Bluestep

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Bluestep är en väldigt känd och populär långivare, som erbjuder bl.a. olika former av lån, sparande och bolån. Denna bank har specialiserat sig på att hjälpa privatpersoner som tidigare blivit nekade lån p.g.a betalningsanmärkningar eller dyl.

Fördelar

Godkänner lån trots betalningsanmärkningar
Trygg bank
Generösa villkor

Nackdelar

Ingen kundservice under helger

Villkor

Eftersom Bluesteps koncentrerar sig främst på att hjälpa personer som tidigare haft en trasslig ekonomisk bakgrund med betalningsanmärkningar etc. Är villkoren således också mycket generösa. Det enda dom kräver är att du har fyllt 18 år, har en regelbunden inkomst (fast jobb, vikariat, pension eller dyl.) samt att du är svensk medborgare. Du kan ha upp till tio stycken betalningsanmärkningar men ändå bli beviljad ett lån. Dock kan detta innebära höga räntekostnader.

Egenskaper och kvalitet

Kvaliteten på denna långivarens tjänster är omöjlig att kritisera. Bluestep är en stor bank med enorm potential och kunskap inom flera olika sorters finanstjänster. Långivaren har funnits sedan 2005 och är idag Sveriges största kreditbolag. De har kontor i Stockholm, Helsingborg och Oslo.

Bluesteps vision fokuserar på kundens ekonomiska möjligheter snarare än deras ekonomiska bakgrund. Därför gör Bluesteps lånespecialister en helhetsbedömning av din ekonomiska situation vid en ansökan. Här räknar de på och ser till att dina månatliga inkomster täcker lånekostnaden. De menar att de är viktigt för båda parter att lånet kan betalas tillbaka, därför hittar de utifrån denna bedömning den bästa lösningen som passar dig och dina behov bäst.
Med eller utan betalningsanmärkningar, har du ett lånetak på 350.000 kr i upp till 15 år.
En sådan vision och process gör Bluestep till en stark och unik aktör på marknaden och som således också har lett till deras ökade popularitet.

Hemsidan är enkel och väldigt lätt att navigera på. Här hittar du mycket information och innehåll om respektive tjänst de erbjuder, samt olika sektioner med svar på de vanligaste frågorna.

Hos Bluestep erbjuds du även lånesekydd. Detta skydd är en försäkring som täcker dina lånekostnader under en period om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Ytterligare ett mycket generöst erbjudande från Bluestep.

Räntor

Bluestep lovar lägsta ränta på samtliga lån. De har dessutom räntegaranti, vilket innebär att om du blir beviljad ett privatlån hos någon annan långivare med en lägre ränta, matchar Bluestep detta erbjudandet.
Bluesteps ränta är rörlig och bestäms individuellt och varierar mellan 4,45% – 29,50.

Räkneexempel

Ett lån på 100.000 kr med en löptid på 5 år och 8,90% ränta har en effektiv ränta på 9,84%, inklusive uppläggnings- och aviavgift på totalt 510 kr. Det totala återbetalningsbeloppet blir således 125 654 kr, som motsvarar 2086 kr i månaden. Totalbeloppet inkluderar uppläggnings- och aviavgifter.

Sammanfattning

Bluestep fokuserar främst på privatpersoner som har svårt att få lån hos andra traditionella långivare. Detta kan t.ex. bero på betalningsanmärkningar eller liknande. Dock godkänner de inte låneansökningar om du har skuldsaldo hos Kronofogden.

Denna långivaren ger mycket generösa lånevillkor, oberoende om du har tidigare betalningsanmärkningar eller ej. De ser sig som en engagerad och lösningsorienterad bank, och det kan vi på Lånapengar.com gå i god för. Både om man ser till tjänsterna som erbjuds, men även de generösa villkor de erbjuder.

Förutom möjligheten att samla dina lån för att sänka dina månadskostnader, tillhandahåller Bluestep även tjänster såsom ett brett urval av sparkonto, olika former av lån och bolån.

Bluesteps service håller likt resterande tjänster en mycket hög standard och är generellt en mycket hjälpsam långivare. En nackdel är att de inte erbjuder kundtjänst under helger.

Nedan kan du läsa om hur du steg för steg ansöker om ett lån fram tills dess att du får pengarna på kontot:
1. Du ansöker enklast på Bluesteps hemsida. En ansökan är helt kostnadsfri.
2. När din låneansökan är inskickad tas en kreditupplysning samt en sedvanlig kreditprövning. Därefter får du besked direkt.
3. Så fort du har signerat skuldebrevet och dina lånehandlingar har blivit godkända får du dina pengar utbetalda. Signeringen kan du välja att göra digitalt med hjälp av e-legitimation eller skicka tillbaka skuldebrevet påskrivet per post.

Med en stadigt växande popularitet och fortsatt ökad tillväxt, kan man definitivt klassa Bluestep som en av de starkaste och tryggaste aktörerna på lånemarknaden. Ett mycket tryggt val för dig som tidigare haft ekonomiskt trassel eller svårigheter.

Villkor

  • Minst 12500 kr per månad före skatt i inkomst
  • Ej skuld hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
  • Minst 18 år gammal

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden