Sambla

Översikt

Sambla är en låneförmedlare som funnits sedan 2014. Trots att de är relativt nya på marknaden har de redan hunnit hjälpa 280 000 kunder att få det bästa tänkbara lånet. Att de dessutom har fått betyget 9,5 av 10 på Trustpilot indikerar på att det är en låneförmedlare med väldigt nöjda kunder.

Högt kundbetyg på Trustpilot, en favorit bland kunderna!

Anledningen till att så många av Samblas kunder är nöjda med tjänsten beror förmodligen på användarvänligheten. För att jämföra låneerbjudanden från Samblas 35 olika banker görs det nämligen bara en enda kreditupplysning, vilket är positivt för din kreditvärdighet.

Fördelar

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Många samarbetsbanker - 35 st!
 • Krävs bara en kreditupplysning
 • Personlig service och rådgivning

Nackdelar

Villkor

För att få ta ett lån genom Sambla krävs det att du uppfyller vissa villkor. Dessa är att du måste vara minst 18 år gammal, ha en fast månadsinkomst på minst 10 000 kronor och vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Det är med andra ord inget krav att du är fri från betalningsanmärkningar, även om det såklart är en fördel. Vidare krävs att du ska vara skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader.

Villkoren på lånet som du erbjuds genom Sambla beror helt på din livssituation. Du kan som högst låna 600 000 kronor och den effektiva räntan kan variera mellan 3,01 % – 29,27 % beroende på dina förutsättningar, alltså din kreditvärdighet. För att få ett så bra lån som möjligt krävs en hög kreditvärdighet.

Kreditvärdigheten baseras på din kreditrisk (anställningsform, boende, nuvarande lån, betalningsanmärkningar och kreditupplysningar) i kombination med din betalningsförmåga (inkomst och utgifter).

Egenskaper och kvalitet

Samblas kombination av en enkel och snabb låneansökan tillsammans med uppföljning och professionell vägledning av erfarna rådgivare gör processen effektiv och säker för dig som låntagare. När du, tillsammans med en rådgivare, kommit fram till vilket låneerbjudande som passar dig bäst så signerar du helt enkelt med ditt Bank-ID för att acceptera avtalet – snabbt och smidigt. När avtalet sedan är signerat har du pengarna på ditt konto inom 1-3 arbetsdagar.

Utöver detta kan du även få hjälp med att samla dina nuvarande lån hos en och samma långivare, för att på så sätt få bättre villkor. Detta är en utmärkt tjänst för dig som inte har något behov av ett nytt lån men vill sänka räntan på de lån du redan har. Ta kontakt med Samblas rådgivare för att få tips om hur du ska gå tillväga på bästa sätt.

Räntor

Det är svårt att uppskatta vilken exakt ränta du som låntagare kommer erbjudas på ditt lån. Den effektiva räntan kan variera mellan 3,01 % – 29,27 % beroende på din kreditvärdighet. För att optimera räntan och försöka få så bra räntevillkor som möjligt kan du, samtidigt som du söker om ett nytt lån, samla alla dina nuvarande lån hos samma långivare.

Räkneexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Lånebelopp: 310 000 kr

Löptid: 12 år

Nominell ränta: 6,94 %

Start-/aviavgift: 0 kr

Effektiv årsränta: 7,17 %

Månadskostnad: 3 178 kr (144 avbet.)

Totalkostnad: 457 643 kr

Lånekostnad: 147 643 kr

Sammanfattning

Sambla är en effektiv och säker låneförmedlare som med stor sannolikhet kommer kunna garantera dig marknadens bästa låneerbjudande tack vare sitt samarbete med flera av Sveriges största banker och kreditinstitut som t.ex. ICA Banken, Ikano Bank, Marginalen Bank, Nordnet Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi och Swedbank.

Du kan också alltid vara säker på att du är i trygga händer tack vare den personliga service och rådgivningen du får via Sambla.

Villkor

  • Vara minst 18 år gammal
  • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
  • Vara anställd (fastanställd, egenföretagare eller pensionär)
  • Skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader
  • Det är bra men absolut inget krav att du är fri från betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden