Nordic Capital ny huvudägare – Sambla och Advisa sammanslagna

Av: Lucy Publicerat: februari 23, 2021

I dagarna så blev det officiellt, de ledande plattformarna för jämförelser av privatlån, Sambla och Advisa har gått samman! Fusionen initierades av dess nya huvudägare, Nordic Capital, som sedan tidigare förvärvat flera andra välrenommerade finansiella plattformar.

Nordic Capital har som fokus att förvärva bolag för att sedan stärka deras position som ledande inom segmenten privata konsument lån. Man har sedan etableringen 1989 investerat mer än 16 miljarder euro fördelat över 110 bolag som ingår i koncernen.

När det kommer till deras två senaste förvärv, nämligen Advisa och Sambla så kommer det knappast som en överraskning att man valt att investera i just dessa två marknadsledande aktörer.

Historik och bakgrund

Advisa, grundat under 2011, har genom åren hjälpt otaliga konsumenter inom alla segment att förhandla fram mer lukrativa villkor när det kommer till privatlån. Bolagets affärsidé är att erbjuda tjänsten helt digitalt utan några fysiska mellanhänder. Man har i skrivandes stund 48 anställda på huvudkontoret i Stockholm där man stoltserar med att ha hjälpt över 400 000 konsumenter förhandla fram bättre lånevillkor.

Sambla, å andra sidan, grundades tre år senare, närmare sagt 2014 och har fokuserat på att erbjuda konsumenter möjligheten att jämföra låneräntor hos banker med säte i Norden. Till skillnad från Advisa så har man fokuserat på att erbjuda sina tjänster digital men även kombinerat det hela med rådgivning över telefon.

I skrivande stund så har bolaget 125 anställda fördelade på de två fysiska kontor, med huvudsätet i Stockholm, inklusive filialen i Lund. Sambla stoltserar med att ha hjälpt över 390 000 konsumenter förhandla fram mer förmånligare, men även betydligt mer pressade räntevillkor för de olika lånerbjudanden som konsumenten fått ta del av.

För konsumentens del?

Vad innebär fusionen mellan Advisa och Sambla för konsumenten? Till att börja med så kommer man slå ihop sina verksamheter vilket gör att konsumenterna får möjligheten att välja bland betydligt fler banker, vilket i sin tur garanterat kommer att pressa ner räntorna. Som konsument kommer man få ännu mer att välja mellan vilket erbjuder möjligheten att effektivare ställa bankernas räntevillkor mot varandra. 

En annan aspekt som definitivt kommer främja konsumenten är det faktum att Nordic Capital har en imponerande historia när det kommer till att utveckla förvärvade bolag och hjälpa dessa att nå högre nivåer. På grund av det så kommer konsumenten kunna avnjuta en snabbare handläggningsprocess, förbättrade tjänster samt en överlag mer fördelaktig konsumentmarknad.

Hur man än vänder på det hela så kommer man fram till det faktum att konsumenten har mest att vinna på sammanslagningen mellan Advisa och Sambla. Fusionen innebär att konsumenten i fråga kommer garanterat kunna välja bland många flera aktörer, mer skräddarsydda lånevillkor men framför allt möjligheten att kunna påverka mer sin lånesituation än tidigare.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden