måste ha möjlighet att återbetala lånet utan att din ekonomi påverkas negativt. För högre lånesummor gäller oftast:

 • Månatlig inkomst från någon form av anställning (vissa långivare kan kräva fast anställning)
 • Inga betalningsanmärkningar, även om de är äldre än 6 månader
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Om du uppfyller dessa villkor finns det goda chanser att du får Lån trots många UC-förfrågningar beviljat.

För att öka dina chanser att hitta en passande långivare är det rekommenderat att jämföra olika snabblån och läsa noggrant om de specifika krav som ställs av varje långivare. Kom ihåg att ansvarstagande i den egna ekonomin är viktigt när du ansöker om ett lån.

Jämför alla snabblån!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden