Bigbank

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

BigBank är en väletablerad och stabil bank som etablerades redan 1992 i Estland. Hos BigBank kan du låna upp till 50.000 kr under 8 år. Du får dessutom en 60-dagars nöjd kundgaranti, ifall du skulle ångra dig eller vara missnöjd med tjänsten.

Fördelar

Stor och trygg bank
Möjlighet att signera med e-legitimation

Nackdelar

Hög ränta
Ingen kundtjänst under helger

Villkor

BigBank har till skillnad från många andra långivare relativt hårda krav på sina låntagare. Men de är också kända för att vara mycket noggranna med att inte bevilja lån till de privatpersoner som haft en historia av strulig ekonomi i form av betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden. Därför begär dem att du är över 20 år, men inte över 75. Du måste ha en årsinkomst om minst 114.000 kr, inte ha några skulder hos Kronofogden, däremot går det att ha betalningsanmärkningar, men ett maxantal på 5 st betalningsanmärkningar där alla är äldre än 6 månader. De kräver även att du har varit svensk medborgare i minst 3 år.

Egenskaper och kvalitet

BigBank anses som en väldigt pålitlig och säker långivare, som sätter sina kunder i fokus. Med sina 25 års erfarenhet inom finansbranschen besitter de en enorm kompetens som kan hjälpa sina kunder att förbättra sin vardagsekonomi.

Tjänsterna som erbjuds hos BigBank håller hög kvalitet. Däremot kan hemsidan ibland upplevas lite förvirrande, dels p.g.a. dåliga uppdateringar, men även lite tvetydig information som kan tolkas på olika sätt.
Men förutom detta, är hemsidan bra strukturerad med tydliga menyval för respektive tjänst samt mycket användarvänlig.

BigBank har ganska nyligen infört en 60 dagars nöjd kund-garanti som gör det möjligt för dig att ångra din låneansökan. Långivaren menar att det är ett stort beslut att ansöka om lån, och kan ha stor effekt på din privatekonomi. Därför vill de göra det möjligt för dig att kunna lösa ditt lån utan kostnad om du skulle ångra dig eller vara missnöjd av någon anledning. Ett mycket generöst och hjälpsamt erbjudande.

BigBank är trots sin väletablerade verksamhet inte ett självklart val för många, antalet som ansöker om lån hos denna långivare är förhållandevis lågt om man jämför med andra banker i samma storlek, p.g.a. detta är därför statistiken för godkända ansökningar inte heller särskilt hög, och en stor del av de som ansöker om lån blir tyvärr inte heller godkända. Vad detta beror på är svårt att svara på, men en av anledningarna kan vara att BigBank som tidigare nämnt är mycket noggranna och försiktiga med att bevilja privatlån till de som inte har stabila ekonomiska förutsättningar.

Räntor

Hos BigBank hittar du en räntesats mellan 5,45% – 27,95% vilket är en ganska hög siffra jämfört med många andra banker. Räntan är individuell och bestäms efter en en kreditprövning.

Räkneexempel

Vid ett annuitetslån på 75.000 kr, med en effektiv ränta på 13,92% och en exempelränta på 11,95% under 6 års återbetalningstid, hamnar man på ett totalt lånebelopp på 108.470 kr (månadskostnaden ligger då på 1 499 kr). Uppläggningsavgiften ligger på 695 kr.

Sammanfattning

Hos BigBank hittar du en trygg och pålitlig långivare. Tjänsterna som erbjuds här är grundligt anpassade efter kundernas behov och förutsättningar, och tyder på att denna bankens fokus helt ligger i att bistå kunder till en tryggare ekonomisk framtid. BigBank har hjälpt över hundratusen privatpersoner med sina privatlån sedan start, och kan således klassas som en mycket trygg aktör på marknaden.

Bigbank etablerades 1992 och har sedan dess jobbat upp en bred kompetens och kunskap inom spar- och låneprodukter. Deras tjänster är anpassade efter just denna sortens kompetens och erbjuds i flera olika länder i Europa och Skandinavien. Totalt 15 kontor och ca 500 anställda.

Den service som erbjuds av denna långivaren täcker det som efterfrågas och kan således kallas för standard. De finns tillgängliga vardagar mellan 8-17. Kundtjänsten och tillgängligheten är fullt duglig, men är inte unik på något sätt. Däremot har de infört e-legitimering via BankID, som har gjort att låneprovessen och utbetalningstiden har kunnat förkortas en hel del. Det tar nu mellan 2-3 bankdagar att få lånet utbetalt efter godkännande.

BigBank är inte en av de mest populära långivarna på markanden just nu, men har vuxit avsevärt under de senaste åren. De har en inte alltför regelmässig marknadsföring på sina tjänster, vilket också kan vara en av anledningarna till varför BigBank inte ligger så högt i topplistan.

Villkor

  • Minst 20 år, max 75 år
  • Max 5 st betalningsanmärkningar, äldre än 6 mån
  • 115.000 kr i årsinkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden