Skapa en gratis hemsida, 5 saker man bör tänka på

Av: Ylva Gren Publicerat: november 4, 2021

Funderar du på att skapa en gratis hemsida? Då finns det en del saker som det är bra att tänka på. I denna artikel ska vi gå igenom 5 sådana saker.

Hemsida

1. Använd dig av Hemsida24

Hemsida24 är ett internetbaserat verktyg som du kan använda dig av för att skapa både hemsidor och webbutiker på ett lätt och smidigt sätt. Genom att använda dig av deras tjänster får du dessutom tillgång till ett stort antal olika funktioner. Du har bland annat fria händer när det kommer till sidans design och dess innehåll samtidigt som du kan göra den mobilanpassad. Även marknadsföring kan du få hjälp med eftersom du med hjälp av Hemsida24 på ett enkelt sätt kan annonsera på Google och på så sätt locka till dig fler besökare till din hemsida.

Hur ser det då ut med priserna? Faktum är att du med Hemsida24 får prova de första 30 dagarna gratis. Därefter kan du bestämma dig för ifall Hemsida24 är något för dig eller inte. Bestämmer du dig för att fortsätta satsa på Hemsida24 är det också goda nyheter att det är vanligt förekommande med rabatter hos de. Priserna varierar också beroende på om du vill satsa på en standardsida, en professionell sida, eller en webbutik.

2. Lär dig WordPress

Ett annat bra tips för dig som vill kunna skapa din egen hemsida är att lära dig WordPress. Med WordPress kan du nämligen på ett enkelt och smidigt sätt skapa dig en hemsida som ser professionell ut. Dessutom finns det flera verktyg som du kan lägga till i WordPress, verktyg som förser din sida med olika typer av funktioner. Många av dessa verktyg är dessutom gratis.

WordPress ger dig helt enkelt möjligheten att kunna skapa en avancerad hemsida utan att för den sakens skull behöva vara expert på webbdesign. Detta gör därför WordPress till ett utmärkt alternativ för dig som vill kunna göra en hemsida som ser snygg och proffsig ut utan att för den sakens skull behöva gå en utbildning i webbdesign.

3. Besök W3Schools

W3Schools är en hemsida där du finner allt du kan tänkas behöva veta om webbdesign, och därför även allt som krävs för att kunna skapa en gratis hemsida. Här kan du bland mycket annat lära dig om HTML, CSS, Javascript, SQL, PYTHON och PHP vilket är olika typer av språk för webbplatser som du kan använda dig av för att skapa snygga och professionella webbsidor. W3Schools är visserligen hem till betalda kurser, men majoriteten av allt material som du hittar på denna sida är helt gratis. W3Schools är därför ett utmärkt alternativ för dig som vill kunna lära dig webbdesign från grunden, och på så sätt lära dig att göra dina egna hemsidor helt gratis.

Vi rekommenderar dig att börja med att lära dig HTML eftersom det är grundstenen i webbdesign tillsammans med CSS. När du väl har lärt dig HTML och CSS kan du sedan ta dig an de mer avancerade delarna av webbdesign, till exempel Javascript.

4. Ladda ner Visual Studio Code

En annan sak som vi varmt kan rekommendera dig att göra när det kommer till webbdesign är att ladda ner Visual Studio Code. Med hjälp av Visual Studio Code kan du nämligen designa hemsidor på ett smidigt och enkelt sätt. Programmet stöder flera olika typer av programmeringsspråk, inklusive HTML, CSS och Javascript. Det fungerar bland annat alldeles utmärkt att använda sig av både W3Schools och Visual Studio Code för att lära sig webbdesign och på så sätt även lära sig att skapa sina egna hemsidor. Sist men inte minst är Visual Studio Code dessutom helt gratis. Det ger dig därför möjligheten att lära dig webbdesign utan att behöva spendera så mycket som en krona.

5. Lär dig om SEO

SEO är en förkortning av engelskans Search Engine Optimization. På svenska kallas det kort och gott för sökmotoroptimering. SEO är mycket viktigt för dig som ska skapa en hemsida. Precis som namnet antyder handlar nämligen SEO om att du ska få din sida att hamna så högt upp bland sökresultaten som möjligt när någon till exempel gör en sökning på Google, en sökning som exempelvis kan handla om en specifik tjänst som du erbjuder.

För att göra det använder man sig bland annat av nyckelord på sin hemsida. Säg att du till exempel är ett företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm. Då kan just ”flyttstädning i Stockholm” vara ett nyckelord som du använder dig av på din sida för att få den att hamna så långt upp bland sökresultaten som möjligt.

Men varför är det då viktigt att din sida ska hamna så högt upp som möjligt bland sökresultaten? Det är det eftersom det förstås ökar chansen för att kunderna ska hitta till just dig och din sida.

Även när det gäller SEO finns det oerhört mycket information att hitta på nätet. På så sätt kan du lära dig om SEO utan att behöva betala för det.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden