Flexkontot

Flexkontot är ett bolag på den svenska marknaden som sysslar med utlåning av pengar när man är i behov utav det. Företaget Flexkontot är idag en del utav Brixo AB och Brixo i sin tur är ett svenskt fintechbolag som är en direkt utmanare till det traditionella banksystemet där man har som strategi att erbjuda internetbaserade krediter till sina kunder runt om i Sverige. Såväl Flexkontot som dess moderbolag Brixo vänder sig i stort sätt alltid privatpersoner. Bolaget grundades 2014 och är ett konsumentkreditinstitut som står under kontrolleras utav Finansinspektionen. Det innebär att man som kund kan känna sig trygg att allting går rätt och riktigt till.

Hur fungerar det att ta ett lån igenom Flexkontot?

Flexkontot erbjuder en kontokreditlösning där du kan komma att beviljas en gräns på upp till hela 20 000 kronor. Detta kallas även för en ”Limit”. I dagsläget är limiten som mest just 20.000 och du som kund väljer själv hur stor del av din limit som du vill använda och ta ut samt när du vill göra nya uttag.

Det absolut smidigaste med tjänsten är dock att du som kund väljer själv hur ofta och hur mycket du vill återbetala. Denna enkelheten är också grunden till varför företaget kom att använda sig utav namnet ”Flexkontot” det är väldigt flexibelt och smidigt.

Ansökan kan du göra när som helst under dygnet och du legitimerar dig enkelt med BankID. Skulle man mot all förmodan inte ha tillgång till detta så står det nedan i texten hur man på ett enkelt och smidigt sätt får tillgång till ett BankID.

Fördelar

 • Deras webbplats är enkel att förstå.
 • Accepterar betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • De har en startavgift på 495 kr.

Grundkrav för att få en kontokredit hos Flexkontot

Precis som hos alla andra bolag som sysslar med den här typen utav utlåning så måste man för såväl sin egen säkerhet och återbetalningsförmåga, men även för bolagets säkerhet uppfylla vissa grundkrav och förutsättningar för att kunna få ett lån. Efter att man har gjort en ansökan hos dem antingen via deras hemsida eller via telefon kontrollerar Flexkontot att du uppfyller deras grundkrav men de gör även en så kallad kreditbedömning som fokuserar på kundens förväntade återbetalningsförmåga.

Dessa grundkraven för att få lån är följande :

 • Du har fyllt minst 18 år
 • Du som kund har en inkomst om minst 150 000 kronor per år (har du lägre nekas du lån)
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.
 • Du har ingen aktuell skuld hos Kronofogden, däremot så behöver inte anmärkning vara hinder.
 • Du måste kunna att legitimera dig med BankID.

Då många undrar hur man skaffar BankID kan det vara bra att påminna att BankID skaffar du genom din vanliga bank och sen så laddar du enkelt ner en app antingen till din dator eller din mobiltelefon, upplever man att detta vara lite svårt kan man alltid vända sig till sin bank och få hjälp av dem. Anledningen till varför detta är en viktig del utav processen handlar om att när man använder sig utav E-legitimation så sker en så kallad identitetskontroll och denna sker i elektroniskt format.

Vanliga frågor och svar

Det finn en rad frågor som förekommer ganska ofta. Flexkontot har då tagit fram en liten ”FAQ” med dom vanligaste frågorna och svaren som kunder har undrat genom dessa åren. Jag kommer att lista dessa frågor och svar nedan här :

 • Kan man göra en ansökan om kontokredit när som helst och varje dag?

Ja, man kan under alla dygnets timmar göra en ansökan på deras hemsida enkelt och smidigt. Ansökningar behandlas i tur och ordning men besked ges på vardagar inom 24 timmar från ansökningstillfället. Det innebär att man kan göra en ansökan även på helger och nätter.

 • Hur mycket kan jag låna och när måste jag betala tillbaka krediten?

Flexkontot erbjuder sina kunder ett lån genom en kontokredit på upp till 20 000 kronor. Det innebär att du maximalt kan låna 20.000 kronor. Skulle du sköta dina betalningar och betala in i tid varje månad så behåller du din kreditgräns och behöver bara betala 10 % av ditt utestående saldo innan varje månadsslut. Det som är värt att poängtera är att minsta summan att betala tillbaka är alltid lägst 500 kronor. Hur stor limit du som kund kan beviljas beror på din återbetalningsförmåga, vilken bedöms genom deras kreditprövningsprocess som det skrivits mer om ovan.

 • Kan man som kund hos Flexkontot komma att öka sin kreditgräns?

Ja, du som kund kan faktiskt komma att öka din kreditgräns om du får din kreditprövning godkänd, där tar man hänsyn till redan befintlig kredit och om man har skött sig som kund.

Du kan alltid ansöka om en högre kreditgräns genom att på mobilen eller datorn logga in på Mina Sidor på Flexkontots hemsida. Just nu så måste det ha gått minst två månader från att din senaste kreditgräns beviljades innan Flexkontot har möjlighet att prova en ansökan om en ökad kreditgräns.

 • Kan jag som kund ångra mig och betala tillbaka hela min kredit tidigare än planerat?

Ja, den möjligheten finns. Det man gör då är att man kontaktar kundtjänst på deras vanliga E-postadress info@flexkontot.se och i det mejlet så uppger man helt enkelt vilken dag man vill betala tillbaka sin kredit och då hjälper kundtjänst till att meddela exakt vilket belopp som ska betalas tillbaka så att allting blir rätt.

Om man mot all förmodan skulle komma att ångra sig under ångerfristen som alltid är 14 dagar från att kreditavtalet ingåtts så behöver man bara betala endast ränta för de dagarna man faktiskt har haft lånet. Skulle man välja att förtidslösa hela lånet efter ångerfristen så finns det möjlighet till att göra detta utan att man drabbas utav några extra kostnader eller avgifter.

Villkor

 • Du har fyllt minst 18 år
 • Du som kund har en inkomst om minst 150 000 kronor per år (har du lägre nekas du lån)
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.
 • Du har ingen aktuell skuld hos Kronofogden, däremot så behöver inte anmärkning vara hinder.
 • Du måste kunna att legitimera dig med BankID.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!