Credway blir Northmill – Höjer kreditgränsen

Av: Emil Jansson Publicerat: augusti 4, 2020

Credway, varumärket som ägs och drivs av den svenska banken Northmill, läggs nu på hyllan. Den flexibla kontokrediten adderas istället till Northmills egna produktutbud. Samtidigt höjs kreditgränsen från 30 000 till 50 000 kronor. Det innebär att alla Northmills produkter nu är samlade under samma namn, istället för att vara utspridda under olika varumärken.

Kvinna och man gör high-five på kontor

Övriga varumärken fasas ut

Tidigare har välkända aktörer som Credway, Easycredit och Credigo medverkat i vår jämförelsetjänst, med erbjudande om kreditkonton på upp till 30 000 kronor. Bakom dessa varumärken står tech-banken Northmill, som själva har fokuserat på andra produkter. Men nu blir även kontokrediten en del av Northmills utbud, samtidigt som övriga varumärken fasas ut.

På hemsidorna för respektive kreditbolag kan man läsa att namnbytet inte innebär någon förändring för kunden. Den som har en kredit hos någon av dessa långivare fortsätter alltså hantera den precis som vanligt, men under Northmill-namnet.

Högre kreditgräns och lägre ränta

I och med bytet kan dock den som söker en ny kredit ansöka om hela 20 000 kronor mer, det vill säga totalt 50 000 kronor.

En annan förändring som görs i samband med namnbytet är att räntan blir rörlig. Tidigare erbjöds en fast årsränta på 26 % (effektiv ränta 29,33 %). Framöver kommer räntas sättas individuellt, med ett räntespann mellan 4,9 – 19,9 % (effektiv ränta 6,7 – 25,6 %). Det rör sig alltså samtidigt om en ganska omfattande räntesänkning, med möjlighet till en årsränta från 4,9 %.

Däremot hade kontokrediten som erbjöds av Credway, och de andra varumärkena, inga avgifter. Northmills kredit kommer med en administrativ avgift på 19 kronor/mån, samt en uttagsavgift på 195 kronor som adderas till på den totala skulden.

En alternativ buffert vid behov

Konceptet med en kontokredit skiljer sig från ett vanligt blancolån. Här ansöker man istället om en kreditgräns, precis som för ett kreditkort. Men istället för att man har ett fysiskt kort, är krediten kopplat till ett konto varifrån låntagaren kan göra uttag vid behov. Låntagaren väljer själv hur mycket av krediten som ska nyttjas och betalar inget om krediten inte används.

På så sätt kan kreditkontot fungera som en alternativ buffert när ett behov av pengar plötsligt uppstår. Återbetalningen är flexibel (men minst 3 % av skulden i månaden) och för varje inbetalning fylls uttagsutrymmet på med nya pengar att nyttja.

Fick banktillstånd förra året

Northmill grundades redan 2006 med fokus på att förbättra människors privatekonomi med hjälp av ny teknik. Förra året fick bolaget, efter två års prövning, svenskt banktillstånd. Det gör att Northmill kan klassas som en tech-bank, vilket kan beskrivas som en modern bank med stort fokus på att kunna erbjuda smarta tekniska lösningar inom privatekonomi.

Utöver kontokrediter, erbjuder Northmill tjänsten Reduce som hjälper kunder sänka räntan på existerande lån, krediter och delbetalningar. I produktutbudet finns också ett låneskydd, samt ett sparkonto med sparränta mellan 0,95 % och 1,15 %.

Northmill erbjöd tidigare också kreditkortet Rebilla, men det drogs nyligen in i samband med att kortet kritiserades av Konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Dock har banken utlovat lansering av ett nytt kreditkort till hösten.

Läs mer om Northmill och ansök direkt

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden