Räntan gör dig snygg

Av: Theodor Holmberg Publicerat: september 18, 2013

Det är inte ofta som skönhet kopplas ihop med ränta och pengar men det är vad Patrik Westerberg gör i sitt senaste blogginlägg på Nord Net-bloggen. Enligt viss forskning upplevs nämligen sparsamma människor som mer attraktiva. Med andra ord är det lika viktigt att lägga pengar på räntekontot som på ansiktsvatten och snygga kläder.

Vad är det så som attraherar i personer som anses vara sparsamma? Westerberg menar att man förknippar orden disciplin och självkontroll med en sparsam person. Den som har pengar på banken har alltså kunnat disciplinera sig att spara dem istället för att spendera dem på onödiga saker. En trygghet som alltså sedan visar sig i personligheten.

Det har även visat sig att snygga vältränade personer i större uträckning anses vara sparsamma. Detta skulle kunna kopplas samman med att de jobbar långsiktigt. Extremt få får en förmögenhet över en natt och ännu färre en snygg kropp på några dagar. Att jobba långsiktigt är en positiv egenskap som alltså speglar sig i hur man är som person.

Men det är inte bara en visuell bild utan detta stämmer även överens med forskningen. De personer som mår bra både fysiskt och psykiskt drar på sig betydligt mindre skulder och tar bättre ekonomiska beslut.

Att spara pengar till bra ränta ger dig alltså inte bara mer pengar på banken utan även en ekonomisk trygghet som din omgivning indirekt kommer att se på dig. En trygghet som upplevs attraktiv av både kvinnor och män.

Det Westerberg bygger sin teori på är en engelsk artikel på marketwatch och även om inte det finns väldigt stor forskning bakom den så är det lätt att förstå hans resonemang.

Nord Net och dess bloggar

Nord Net var från början ett företag som enbart erbjöd enkel och snabb aktiehandel för privatpersoner men som på senare år allt mer tagit stegen mot att erbjuda liknande tjänster som klassiska banker. Nord Net erbjuder ett flertal olika sätt att spara pengar och på lånesidan har de ett lån som de kallar för topplånet.

På hemsidan har de flera olika bloggar som kan följas beroende på vad man är intresserad av inom för områden inom finanssektorn. Precis som vi gör tipsar de om olika sätt att tänka inför att lånet ska tecknas, vad man kan tänka på inför att pengarna ska investeras och så vidare. Bloggar som vi varmt kan rekommendera oavsett intresse.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden