Tjäna pengar – 11 smarta tips

Av: Theodor Holmberg Publicerat: september 22, 2021
En kvinna som håller i en stor bunt med 100-dollarsedlar.

Brukar du ha det svårt med att få pengarna att räcka till slutet av månaden? Då kan det vara bra med tips om hur du kan tjäna lite extra pengar i vardagen. Låter detta som något som skulle kunna vara av intresse? I så fall är det bara att fortsätta läsa, för i den här artikeln ska vi förse dig med 11 smarta tips om vad du kan göra för att tjäna lite extra pengar.

1. Skaffa dig ett extrajobb i form av ett online jobb

Ett utmärkt sätt att kunna tjäna lite extra pengar på är att skaffa sig ett extrajobb i form av ett online jobb. På senare år har det nämligen blivit vanligare med jobb som kan skötas helt och hållet online, en utveckling som fått sig ytterligare en skjuts av pandemin. Exakt vad detta är för typ av jobb varierar från fall till fall. Det kan röra sig om allt från att arbeta som frilansskribent till att jobba som översättare, jobba med undertexter eller med att transkribera ljud- och videofiler. Ta dig helt enkelt en titt på vad som finns tillgängligt om det är så att du behöver lite extra pengar och har tid med ett extrajobb.

2. Börja blogga

Ett annat bra sätt att tjäna extrapengar på är att blogga. Visserligen är konkurrensen stenhård när det gäller att vara bloggare, detta eftersom allt fler numera har insett vilka pengar det går att tjäna på det. Dessutom kan det dröja ett bra tag innan pengarna börjar strömma in, om det nu är så att de gör det överhuvudtaget, men om det är så att du lyckas finns det utan tvekan stora pengar att tjäna på detta. Försök helt enkelt att hitta något unikt att blogga om som samtidigt är intressant så ska du förhoppningsvis kunna lyckas med ditt bloggande du med.

3. Gör betalda undersökningar

Ett annat bra sätt att tjäna lite extrapengar på är att göra betalda undersökningar. Detta är enkäter som du kan fylla i på nätet och där du får svara på olika frågor. De företag som erbjuder denna typ av undersökningar gör det som ett sätt för att få feedback på de produkter och tjänster som de erbjuder. Som tack för att du är med och hjälper de med detta får du alltså betalt. Exakt hur mycket pengar det handlar om varierar förstås från undersökning till undersökning. I de flesta fall rör det sig inte om några jättebelopp, men genom att göra många olika undersökningar kan du efter ett tag tjäna ihop till en del pengar.

4. Starta en e-handel

Ett annat utmärkt sätt att tjäna extra pengar på är att starta en e-handel. Detta är visserligen inte något som man bara kan göra rätt upp och ner, utan det krävs noggrann planering samt att man hittar en passande affärsidé. Sedan kommer det även in saker som programmering och marknadsföring i bilden. Lyckas man med detta kan det dock finnas stora pengar att tjäna på att öppna en e-handel, detta eftersom Internet är framtidens marknadsplats. Internet är dessutom något som lär finnas kvar under många, många år framöver. Om något lär Internet endast bli ännu mer populärt och vanligt för folk att använda än vad det är idag.

5. Hyr ut din bostad

Ska du resa bort i några veckor då du inte kommer att ha någon användning för din bostad? Då kan det vara en utmärkt idé att hyra ut den. På så sätt slipper du själv behöva betala för den då du inte ens använder den och kan tjäna lite extra pengar på att göra det. Numera är det också lättare än någonsin att hyra ut sin bostad via sidor som Airbnb och liknande. Just därför är även detta ett bra sätt för dig som vill tjäna lite extra pengar.

6. Sälj saker du inte använder dig av

Har du många gamla prylar och annat där hemma som du inte använder dig av? I stället för att låta de ligga där och samla damm kan du då tjäna en extra slant på att sälja dem. Att få sina gamla saker sålt är också det lättare än någonsin tidigare på grund av Internet, detta i form av marknadsplatser på nätet som Blocket och Tradera. Skaffa dig därför ett konto på någon, eller kanske till och med båda, av dessa webbplatser och lägg upp de saker som du vill ha sålt redan idag.

7. Starta din egen YouTube-kanal

Som du ser är det nätet du bör vända dig till om du vill kunna tjäna lite extra pengar. Ett annat sätt som du kan göra detta på via nätet är att starta din egen YouTube-kanal. Du kan bland annat bli vloggare, eller videobloggare som det också heter. Detta är det numera många YouTubers som tjänar stora pengar på. Var dock beredd på att konkurrensen numera är stenhård när det kommer till YouTube. Försök därför att hitta en grej som är unik för just dig och låt det sedan bära eller brista. Förhoppningsvis ska du också kunna locka till dig så många följare som möjligt och på så sätt kunna tjäna stora pengar på YouTube du med.

8. Låna bara pengar då det verkligen är nödvändigt

Att låna pengar är något som kostar pengar. Det gör det eftersom det tillkommer ränta och andra avgifter till ett lån. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din ekonomi under en lång tid framöver om det är så att du inte klarar av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt, detta i form av att du kan få betalningsanmärkningar och i värsta fall hamna hos Kronofogden. Se därför till att enbart låna pengar då det är absolut nödvändigt att göra det och då du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka de i tid.

9. Sälj olika tjänster

Ytterligare ett sätt att dra in lite extra kosing på är att sälja olika typer av tjänster. Detta kan röra sig om alla tänkbara typer av tjänster. Det kan till exempel handla om gräsklippning, läxhjälp, att sitta barnvakt eller erbjuda städhjälp. Det är bara att tänka ut något som du är bra på och som det finns en efterfrågan på. Du kan sedan annonsera att du erbjuder denna typ av tjänster, till exempel i den lokala tidningen eller genom att sätta upp lappar i den lokala mataffären.

10. Börja med dropshipping

Ett annat bra sätt att tjäna pengar på är att börja med dropshipping. Dropshipping går ut på att du säljer produkter utan du själv har ett lager där du förvarar varorna. I stället har du en samarbetspartner som sköter logistiken kring det hela. Det enda du själv behöver göra är att skapa en webbutik där köparen kan gå in, se vilka produkter som finns tillgängliga och sedan göra en beställning om han/hon så önskar. Både du och din samarbetspartner får då pengar medan köparen får produkten hemskickad till sig oavsett var i världen denna befinner sig någonstans. Dropshipping är därför ett utmärkt sätt att tjäna pengar på utan att behöva göra stora investeringar, detta eftersom det alltså är din samarbetspartner som står för förvaringen och/eller produktionen av varorna.

11. Bli produkttestare

Ytterligare ett bra sätt att tjäna lite extra pengar på är att bli produkttestare. Du får då betalt för att prova olika produkter. Detta kan handla om allt från godis och läsk till olika hud- och hårprodukter. Oavsett vilket är det ett bra sätt att tjäna lite extra pengar på.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden