Högre beloppsgräns för privatlån utan UC

Av: Ylva Gren Publicerat: maj 3, 2020

Ett lån utan UC innebär att kreditprövningen görs hos ett annat företag än UC AB. Det finns flera fördelar med ett sådant lån, men det innebär också viss ökad risk för långivaren. Därför erbjuds detta normalt sett bara för belopp i det lägre spannet – runt 50 000 kronor och nedåt. Här på Lånapengar.com var den med högst belopp tidigare Tando Lån, med 70 000 kronor.

Nu kan vi dock presentera Wästgöta Finans, som är en del av Jula-koncernen, där du kan ansöka om privatlån på upp till 300 000 kronor utan UC. Perfekt för hemmafixaren som behöver finansiera renoveringen på huset! Men när passar det egentligen att ansöka om privatlån utan UC? Finns det bara fördelar med det och vad bör du tänka på innan du ansöker? Läs mer här!

Ansök om privatlån utan UC direkt

Man och hund som renoverar

Vanliga anledningar att låna utan UC

Långivare är enligt lag skyldiga att göra en fullständig kreditprövning innan ett nytt lån beviljas. För att få information om den sökande begär de ut information från så kallade kreditupplysningsföretag, där UC AB är den ledande aktören i Sverige.

Själva kreditförfrågan registreras hos det upplysningsföretag som används vid ansökan och företagen delar i regel inte denna information med varandra. Det innebär att ansökningar som gjorts med andra aktörer inte kommer synas på en upplysning som sedan hämtas från UC AB, och vice versa. Två vanliga anledningar att låna pengar utan UC är därför att:

1) Du har många kreditförfrågningar registrerade hos UC sedan tidigare. Det behöver inte betyda att du har en dålig ekonomi, men det kan ändå leda till ett lägre kreditbetyg hos UC och göra det svårare att få ett nytt lån till bra villkor.

2) Du har planer på att ansöka om ett större lån, som ett bolån, inom det närmsta tiden. För bolån används alltid UC vid ansökan och för att inte det här lånet ska synas och sänka din kreditvärdighet kan du välja att ta ett lån utan UC.

Privatlån utan UC hos Wästgöta Finans

Nu när många väljer att stanna hemma extra mycket kan vara ett perfekt tillfälle att påbörja ett nytt projekt. Kanske något du har tänkt göra en längre tid, men bortprioriterat för andra helgnöjen? Det kan till exempel handla om att bygga ett trädäck eller en uteplats inför sommaren eller genomföra en övergripande renovering av bostaden inför en framtida försäljning.

Fördelen med ett lån utan säkerhet är att det är helt upp till dig vad pengarna ska användas till. Om du är i behov av att låna ett högre belopp och vill göra det utan UC kan du alltså låna så mycket som 300 000 kronor utan UC hos Wästgöta Finans.

Vid ansökan tar Wästgöta Finans en kreditupplysning hos upplysningsföretaget Bisnode, istället för det traditionella UC AB. Det gör dem i stort sett unika på lånemarknaden och såvitt vi vet är det det högsta beloppet som beviljas utan UC just nu.

Innan du ansöker om privatlån utan UC

Att låna med ett alternativt upplysningsföretag kan alltså leda till bättre lånevillkor och förbättra chanserna till lån, både nu och ur ett långsiktigt perspektiv. Det ska dock inte användas som ett sätt att dölja att du redan har många skulder. Risken är då stor att du drar på dig lån du inte har de ekonomiska förutsättningarna för och därav försätter dig själv i en svår situation.

Av denna anledning kan lån utan UC också innebära en större risk för långivaren, som riskerar att bevilja lån till personer som inte kan återbetala pengarna. Och som med all adderad risk kan det innebära att lånet kommer med en högre ränta.

Det är därför alltid viktigt att jämföra lån innan du ansöker och se till samtliga alternativ som finns på marknaden.

Privatlån utan UC hos Wästgöta Finans

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden