Advisa

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Advisa är en låneförmedlingstjänst där du som låntagare kan jämföra lån. Genom att skicka in en enda ansökan kan du få ett flertal låneerbjudanden från de banker och låneinstitut som Advisa samarbetar med.

Advisa har funnits sedan 2011 och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Advisas erbjudande

Hos Advisa kan du som privatperson låna mellan 5 000 kr och 600 000 kr. De privatlån som Advisa förmedlar har en löptid på mellan 1 och 20 år. Därmed kan du själv bestämma hur låg månadskostnad du önskar ha när du återbetalar ditt lån.

När man har fått ett låneerbjudande och signerat detta så tar det vanligtvis mellan 3 till 5 bankdagar innan man får tillgång till det lånade beloppet. De olika samarbetspartners som Advisa har arbetar så fort de kan med att betala ut alla lån.

Låna hos Advisa

Att skicka in sin låneansökan till Advisa går på några få minuter och görs genom deras hemsida. När man sänder in sin ansökan, och när man godkänner ett låneerbjudande, identifierar man sig med hjälp av BankID.

När man ansöker om ett lån hos Advisa tar de en kreditupplysning från UC. Detta vill många undvika då det gör att man riskerar sina goda kreditvärdighet. Genom en ansökan hos Advisa registreras dock endast en ansökan i UC, trots att man kan få hela 39 olika låneerbjudanden.

Så snart Advisas samarbetspartners har mottagit ens ansökan så kommer de med ett låneerbjudande.

Det är möjligt att ansöka om ett lån hos Advisa trots att man har en betalningsanmärkning.

Advisas samarbetspartners

Hos Advisa hittar man inte mindre än 39 olika banker och låneinstitut. Dessa banker kan välja att ge ett låneerbjudande, trots att man inte skickat in mer än en ansökan.

Alla långivare bestämmer själva om de önskar erbjuda låntagaren ett lån eller inte och i så fall mot vilken ränta. De samarbetspartners som Advisa har är bland annat:

Swedbank, SEB, ICA-Banken, Wasa Kredit, Avida, BYAX, Credway, Balanzia, Aasa Kredit, Lån & Spar Bank, IKANO Bank, MedMera Bank, Marginalen Bank, Resurs Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Finans, BlueStep, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, MoneyGo, Cashbuddy och Moank.

I regel får man svar från de intresserade långivarna inom en arbetsdag. Det är därför bäst att vänta tills man fått så många svar som möjligt för att kunna göra en korrekt jämförelse av de erbjudanden man mottagit.

Fördelar

 • Du får erbjudanden från 39 olika låneinstitut
 • De gör endast en enda kreditupplysning
 • Deras kundtjänst är öppen alla dagar i veckan
 • Du kan låna upp till 600 000 kr

Nackdelar

 • Utbetalning kan ta upp till fem dagar
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige

Räntor och avgifter

Den ränta som varje enskild låntagare får bestäms individuellt. Det är de banker och låneinstitut som Advisa samarbetar med som bestämmer vilken ränta som ska betalas.

Vilka extra avgifter som tillkommer bestäms även det av Advisas samarbetspartners. Det varierar mellan vilka avgifter de tar ut.

Räkneexempel

Hos Advisa kan man låna 100 000 kr med en löptid på 9 år. I så fall kan man få en nominell årsränta på 5,64 %. Uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer inte. Den effektiva räntan blir därmed 5,79 %.

Det totala beloppet att återbetala blir 127 664 kr och fördelat på 108 återbetalningstillfällen ger detta en månadsavgift på 1 183 kr.

Kundservice

Om man behöver Advisas hjälp med sin ansökan eller med frågor kan man kontakta deras kundservice genom telefon eller deras live chatt. Advisas medarbetare i kundservicen finns på plats under veckans alla dagar. Deras öppettider är enligt följande:

Måndag – torsdag mellan kl. 09:00 – 20:30

Fredag mellan kl.09:00 – 17:00

Lördag och söndag mellan kl. 14:00 – 18:00

Villkor

 • Låntagaren måste ha ett BankID
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
 • Låntagaren måste ha en månatlig inkomst om minst 10 000 kr
 • Låntagaren måste ha ett svensk bankkonto
 • Låntagaren får inte ha ett skuldkonto hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden