Finansiera semesterresan – vad passar?

Av: Theodor Holmberg Publicerat: maj 10, 2012

De flesta svenskar vill gärna göra åtminstone en semesterresa per år. En del reser till varmare länder när det är mörkt och kallt här hemma, men de flesta använder semesterveckorna på sommaren för att göra den efterlängtade semesterresan.

Att åka på semester kostar pengar, även om man väljer de billigaste alternativen vad gäller såväl flyg och hotell som mat och nöjen. En del hushåll sparar pengar löpande under året för att ha råd med semesterresan, medan andra använder en eventuell skatteåterbäring för att bekosta semestern. Det finns även möjligheter att låna pengar till semesterresan.

Om man behöver låna pengar för att betala hela semesterresan har man två alternativ. För det första kan man ta ett mindre blancolån av en bank eller något annat låneinstitut. De flesta banker och låneinstitut erbjuder lån från 10 000 kronor och uppåt. Man väljer själv återbetalningstid. Det är självklart en fördel att välja en så kort återbetalningstid som möjligt. Räntan är nämligen högre för ett blancolån än för exempelvis ett genomsnittligt bolån.

För det andra har man med vissa kredit- och betalkort möjlighet att delbetala semesterresan. På sätt kan man dela upp kostnaden för resan på ett antal månader, eller helt enkelt skjuta upp betalningen några månader in i framtiden. För de flesta kreditkort har man upp till 60 dagars räntefri kredit man kan utnyttja.

Även om man är ekonomisk av sig och sparar pengar, eller utnyttjar smarta möjligheter till lån eller kredit, kan man dock behöva ett extra tillskott till semesterkassan när det är dags för avresa. För detta ändamål passar ett så kallat snabblån bäst. Ett snabblån är en så kallad mikrokredit som uppgår till maximalt 5 000 kronor. Man ansöker om ett snabblån på en långivares hemsida. Man ska dock tänka på att kostnaden för ett snabblån är relativt stor i relation till lånets storlek.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden