Michael Kors köper Jimmy Choo – för svindlande summa

Av: Theodor Holmberg Publicerat: juli 25, 2017

jimmy choo

Micheal Kors är ett stort, amerikanskt modeföretag som grundades under tidigt 80-tal. Sedan dess har etablissemanget vuxit sig större än någonsin och utgör idag något av en jätte inom high fashion-branschen. Nu står det klart att Michael Kors köper den brittiska konkurrenten Jimmy Choo och prislappen är onekligen saftig.

Värdefull affär

Nyligen har det bekräftats att Michael Kors köper Jimmy Choo för 895 miljoner pund – en summa som motsvarar cirka 9,6 miljarder kronor. Båda modejättarna är mest kända för sina accessoarer i form av både skor och väskor och har varit två mycket omtalade figurer på marknaden under en lång tid. Trots företagens respektive ursprung har de båda lyckats göra namn för sig själva i stora modeländer som Frankrike och Italien, något som priset på affären sannerligen bevittnar om.

Legat ute sedan April

Choo bjöds ut till försäljning redan i April då majoritetsägaren JAB bestämt sig för att ändra den huvudsakliga fokusen av sina investeringar. Under en tid verkade det inte finnas några bud som varit va intresse för modejätten, fram tills nyligen då Kors beslutade att slå till. Michael Kors betalar 230 pence kontant för varje Jimmy Choo-aktie, en premie på 36,5 procent jämfört med Jimmy Choos aktiekurs innan försäljningsprocessen inleddes.

Ljus framtid

Michael Kors verkställande direktör John Idol uttrycker sitt engagemang i affären och beskriver att det hela var ett mycket bra beslut. Jimmy Choo har sedan länge tillbaka varit en stor trendsättare inom modevärlden med sin innovativa design och klassiska koncept. Han uttrycker även att företaget har en minst lika ljus framtid som historia och att investeringen är en av de bättre Kors gjort.

Jimmy Choo grundades i östra delen av London av den malajiska modedesignern Jimmy Choo tillsammans med Vouges Tamara Mellon. Med skor som sitt kännetecken har produkterna synts på världsstjärnor så som Beyoncé samt i populräa TV-serier, bland annat Sex and the City. Märket har även fått stor uppmärksamhet på sociala medier, likt många andra aktiva modeverksamheter i dagens samhälle. Det kommer bli spännande att se hur Jimmy Choo utvecklas i framtiden och hur Kors väljer att forma företagsamheten och dess förfarande.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden