Låna upp till 600 000 kr

Av: Ylva Gren Publicerat: december 7, 2015

Det har tidigare varit en slags standard att det högsta belopp som man kan låna via ett privatlån har varit 350 000 kr.

Detta är inget maxbelopp reglerat i lag utan det handlar om en gräns som har satts på frivillig basis av de största långivarna i Sverige inom privatlån, till exempel de fyra stora affärsbankerna. Just beloppet 350 000 kr har länge helt enkelt setts som det högsta belopp som bör beviljas när det handlar om att låta konsumenter låna pengar utan säkerhet.

För ett par år sedan frångick Bank Norwegian den oskrivna regeln och började erbjuda sina kunder ett maxbelopp på 400 000 kr. Det dröjde sedan inte länge förrän ett par andra långivare följde efter och idag finns upp emot tio stycken kreditbolag och banker som erbjuder lån på upp till 500 000 kr. I oktober i år justerades maxbeloppet upp åter en gång, nu till 600 000 kr.

Det var låneförmedlaren Axo Finans som var först ut med att erbjuda kunderna detta maxbelopp. Ett par andra långivare och låneförmedlare har sedan följt efter och det är nog inte särskilt otroligt att just 600 000 kr kommer att fungera som standard från 2016 och ett par år framöver.

Lån från flera långivare

Det finns, när detta skrivs, bara en långivare som erbjuder privatlån på upp till 500 000 kr i egen regi. Övriga aktörer som har detta nya maxbelopp är låneförmedlare, det vill säga aktörer som inte bedriver egen utlåning utan sammanför låntagare och långivare.

Låneförmedlarna som erbjuder privatlån på upp emot halvmiljonen gör det genom att paketera låneerbjudanden från flera långivare. Det är alltså inte en enda långivare som står för hela beloppet upp till 500 000 kr. Låntagaren får alltså betala tillbaka till två alternativt tre långivare. Fortfarande är det dock så att det bara är en kreditupplysning som görs.

I takt med att fler långivare höjer sitt maxbelopp kommer låneförmedlarna givetvis att kunna förmedla lån på upp till maxbeloppet på 500 000 kr från en och samma aktör.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden