Flexkontot

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Flexkontot är ett bolag på den svenska marknaden som sysslar med utlåning av pengar när man är i behov utav det. Företaget Flexkontot är idag en del utav Brixo AB och Brixo i sin tur är ett svenskt fintechbolag som är en direkt utmanare till det traditionella banksystemet där man har som strategi att erbjuda internetbaserade krediter till sina kunder runtom i Sverige. Såväl Flexkontot som dess moderbolag Brixo vänder sig i stort sätt alltid till privatpersoner. Bolaget grundades 2014 och är ett konsumentkreditinstitut som kontrolleras av Finansinspektionen. Det innebär att man som kund kan känna sig trygg att allting går rätt och riktigt till.

Hur fungerar det att ta ett lån genom Flexkontot?

Flexkontot erbjuder en kontokreditlösning där du kan komma att beviljas en gräns på upp till hela 30 000 kronor. Detta kallas även för en ”limit”, alltså en begränsning. I dagsläget är begränsningen som mest just 30 000 och du som kund väljer själv hur stor del av din limit som du vill använda och ta ut samt när du vill göra nya uttag.

Det absolut smidigaste med tjänsten är dock att du som kund väljer själv hur ofta och hur mycket du vill återbetala. Att det är så enkelt för kunden är också grunden till varför företaget kom att använda sig utav namnet Flexkontot: det är helt enkelt väldigt flexibelt.

Ansökan kan du göra när som helst under dygnet och du legitimerar dig enkelt med BankID.

Fördelar

 • Deras webbplats är enkel att förstå.
 • Accepterar betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • De har en startavgift på 495 kr.

Grundkrav för att få en kontokredit hos Flexkontot

Precis som hos alla andra bolag som sysslar med den här typen av utlåning så måste man för såväl sin egen säkerhet och återbetalningsförmåga som för bolagets säkerhet uppfylla vissa grundkrav och förutsättningar för att kunna få ett lån. Efter att man har gjort en ansökan hos dem antingen via deras hemsida eller via telefon kontrollerar Flexkontot att du uppfyller deras grundkrav, men de gör även en så kallad kreditbedömning som fokuserar på kundens förväntade återbetalningsförmåga.

Grundkraven för att få lån är följande :

 • Du har fyllt minst 18 år
 • Du har en inkomst på minst 120 000 kronor per år (har du lägre nekas du lån)
 • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • Du har ingen aktuell skuld hos Kronofogden, däremot så behöver inte anmärkningar utgöra något hinder
 • Du måste kunna legitimera dig med BankID

Då många undrar hur man skaffar BankID kan det vara bra att påminna att BankID skaffar du genom din vanliga bank. Därefter kan du ladda ner appen antingen till din dator eller din mobiltelefon. Om det känns svårt kan du alltid vända sig till din bank och få hjälp av dem. Anledningen till att detta är en viktig del av processen beror på att när man använder sig utav E-legitimation så sker en så kallad identitetskontroll och denna sker i elektroniskt format.

FAQ

Ja, man kan under alla dygnets timmar göra en ansökan på deras hemsida enkelt och smidigt. Ansökningar behandlas i tur och ordning men besked ges på vardagar inom 24 timmar från ansökningstillfället. Det innebär att man kan göra en ansökan även på helger och nätter.
Flexkontot erbjuder sina kunder ett lån genom en kontokredit på upp till 30 000 kronor. Om du sköter dina betalningar i tid varje månad så behåller du din kreditgräns och behöver bara betala 8 % av ditt utestående saldo innan varje månadsslut. Det som är värt att poängtera är att minsta återbetalningssumman ligger på 500 kronor. Hur stor limit du som kund kan beviljas beror på din återbetalningsförmåga, vilken bedöms genom deras kreditprövningsprocess som det skrivits mer om ovan.
Ja, du som kund kan faktiskt komma att öka din kreditgräns om du får din kreditprövning godkänd, där tar man hänsyn till redan befintlig kredit och om man har skött sig som kund. Du kan ansöka om en högre kreditgräns genom att logga in på Mina Sidor på Flexkontots hemsida.
Ja, den möjligheten finns. Det man gör då är att man kontaktar deras kundtjänst via mailadressen info@flexkontot.se. Om man mot all förmodan skulle komma att ångra sig under ångerfristen som alltid är 14 dagar från att kreditavtalet ingåtts så behöver man bara betala endast ränta för de dagarna man faktiskt har haft lånet. Skulle man välja att förtidslösa hela lånet efter ångerfristen så finns det möjlighet till att göra detta utan att man drabbas utav några extra kostnader eller avgifter.

Villkor

 • Du har fyllt minst 18 år
 • Du har en inkomst på minst 120 000 kronor per år (har du lägre nekas du lån)
 • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Du har ingen aktuell skuld hos Kronofogden, däremot så behöver inte anmärkningar utgöra något hinder
 • Du måste kunna att legitimera dig med BankID

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden