Två klassiska familjefavoriter för en varmare sommar

Av: Theodor Holmberg Publicerat: juli 5, 2017

När vädret i Sverige inte riktigt står för en solig sommar är det lätt att längta lite extra efter att rota fram resväskorna ur garderoben och ge sig av med familjen. Här nedan har vi listat två klassiska resmål för familjen som både ger dig det förväntade vädret men samtidigt är snälla mot plånboken.

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria är ett klassisk och säkert alternativ för barnfamiljer som inte är sugna på att göra saker och ting allt för komplicerade. Flygningen är inte allt för lång, priserna är i regel överkomliga och de flesta hotellen är nybyggda och fräscha. All inclusive är definitivt ett alternativ på majoriteten av hotellen och anläggningarna är vanligtvis ytterst barnvänliga. Här kan begreppet kvalitetstid med familjen stå i centrum, samtidigt som vardagströtta föräldrar kan få egentid vid poolen medan barnen går i lekgrupp eller simskola. Medeltemperaturen på Gran Canaria i juli är 27 grader och det tar cirka 5 1/2 timmar att flyga från Stockholm.

Gran Canaria är den största av Kanarieöarna som befinner sig utanför Afrikas nordvästra kust. Den östra delen av Kanarieöarna består av öarna Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Graciosa med småöarna Alegranza, Lobos, Montaña Clara , Roque del Este och Roque del Oeste. De bildar tillsammans provinsen Las Palmas. De västra öarna bildar provinsen Santa Cruz de Tenerife och består av öarna Tenerife, La Palma, La Gomera och El Hierro.

Barnvänliga hotell på Gran Canaria:

Ocean Beach Club, Playa del Cura – Detta är ett modernt och fräscht hotell som öppnade 2015. Här möts du av en lugn anläggning som är belägen på öns västra kust, i en vik. Perfekt för stora familjer då rum/lägenheter erbjuder logi för upp till 8 personer.

Parque Cristobal, Playa del Ingles – Ett lite lyxigare alternativ som erbjuder logi i form av bland annat bungalows. Det fyrstjärniga hotellet är beläget enbart 10 minuter från stranden och om detta trots allt känns långt så erbjuder poolområdet något för alla.

Hotel Baobab Resort, Meloneras – Femstjärnigt och lyxigt alternativ i en Afrikainspirerad miljö i Meloneras. Här finns hela åtta olika pooler att välja mellan och för den badgalne familjer är detta ett måste.

Turkiet

Turkiet

Turkiet är en annan favorit för barnfamiljen som vill avnjuta en härlig och rofylld semester i värmen. En huvudsaklig fördel med Turkiet är att vädret är tilltalande året om vilket innebär att semestern inte behöver vara bunden till sommarveckorna. Det tar inte lång tid att flyga till Turkiet och väl framme är transportsträckorna inte speciellt långa. Här finns kilometer efter kilometer med breda sandstränder och massor med möjligheter för småttingar såväl som tonåringar att roa sig. Flygningen från Sverige till Turkiet tar cirka 4 timmar.

Trevliga och familjevänliga områden i Turkiet är bland annat Alanya och Side. I båda dessa områden finns flera stora och barnvänliga anläggningar belägna nära stranden och även med tillgång till stora poolområden. Turkiet är även ett barnvänligt resmål på matfronten. Turkisk mat brukar falla de flesta barn i smaken då den vanligtvis består av till exempel köttbiffar och potatis eller ris.

Barnvänliga hotell i Alanya:

Long Beach – Detta hotell ligger nära stranden och erbjuder en mängd faciliteter för både små och stora gäster. Med All Inclusive som ingår i priset kan du koppla av och ägna dig åt en semester med sköna bad och roliga aktiviteter. 

Barnvänliga hotell i Side:

Sunwing Side Beach – Här finns Lollo & Bernie, barnvänliga pooler, skräddarsytt boende för barnfamiljen och alla andra bekvämligheter på hotellet, för att du och din familj ska trivas och ha en riktigt skön semester.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden