Ny långivare: BlueStep för dig med sämre ekonomi

Av: Ylva Gren Publicerat: september 30, 2015

BlueStep är en långivare som erbjuder såväl bolån som privatlån med mer generösa villkor. Bland annat har BlueStep som policy att inte omedelbart neka ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. Företagets slogan är ”vi säger ja till fler än banken” och det är ett påstående som till stor del stämmer väl. Nedan tittar vi lite närmare på de saker som gör att BlueStep står ut från mängden bland långivare.

Låna med betalningsanmärkningar

För privatlån och bolån gäller normalt ett absolut hinder mot betalningsanmärkningar. Hos BlueStep är en notering i kreditinformationen emellertid inget hinder, förutsatt att ekonomin i övrigt är i sin ordning, och det går därför att låna med betalningsanmärkning. I kreditkontrollen som görs innan en potentiell långivare kan beviljas ett lån gör BlueStep en grundlig genomgång av alla aspekter i ekonomin. Förekomsten av betalningsanmärkningar samt antalet är bara en parameter lånehandläggaren tittar på.

Lån trots sämrehttp://www.lånapengar.com/betalningsanmärkning ekonomi

En betalningsanmärkning kan vara ett tecken på en sämre ekonomi överlag. Att få lån, oavsett det gäller privatlån eller bolån, hos en av affärsbankerna i det fall man har en förhållandevis svag ekonomi är mycket svårt, men BlueStep erbjuder kunder med sämre förutsättningar möjligheten att ansöka om lån. BlueStep gör en sammanvägning av ett större antal ekonomiska parametrar i kreditkontrollen och det är den kompletta analysen, inte enskilda parametrar, som ligger till grund för beslutet om man blir beviljad lån eller ej.

Inget krav på anställning

Majoriteten av långivarna kräver att man som låntagare har fast anställning med en regelbunden inkomst. BlueStep har också krav på att man ska ha regelbundna inkomster, men något absolut krav på anställning finns inte. BlueStep kan därmed bevilja lån till sökande som går på vikariat, driver egen firma eller har inkomst från timanställning.

BlueStep privatlån

De flesta mer specialiserade långivare koncentrerar sig på en lånetyp, till exempel privatlån. Bluestep erbjuder emellertid både privatlån och bolån. Det finns också en möjlighet att låna till andra syften med bostaden som säkerhet. Genom denna möjlighet kan man utnyttja ett orealiserat övervärde på bostaden för att få loss kontanter till exempel för att lösa skulder på andra håll.

Mer om Bluestep

BlueStep Finans AB är ett svenskt kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget har verkat inom konsumentkrediter och bolån sedan 2005 och har idag omkring 50 000 kunder.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden