Få pengarna att räcka längre i januari

Av: Ylva Gren Publicerat: januari 2, 2016

januari smsJanuari är den månad då de flesta svenskar har det som mest knapert. Det har givetvis att göra med julfirandet och firandet av nyåret. Det är få som snålar in på julen och ibland kan kostnaderna dra iväg. Januari blir då lite av en enda lång baksmälla.

Lite extra problematiskt är att januari är en månad då de generella levnadsomkostnaderna är jämförelsevis högre. Till exempel är elräkningen högre än vad den är under sommaren. Det faktum att december har 31 dagar och att det därmed dröjer länge mellan löning i december respektive i januari kan också innebära problem.

Känner du att januari kommer att bli lite besvärlig finns det ett par tips du kan använda dig av. Här är tre som bör vara ganska enkla att genomföra.

1. Inför köpstopp
Se till att januari blir en månad med köpstopp. Mat ska du givetvis köpa och naturligtvis ska du betala räkningarna. Utöver det ska du hålla stenhårt i plånboken.
2. Använd allt du har hemma
Förmodligen ligger det en del mat i både kyl och frys som du mer eller mindre har glömt bort. Plocka fram allt och se om du inte kan ordna till några middagar av det du glömt bort.
3. Delbetala räkningar
Det är inte ovanligt att det inträffar lite av en ”räkningstopp” i januari eftersom många årsavgifter, kvartalsräkningar och liknande ska betalas så fort det nya året har startat. Du kan med fördel kontakta ett par av fakturamottagarna för att undersöka om du inte kan dela upp betalningen eller gå över till månadsfaktura.

Kostnadsfria smslån

Kan du, trots att du har undersökt möjligheterna att använda tipsen ovan och i övrigt levt sparsamt, inte betala räkningarna under månaden finns alternativet att ta ett snabblån. Det kan då rekommenderas att du väljer en aktör som låter förstagångskunder låna pengar utan ränta och avgifter. Med sådana lån som löper utan kostnader kan du normalt låna allt från 1000 kr upp till 6000 kr i 30 dagar.

Om du funderar på att ansöka om ett kostnadsfritt smslån ska du vara helt säker på att du inom återbetalningstiden (30 dagar) kommer att kunna betala tillbaka. Dessa lån är bara kostnadsfria så länge du betalar dem i tid.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden