Hur mycket vill du låna?

Låna pengar med skuld hos Kronofogden

Man i behov av lån men med skulder hos kronofogden
Om du missköter dina åtaganden som låntagare kan du drabbas av en mängd konsekvenser som gör att det blir svårt, och i vissa fall mer eller mindre omöjligt att ta ytterligare lån. Risken finns också att du får svårigheter att ingå andra former av avtal, såsom hyresrättsavtal.

Med en betalningsanmärkning på grund av försenad eller helt utebliven betalning blir livet mycket svårare och med ett skuldkonto hos Kronofogden blir du mycket begränsad i ditt ekonomiska liv. I vissa fall kan det underlätta att ta ett lån utan UC.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar är i utgångsläget inte att rekommendera annat i de fall betalningsanmärkningarna har tillkommit för en längre tid sedan och du nu har bättre kontroll över din ekonomi.

Det är aldrig en god idé att försöka lösa ekonomiska problem med ytterligare skuldsättning, men om du ändå har ett akut behov av ett tillskott till hushållskassan har du nyttig information att läsa nedan.

Snabblån som godtar betalningsanmärkningar

Det finns många långivare hos vilka du kan låna pengar, så som snabblån, trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Du kan emellertid aldrig låna om du har ett skuldkonto hos Kronofogden.

När du har betalat din skuld till Kronofogden och ordnat upp din ekonomi, så kan du däremot låna pengar trots att du har din betalningsanmärkning. I vår jämförelselista med långivare kan du klicka på info för att se vilka långivare som godtar betalningsanmärkningar. Där har du störst chans att få din ansökan godkänd. Välj låneform nedan:

Snabblån 500 – 40.000 kr

Privatlån 5000 – 600.000 kr

OBS! Vi på Lånapengar.com kan ej hjälpa dig att få lån och vi avråder dig från att ansöka om lån om du har flera betalningsanmärkningar och inte är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Du är aldrig garanterad att få låna även om långivaren har generösa villkor när det gäller betalningsanmärkningar.

Det är den totala bilden av din ekonomi långivaren utgår från i bedömningen. Här är din löpande inkomst och din nuvarande skuldsättning av störst intresse i kreditkontrollen.

Finns det långivare som erbjuder lån med skuldsaldo hos Kronofogden?

Svaret är nej. Att låna ut pengar till någon som bevisligen har misskött tidigare åtaganden är mycket riskfyllt och att erbjuda lån till någon som har ett aktuellt skuldkonto hos Kronofogden skulle vara en rent dumdristig affär från långivarens sida.

Det är egentligen inte heller i låntagarens intresse att kunna låna trots skuldsaldo hos Kronofogden.

Att låna ut till en person som har visat sig ha uppenbara brister att uppfylla betalningsskyldigheter i tid är inte förenligt med principen om god kreditgivningssed och andra lagregler kring kreditgivning till konsumenter och därför finns ingen möjlighet att få ett lån beviljat.

Är dina skulder så stora att du omöjligen kan betala dem? Då kan det vara möjligt att gå till Kronofogden för en skuldsanering. En skuldsanering låter dig att helt, eller delvis, befrias från skyldigheten att betala dina skulder.

Det finns skuldsanering för både privatpersoner och företagare. Reglerna för de två är desamma mer mindre skillnader som du kan läsa om på kronofogdens webbplats.

Skuldsanering fungerar på så sätt att kronofogden ger dig en betalningsplan på fem år som låter dig behålla så mycket pengar som behövs för att försörja dig och din familj. Resten går till kronofogden som i sin tur betalas ut till fordringsägarna. S

kuldsanering är något man bör överväga grundligt då man det är svårt att göra det mer än en gång. Det är heller inte  något som kronofogden godkänner lättsinnigt.

Alternativ till vanliga lån

Klarar du inte ekonomin utan ett lån är ett alternativ att ta ett pantlån. Det finns pantbanker i nästan varje medelstor stad landet runt. Hos en pantbank kan du pantsätta, det vill säga belåna, värdesaker såsom till exempel guld, silver, smycken, värdefulla samlarsaker och lite dyrare elektronik.

Du lämnar helt enkelt in dina saker för värdering och får sedan en pantsumma i handen.

Eftersom ett pantlån är ett lån får du sedan betala en i förväg fastbestämd summa med jämna mellanrum (normalt varje månad). Om du inte uppfyller din betalningsskyldighet har pantbanken rätt att överta din egendom och bjuda ut den till försäljning.

En del pantbanker erbjuder också pant på mer obestämd tid utan krav på regelbundna inbetalningar. Med sådana lösningar har pantbanken dock rätt att sälja din egendom när som helst, vilket gör att du löper risken att bli av med din egendom.

Sammanfattning lån med skuld hos Kronofogden

  • Du kan inte få lån när du har en skuld hos Kronofogden
  • När du har löst skulden kan du ansöka om ett lån, trots att du har betalningsanmärkningar (även om det inte rekommenderas!)
  • Ett alternativ till vanliga lån är pantlån