ICA-banken inför individuell ränta

Av: Emil Jansson Publicerat: januari 30, 2015

Länge har ICA-banken varit en av de få banker som erbjudit samma ränta till samtliga låntagare. Med en rörlig ränta på cirka 5% till alla som blivit beviljade privatlån, har ICA-banken varit det självklara valet för många låntagare då denna räntesats har betraktats som en av de mest förmånliga på marknaden.

Den 20 januari frångick dock ICA-banken sitt koncept, och numera gäller att räntan sätts individuellt. Det innebär att man i förväg inte har någon aning om hur hög (eller låg!) räntan kan komma att bli. Det är den sökandes ekonomiska situation som helt och hållet avgör vilken räntesats som kommer att tillämpas på lånebeloppet. Detta koncept är det vanliga, och nu sällar sig ICA-banken alltså till övriga långivare.

Individuell ränta

Den som ansöker om privatlån hos ICA och blir beviljad lånet kommer bli erbjuden en ränta på mellan 3,70% och 10,95%. Låntagare med mycket god ekonomi kan alltså få en ränta på 3,70%, vilket är en av de bästa (eller den bästa) räntesatser som i dagsläget går att få på ett privatlån. Den effektiva räntan på lånen är 3,76%-11,52%.

Det som främst avgör vilken ränta en person kommer att få är inkomsten, förekomsten av och storleken på andra lån, det faktiska lånebeloppet samt vad pengarna ska användas till. Dessutom finns möjligheten att två personer står på samma lån. Detta ger banken en extra säkerhet vilket även gör det enklare att låna pengar till konkurrenskraftig ränta.

Lånebelopp och återbetalningstid

Det enda som skedde den 20 januari var att ICA-banken gick ifrån sitt koncept med fast ränta på privatlån för att i stället använda principen om individuell ränta. I övrigt är allt lika gällande ICA-bankens privatlån.

Lånebelopp:
Det är möjligt att ansöka om belopp mellan 20 000 kr och 350 000 kr.

Återbetalningstid:
Återbetalningstiden för privatlån hos ICA-banken är beroende på hur mycket pengar man vill låna. För det lägsta möjliga lånebeloppet, det vill säga 20 000 kr, och upp till 50 000 kr kan låntagaren välja att återbetala lånesumman på mellan tre och fem år. Vid större belopp än så finns möjligheten att lägga upp lånet på tre till tolv år. Den som har tänkt att låna 50 000 kr eller strax där under bör alltså även titta på möjligheten att låna 51 000 kr, detta eftersom det öppnar upp möjligheten att lägga upp lånet på en längre låneperiod.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden